Hoe Clarkia wilde bloemen te laten groeien

Inhoudsopgave:

Hoe Clarkia wilde bloemen te laten groeien
Hoe Clarkia wilde bloemen te laten groeien
Anonim
Clarkia in het bloembed
Clarkia in het bloembed

Je kunt leren hoe je de West-Noord-Amerikaanse Clarkia-wilde bloem kunt kweken voor een geweldige aanvulling op je wilde bloementuin. Deze eenjarige bloem kan worden gekweekt in regio's in de Verenigde Staten.

Eenvoudige tips voor het kweken van Clarkia Wildflowers

Of je nu een nieuwe wilde bloementuin aanplant of een andere bloemenvariëteit aan een bestaande tuin wilt toevoegen, een paar eenvoudige tips zorgen voor een succesvolle aanplant. Het is altijd het beste om contact op te nemen met uw staatslandbouwafdeling als u niet-inheemse soorten plant, hoewel de meeste staten vriendelijk zijn voor wilde bloemenplanten van Clarkia. Sommige DOT-afdelingen (Department of Transportation) van de staat hebben een verfraaiingsprogramma voor wilde bloemen langs de weg en geven informatie over de planten die ze planten.

Beste zones voor het kweken van Clarkia Wildflowers

Clarkia-wilde bloemen kunnen groeien in droge klimaten en aan zee, maar ook in bossen en open vlaktes. Dit maakt de bloem veelzijdig in verschillende USDA-hardheidszones. Everwilde Farms Inc stelt dat Clarkia-wilde bloemen in veel zones kunnen worden gekweekt, waaronder de zones 3 tot en met 12. Controleer altijd de zaadpakketten en/of websites om te controleren of uw zone geschikt is voor deze plant.

Wanneer en hoe zaden zaaien

De beste tijd om Clarkia-wilde bloemenzaden te zaaien is direct na de laatste voorjaarsvorst. Sommige zaadbedrijven raden aan om in de late herfst te planten. Als uw regio milde winters kent, kan de herfst uw planttijdkeuze zijn. Een paar snelle feiten over het planten van deze kleurrijke wilde bloem zijn:

  • Het is het beste om de zaden direct te zaaien in plaats van binnen te kweken en te verplanten (meer verlies bij verplanten).
  • Kies een zonnig, goed gedraineerd gebied voor uw beplanting.
  • Zaai Clarkia-zaden direct voor de beste resultaten via de oppervlaktestrooimethode (verspreid over de grond en onbedekt).
  • Kieming vereist 7-10 dagen.
  • De grond moet vochtig gehouden worden totdat de eerste zaadblaadjes tevoorschijn komen.
  • Verdun de planten tot een afstand van 25 tot 30 cm zodra de tweede set bloemblaadjes tevoorschijn komt.
  • Houd de tuin onkruidvrij om de bloemgroei te stimuleren.
  • Om bestuivers aan te trekken, plant je Clarkia-zaden in een gebied van 3 tot 1,80 meter breed.
Clarkia elegans in volle bloei
Clarkia elegans in volle bloei

Waar Clarkia-zaden planten

U wilt een open, zonnig gebied selecteren om in uw bestaande of nieuwe wilde bloemenbed te plaatsen. Enkele keuzelocaties zijn open weilanden/velden, langs de rand van bossen en tuingrenzen. Clarkia-wilde bloemen zijn een uitstekende snijbloemkeuze en voegen dimensie toe aan een cottage-tuin. Je kunt Clarkia ook gebruiken in containertuinen die een grotere bloemvariëteit nodig hebben.

Zonvereisten

Hoewel sommige wilde bloemen van Clarkia in licht beschaduwde gebieden groeien, worden de beste resultaten behaald in open, zonnige gebieden. Deze planten hebben minimaal zes uur vol zonlicht nodig, maar geven de voorkeur aan meer.

Vereiste grondsoort

Je wilt een grond die goed doorlaat, want deze bloem heeft geen natte voeten. Clarkia groeit goed op zandgronden en tolereert de zoute omgevingen aan de kust. Hij gedijt ook op goed doorlatende kleigronden en op elke droge grond die niet veel water vasthoudt.

Clarkia wilde bloemen hebben weinig water nodig

Je moet voor voldoende water zorgen totdat de planten goed ingeburgerd zijn en beginnen te bloeien. Normaal gesproken duurt dit ongeveer 90 dagen. Zodra de eerste bloemen opengaan, kun je stoppen met water geven, omdat deze wilde bloem droogtebestendig is en gedijt met weinig tot geen water.

Kleurrijk bloemenmengsel
Kleurrijk bloemenmengsel

Bemesten als de bloemen verschijnen

Je kunt licht bemesten bij de eerste tekenen van bloei. U wilt echter overbemesting vermijden, omdat deze wilde bloemen gewend zijn te overleven in een droog klimaat en aan zee. Te veel bemesting zal resulteren in langbenige, groene planten met weinig tot geen bloemen.

Deadhead om vrijwillige planten te voorkomen

Om je planten aan te moedigen bloemen te blijven produceren, moet je de kop indrukken. Als u wilt dat de tuin zichzelf uitzaait, kunt u aan het einde van het seizoen de dode planten laten staan en volgend seizoen genieten van een vernieuwde tuin.

Hoe Clarkia Wildflower-zaden oogsten

Je kunt Clarkia-zaden aan het einde van het groeiseizoen oogsten. Laat de zaaddozen op de plant drogen. Zorg voor een beschermd gebied om te voorkomen dat zaden zich per ongeluk naar andere delen van uw tuin verspreiden. Open de peulen om de zaden te verzamelen. Bewaar de zaden tot volgend voorjaar op een koele en droge plaats.

De zaadkwaliteit bepalen

Als alles gelijk blijft, kun je de kwaliteit van de zaden die je hebt geplant eenvoudig bepalen aan de hand van de kiemkracht en de bloeiproductie. Als u alle plantrichtlijnen heeft gevolgd en uw kiemkracht laag is, zult u op zoek moeten gaan naar een andere leverancier. U kunt recensies lezen om u te helpen bepalen of de zaadkwaliteit goed is.

Fysieke verschijning van kwaliteitszaden

Je wilt zaden met een uniform formaat. Onregelmatige maten duiden op een slechte kwaliteit van de zaadverzameling. De kleur van de zaden moet consistent zijn. Een andere negatieve indicator is het vinden van vuil in de zaden, zoals stukjes stengels, stof en peulenscherven. Vermijd het planten van zaden die vervormd of vervormd zijn.

Een hoop kwaliteitszaden van Clarkia-bloem
Een hoop kwaliteitszaden van Clarkia-bloem

Clarkia Wildflower Beschrijving

De Clarkia maakt deel uit van de teunisbloemfamilie (Onagraceae). Deze inheemse West-Noord-Amerikaanse wilde bloem kan tussen de 30 en 30 cm hoog worden. De stengels zijn stevig en rechtopstaand en kunnen eenvoudig of vertakt zijn, waardoor de plant zich kan verspreiden.

  • De lancetvormige bladeren zijn tussen de 1 en 3 cm lang en hebben een grijsgroene of blauwgroene kleur, hoewel de bladeren aan de onderste stengel de neiging hebben roodachtig getint te zijn.
  • Bloemen bloeien van de late lente tot midden in de zomer.
  • De 3,5 cm lange, komvormige bloemen hebben doorgaans vier bloemblaadjes en variëren in kleuren van lichtroze tot donkerrood. Sommige variëteiten produceren lavendelkleuren. De variëteiten omvatten gestreepte centra in donkerdere kleuren, zoals karmozijnrood en paars.
Roze Clarkia-bloemen
Roze Clarkia-bloemen

Interessante Clarkia Wildflower weetjes

Een paar feiten over wilde bloemen van Clarkia zijn interessante weetjes uit de geschiedenis. Je kunt deze delen als ijsbrekers wanneer je andere wilde bloementuinders ontmoet.

  • Volgens het USDA (ministerie van landbouw van de Verenigde Staten) heeft de Sierra Miwok-stam uit Californië de zaden van Clarkia amoena vermalen tot een zaadmeel dat ze als voedselbron gebruikten.
  • De bloem is genoemd ter ere van William Clark van de Lewis & Clark-expeditie.
  • De Clarkia groeit in het wild in Californië en is een populaire bloem die langs de Pacifische kust tot aan British Columbia wordt gekweekt. Ook bekend als Farewell to Spring, omdat het een van de laatste lentebloemen is die bloeit.

Leren hoe je Clarkia Wildflowers kunt kweken

Zodra u weet welk type grond, water en locatie de wilde bloemen van Clarkia nodig hebben, kunt u beginnen met het plannen van uw tuinruimte. Zorg ervoor dat u de informatie van de zaadleverancier opvolgt voor de beste bloeiresultaten.

Aanbevolen: