11 Turkije & Syrië Hulporganisatie voor aardbevingen waarop u kunt vertrouwen

Inhoudsopgave:

11 Turkije & Syrië Hulporganisatie voor aardbevingen waarop u kunt vertrouwen
11 Turkije & Syrië Hulporganisatie voor aardbevingen waarop u kunt vertrouwen
Anonim

Meer dan 40.000 mensen hebben hun leven verloren en honderdduizenden hebben alles verloren. Deze doorgelichte hulporganisaties staan klaar om te helpen.

Verwoesting na aardbeving treft Turkije en Syrië
Verwoesting na aardbeving treft Turkije en Syrië

Op 6 februari 2023 trof een grote aardbeving met een kracht van 7,8 een groot gebied dat zich uitstrekte van het zuidelijke deel van Turkije tot het noordelijke deel van Syrië. Meer dan 40.000 mensen zijn omgekomen en duizenden anderen raken gewond en zitten zonder huis of gezin. De verwoesting is hartverscheurend en onvoorstelbaar. Alle kleine beetjes die we kunnen doen om steun te betuigen, zullen helpen levensgevende levensbehoeften te bieden aan mensen in kritieke nood.

Goede doelen voor hulp bij aardbevingen

Degenen die getroffen zijn door de aardbeving, van wie velen al in een crisis leefden, hebben de steun van de wereld nodig om hun leven weer op te bouwen. We hebben elk van deze liefdadigheidsinstellingen doorgelicht om er zeker van te zijn dat het een legitieme mogelijkheid is om aan te doneren. Er zijn echter veel lokale gebedshuizen, scholen en gemeenschapscentra die hun steentje bijdragen aan het inzamelen van donaties om naar het buitenland te sturen. Zolang je de organisatie vertrouwt, zal alles wat we kunnen doen helpen.

Syrisch-Amerikaanse medische samenleving

De Syrian American Medical Society biedt medische zorg, specifiek in Syrië, Turkije en enkele omringende landen. Hun team verleent medische zorg aan overlevenden van de aardbeving en heeft tot nu toe bijna 2.000 slachtoffers van de aardbeving behandeld. Sommige van hun eigen medische voorzieningen zijn echter ook beschadigd tijdens de aardbeving en worden geëvacueerd, dus ze hebben dringend hulp nodig.

Doneer aan Syrian American Medical Society

NuDay Syrië

NuDay ondersteunt vrouwen en kinderen die zonder de steun van mannen leven, ook tijdens noodsituaties en rampsituaties in Syrië. Een donatie aan NuDay zal gaan naar het helpen van vrouwen en kinderen die de aardbeving hebben overleefd.

Doneer aan NuDay Syrië

Mercy Chefs

Mercy Chefs zet zich in voor het verstrekken van duizenden warme ma altijden aan overlevenden van de aardbeving. Jouw geld kan hen helpen meer mensen van voedsel te voorzien, wat de komende weken en maanden hard nodig zal zijn.

Doneer aan Mercy Chefs

Red de kinderen

Save the Children richt zich op de rechten van kinderen op een toekomst. Ze bieden ondersteuning door te voorzien in de benodigdheden voor een kwaliteitsvol leven, maar ook door onderwijs en bescherming. Ze bieden ook mondiale steun aan gemeenschappen in nood en helpen bij noodreacties op specifieke crises, waaronder de aardbeving in Turkije en Syrië.

Doneer om de kinderen te redden

Een vrouw houdt haar hond vast na de aardbeving in Turkije
Een vrouw houdt haar hond vast na de aardbeving in Turkije

Amerikaans menselijk

Rampzalige gebeurtenissen treffen ook dieren. American Humane is tussenbeide gekomen om te helpen bij het herstel en de verzorging van geredde dieren in de getroffen gebieden.

Doneer aan American Humane

Meer goede doelen om aan te doneren:

Deze grotere organisaties bieden algemene steun en hulp aan de aardbevingsramp in Turkije en bieden verschillende soorten hulp aan.

Islamitische hulp VS

Islamic Relief verleent al vele jaren hulp in Turkije, waaronder steun aan Syrische vluchtelingen in Turkije. Deze non-profitorganisatie werkt samen met lokale organisaties om onmiddellijke steun te bieden aan de overlevenden van de aardbeving en plannen te maken voor rampenbestrijding op langere termijn.

Doneer aan Islamic Relief USA

Artsen zonder Grenzen

Artsen Zonder Grenzen, of Artsen Zonder Grenzen (AZG), is sinds de aardbeving op de ramplocatie aanwezig. Ze hebben duizenden gewonde overlevenden behandeld, en werken aan het verstrekken van medische zorg, voedsel, EHBO- en hygiënepakketten, en schuilplaatsen voor degenen die ontheemd zijn geraakt.

Doneer aan Artsen Zonder Grenzen

Rode Halve Maan en Rode Kruis

Als enkele van 's werelds grotere internationale non-profitorganisaties zijn de Rode Halve Maan en het Rode Kruis ter plaatse sinds de aardbeving. Ze bieden hulp in noodsituaties zoals deze, door voedsel en medische zorg te verstrekken aan overlevenden.

Doneer aan de Rode Halve Maan/Rode Kruis

Mannen redden een kind na de aardbeving in Turkije
Mannen redden een kind na de aardbeving in Turkije

Alle handen en harten

All Hands and Hearts biedt rampenhulp ter plaatse in noodsituaties. Ze maken deel uit van de bemanning die in Turkije herstel en hulp biedt, in samenwerking met andere teams ter plaatse.

Doneer aan alle handen en harten

Shelterbox

Shelterbox biedt hulp specifiek aan mensen die onderdak nodig hebben. Door de koude temperaturen in de door deze aardbeving getroffen regio hebben de overlevenden dringend behoefte aan een veilige slaapplek. Donaties aan Shelterbox zijn niet gebonden aan dit specifieke doel, maar vormen een algemeen fonds, waarvan een deel naar dit doel gaat.

Doneer aan Shelterbox

Internationaal Reddingscomité

Het International Rescue Committee (IRC) helpt bij de groei en het algehele welzijn van gebieden in nood, en biedt steun bij de ergste crises ter wereld. Ze hebben teams ter plaatse om te helpen bij reddingsacties en om een plan te ontwikkelen voor de langdurige ontheemding van de vele mensen die hun huizen en families zijn kwijtgeraakt.

Hoe je een liefdadigheidsinstelling kunt dierenartsen

Dit is geen uitputtende lijst, en er zijn nog veel andere goede doelen die ook overlevenden van de aardbeving in Turkije en Syrië helpen. Als u een andere organisatie vindt waarmee u zich aansluit en die u wilt steunen, zorg er dan voor dat het een geaccrediteerde organisatie is en uw donatie op de juiste manier zal gebruiken. Er zijn een paar websites die u helpen goede doelen te onderzoeken voor geruststelling:

  • Charity Navigator
  • BBB Wise Giving Alliance
  • CharityWatch

Deze sites laten u recensies en financiële uitgaven zien, zodat u weet waar uw geld naartoe gaat.

Elke donatie helpt

De aardbeving in deze twee landen verwoestte de levens van duizenden mensen. Hoe groot of klein uw donatie ook is, u kunt een verschil maken in iemands leven. Samen kunnen we Turkije en Syrië helpen hun gemeenschappen weer op te bouwen.

Aanbevolen: