15 douchereinigingshacks die tijd besparen & inspanning

Inhoudsopgave:

15 douchereinigingshacks die tijd besparen & inspanning
15 douchereinigingshacks die tijd besparen & inspanning
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

Het schoonmaken van je douche kan een snelle klus zijn waar weinig tot geen moeite voor nodig is, als je de juiste douchereinigingstips en -producten gebruikt. Besteed minder tijd aan het schoonmaken van uw douche en meer tijd aan ontspannen met deze eenvoudige doucheschoonmaaktips.

Gebruik afwasmiddel

Afbeelding
Afbeelding

Bewaar uw krachtige maar zachte afwasmiddel niet alleen voor het schoonmaken van de keuken. Door uw douche- of badkuipvloer te bedekken met een afwasmiddel zoals Dawn, bespaart u uw schoonmaaktijd. Bedek uw douchevloer met het afwasmiddel en laat het een paar minuten weken. Licht schrobben en afspoelen om elke keer weer een sprankelende douchevloer te onthullen.

Gebruik een bezem om je douchevloer te schrobben

Afbeelding
Afbeelding

Behoed je rug voor onnodige belasting door je douchevloer te schrobben met een bezem. Met deze methode kunt u de douchevloer grondig reinigen zonder uw rug en armen te verslijten. Dankzij het lange handvat kun je met weinig moeite meer schrobkracht gebruiken en hardnekkige douchevlekken afbreken.

Gebruik een schoonmaakstaafje

Afbeelding
Afbeelding

Voeg een uittrekbare schrobborstel toe aan je schoonmaakgereedschapsset voor eenvoudig doucheonderhoud. Sommige staafjes geven zeep af terwijl je bezig bent, en andere zijn extra lang om alle moeilijk bereikbare plekken in je douche schoon te maken.

Breek de borax uit

Afbeelding
Afbeelding

Deze douchereinigingshack bestaat uit slechts twee eenvoudige stappen, omdat het schoonmaakproduct het meeste werk voor je doet. Voeg een royale laag Borax toe aan uw douchevloer en schrob zachtjes in alle richtingen. Laat de Borax twee tot drie uur zitten en spoel daarna uw douche grondig af. Zorg ervoor dat je tijdens dit proces handschoenen gebruikt en kijk hoe je douche glinstert als je klaar bent.

Investeer in een stoomreiniger

Afbeelding
Afbeelding

Je douche of bad heeft waarschijnlijk een paar hoeken of spleten die moeilijk te bereiken en schoon te houden zijn. Sla het schrobben over door een krachtige stoomreiniger te gebruiken. Een product als de Bissell Steam Shot reinigt snel die moeilijk bereikbare plekken en biedt tegelijkertijd tal van andere schoonmaakoplossingen voor het hele huis.

Reinig uw douchedeur met een zelfgemaakte oplossing

Afbeelding
Afbeelding

Combineer gelijke delen warme witte azijn en Dawn afwasmiddel voor een krachtige reinigingsoplossing die uw douchedeur schoon maakt zonder dat er weinig tot geen elleboogvet nodig is. Gebruik een spuitfles om de oplossing aan te brengen en veeg schoon met een microvezeldoek.

Laat je douchekop weken voor een gemakkelijke reiniging

Afbeelding
Afbeelding

Dit is de gemakkelijkste manier waarop je ooit je douchekop hebt schoongemaakt. Bind een plastic zak, gedeeltelijk gevuld met witte azijn, om je douchekop, zodat deze de douchekop volledig in de azijn onderdompelt. Laat de oplossing een paar uur staan en veeg hem vervolgens schoon. Als je hardnekkige zeepresten op je douchekop hebt, breng dan een beetje zuiveringszout aan nadat je de zak hebt verwijderd en boen lichtjes voordat je deze schoonveegt.

Weg met zeepresten voor eens en voor altijd

Afbeelding
Afbeelding

Als het al een tijdje geleden is sinds je laatste grondige schoonmaakbeurt, kan het zijn dat er zeepresten in je douche of badkuip zitten die aandacht nodig hebben. Pak dit schoonmaakobstakel eenvoudig aan met een zelfgemaakte oplossing met behulp van items die u waarschijnlijk bij de hand heeft. Maak een pasta van zuiveringszout, afwasmiddel en citroensap en breng dit aan op de hardnekkige zeepresten in je douche. Laat het minstens een paar minuten zitten voordat u het met een spons schrobt. Spoel je douche af om een schuimvrij oppervlak te onthullen.

Gebruik tandenstokers op je douchekop

Afbeelding
Afbeelding

Voor een stevige douchekop met vuil en zeepresten heb je misschien een extra stap nodig om hem schoon te krijgen. Gebruik een paar tandenstokers om je inspanningen te vergemakkelijken. Een tandenstoker met een beetje zuiveringszout of een schoonmaakmiddel aan het uiteinde helpt je om in de kleine spleten van je douchekop te komen.

Week je douchedeur

Afbeelding
Afbeelding

Sla al het harde werk bij het schoonmaken van uw douchedeur over door u voor te bereiden met een voorreinigingsbad. Week papieren handdoeken in azijn voordat u ze op uw douchedeur aanbrengt. Omdat je ze in een vloeistof hebt gedrenkt, moeten de papieren handdoeken vanzelf aan je douchedeur blijven plakken. Laat ze ongeveer een uur zitten voordat je ze verwijdert en het glas schoonveegt.

Gebruik een bleekpen op voegen

Afbeelding
Afbeelding

Voeg dit handige schoonmaakhulpmiddel toe aan je arsenaal voor de eenvoudigste hack voor het schoonmaken van voegen ooit. Een bleekpen helpt je om in de kleine ruimtes tussen je douchewand of vloertegel te komen en uiteindelijk je voegen te herstellen voor een gloednieuw en strak uiterlijk.

Buff je kraan voor een glanzende afwerking

Afbeelding
Afbeelding

Herstel je douchekraan en armaturen in hun oorspronkelijke glans met een schoonmaakhack die zo eenvoudig is dat je niet zult geloven dat het echt werkt totdat je het met eigen ogen ziet. Gebruik een halve citroen om je kranen en doucheafvoer voorzichtig op te poetsen voor een glanzende afwerking die er schoon en nieuw uitziet.

Schoonmaken terwijl je doucht

Afbeelding
Afbeelding

Je bent toch al bezig met het schoonmaken van de douche, dus je kunt net zo goed de tegels en de douchedeur aanpakken terwijl je daar bent. De stoom uit uw douche kan u zelfs helpen bij het reinigingsproces. Houd een microvezeldoek en een douchewisser binnen handbereik, zodat u uw douche snel kunt schoonmaken voordat u eruit springt.

Schrob je voegen met een zelfgemaakte oplossing

Afbeelding
Afbeelding

Waterstofperoxide en zuiveringszout vormen samen een krachtige reinigingsoplossing die ervoor zorgt dat uw tegelvoegen er als nieuw blijven uitzien. Gebruik deze krachtige pasta als voorweekmiddel voor uw voegen en schrob vervolgens dezelfde oplossing met een borstel voor een grondige reiniging zonder alle extra producten.

Je douchegordijn herstellen

Afbeelding
Afbeelding

Vergeet niet uw douchegordijn schoon te maken als u de checklist voor het schoonmaken van de badkamer doorloopt. Begin met het weken van je douchegordijn in een oplossing van azijn en afwasmiddel om hardnekkige zeepresten te verwijderen. Spoel het goed uit en hang het weer op om te drogen. Als je schone schimmel wilt ontdekken terwijl je gordijn nog hangt, doe dan bleekmiddel en water in een spuitfles en schrob waar nodig. Vergeet niet om azijn en bleekmiddel te mengen, omdat de combinatie een schadelijke chemische stof kan afgeven.

Maak je douche schoon zonder te zweten

Afbeelding
Afbeelding

Breng niet de hele schoonmaakdag door met het schrobben van je douchewanden. Met deze eenvoudige tips voor het schoonmaken van de douche bespaart u tijd bij het schoonmaken, zodat u zich weer kunt richten op de dingen die u eigenlijk graag doet. Alsof je een lang warm bad neemt in je pas schoongemaakte badkamer.

Aanbevolen: