13 Taco-vulideeën om Taco Tuesday op te schudden

Inhoudsopgave:

13 Taco-vulideeën om Taco Tuesday op te schudden
13 Taco-vulideeën om Taco Tuesday op te schudden
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

Taco's zijn vrijwel de ultieme ma altijd voor het publiek, maar dat betekent niet dat je je aan het standaardpakket met gehakt en kruiden moet houden. Probeer enkele nieuwe taco-vulideeën uit die uw taco-spel naar een heel ander niveau zullen tillen. Alles smaakt tenslotte beter in taco-vorm. Van favorieten zoals vistaco's tot fusiongerechten die creatief en leuk zijn, er zijn zoveel manieren om een taco te maken.

Smaakvolle vistaco's

Afbeelding
Afbeelding

Begin met wat tilapia en andere verse ingrediënten en eindig met een ongelooflijke ma altijd waar iedereen van houdt. Natasha's Kitchen heeft een geweldig vistaco-recept met kool, avocado, kaas en een heerlijke saus. Het is snel en gemakkelijk te maken, perfect voor doordeweekse avonden of als je vrienden wilt ontvangen.

Veganistische Enoki Paddenstoel Taco Vulling

Afbeelding
Afbeelding

Enoki-paddenstoelen vormen een belangrijk onderdeel van de Japanse keuken en vormen een ongelooflijk smaakvolle veganistische taco-vulling. Dit recept gebruikt Aziatische smaken zoals mirin, sojasaus en sesamzaadjes om de ultieme shake-up voor de traditionele taco te creëren. Beleg deze met spinazie, avocado en ingelegde rode uien.

Kiptaco's uit de slowcooker

Afbeelding
Afbeelding

Laat het diner koken terwijl je aan het werk bent met dit eenvoudige taco-vullende recept dat kipfilet, ingeblikte picantesaus en wat kruiden gebruikt die je al in je kast hebt. Dit levert voldoende vulling op voor zes personen.

Ingrediënten

  • 3 kipfilets zonder bot en vel
  • 1 pot picantesaus, welk merk dan ook
  • 2 theelepels chilipoeder
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 2 theelepels komijn
  • 1 theelepel knoflookpoeder

Instructies

  1. Meng de picantesaus en de kruiden in een middelgrote kom.
  2. Plaats de kipfilets op de bodem van een slowcooker. Giet het picante-mengsel erover.
  3. Dek af en kook ongeveer zes uur op de lage stand of vier uur op de hoge stand.
  4. Versnipper de kip met twee vorken. Serveer in bloemtortilla's met kaas, zure room, avocado, sla en andere toppings.

Smakelijke kalkoen-gyoza-tacovulling

Afbeelding
Afbeelding

Gyoza zijn dumplings die meestal gevuld zijn met vlees en kool, maar net als al het andere smaken ze ook geweldig in taco-vorm. Dit recept is genoeg voor zes porties.

Ingrediënten

  • 1 pond gemalen kalkoen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 theelepels sesamolie
  • 2 eetlepels sojasaus (meer indien gewenst)
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel geraspte verse gember
  • 2 kopjes fijngehakte kool
  • 3-4 groene uien, gehakt
  • 1 klein blikje waterkastanjes, uitgelekt

Instructies

  1. Bak de kalkoengehakt in een grote koekenpan op middelhoog vuur met de olijfolie, sesamolie, sojasaus, knoflook en gember tot het vlees niet meer roze is.
  2. Voeg de groene uien, waterkastanjes en kool toe. Ga door met koken totdat de uien geurig en doorschijnend zijn.
  3. Serveer in bloemtortilla's met verse kool, ingelegde gember, sojasaus en rijstazijn. Voeg gehakte chilipepers en ui toe als je meer pit wilt.

Mexicaanse straatmaïsvulling

Afbeelding
Afbeelding

Mexicaanse straatgraan is een heerlijke traktatie die super goed werkt als tacovulling. Dit recept van Ambitious Kitchen combineert straatmais met kip en een lekkere cashewsaus voor de ultieme creatieve taco-optie. Je zult ook dol zijn op de tips voor het verkolen van de tortilla's, zodat ze een ongelooflijke smaak krijgen.

Tofu Char Siu Taco-vulling

Afbeelding
Afbeelding

Char Siu is traditioneel een varkensvleesgerecht, maar is net zo lekker met tofu. De vegetarische char siu tofu taco-vulling heeft voldoende complexe smaak en textuur dat vleesliefhebbers er ook van zullen genieten. Bestrooi je taco's met geraspte kool, ingelegde gember, avocado en mango voor een heerlijke combinatie van knapperigheid, zoetheid en hartige smaak.

Geroosterde bloemkooltaco's

Afbeelding
Afbeelding

Een ander geweldig vlees alternatief is geroosterde bloemkool. Minimalist Baker heeft een heerlijk recept dat gemakkelijk en snel is, en er is een eenvoudig te maken saus die veel smaak en pit geeft aan deze stevige vleesloze ma altijd. Serveer bloemkooltaco's met avocado, kool en al je favoriete vullingen.

Pittige varkenscarnitas

Afbeelding
Afbeelding

Varkensvleescarnitas, of gestoofd varkensvlees, is een ongelooflijk smaakvolle en heerlijke taco-vulling. Dit eenvoudige slowcooker-recept is perfect voor die dagen waarop je wilt dat het avondeten grotendeels klaar is als je thuiskomt (in een huis dat goddelijk ruikt). De kruiden bevatten kaneel en koriander voor een prachtig complexe smaak.

Snelle tip

Wil je extra pit toevoegen aan elke tacovulling? Serveer het met in blokjes gesneden chilipepers. Mensen kunnen er zoveel toevoegen als ze willen om de pittige goedheid aan te passen.

Hartige ontbijttaco's

Afbeelding
Afbeelding

Wie zegt dat taco's alleen voor het avondeten zijn? Als je met een groep komt brunchen, probeer dan dit recept van Gimme Some Oven. Het is gemakkelijk en snel, door bonen, eieren, avocado en kruiden te combineren om de ultieme smakelijke taco te maken die je echt op elk moment van de dag kunt serveren.

Thaise Kip Curry Taco's

Afbeelding
Afbeelding

Curry is een heerlijk alternatief voor de traditionele Mexicaanse taco-smaken. Dit eenvoudige Thaise kipcurry-recept maakt gebruik van kokosmelk, citroengras en koriander om een prachtige smaakcombinatie te creëren waar iedereen dol op zal zijn. Gebruik het als basis voor je maïstortillataco's met toppings zoals komkommer voor knapperigheid, mango voor zoetheid en een beetje verse munt.

Vlakpan Garnalen Taco Vulling

Afbeelding
Afbeelding

Garnalen zijn zo lekker als maar kan, en net als alles is het een winnaar als je ze in een tacoschelp stopt. Met dit eenvoudige recept van Damn Delicious kun je een heerlijke garnalentaco maken, vooral als je er kool, avocado en kaas overheen gooit. Het is ook heel snel, dus ideaal voor doordeweekse diners als iedereen het druk heeft.

Veganistische Falafel-taco's

Afbeelding
Afbeelding

Falafel is zo lekker, en dit eenvoudige vleesloze recept van Nutritiously maakt er een heerlijke taco-vulling van. Het wordt ook in de oven gebakken op een bakplaat, waardoor je gemakkelijk kunt multitasken en de toppings kunt bereiden terwijl de falafel kookt. Serveer de falafeltaco's met zure room, avocado, spinazie en bloemtortilla's.

Taco's met getrokken varkensvlees

Afbeelding
Afbeelding

Pulled pork is niet voor niets een favoriet bij het hele gezin, en het is ook een geweldige taco-vulling. Ons recept voor gegrild varkensvlees is perfect in een bloemtortilla, gegarneerd met barbecuesaus, zoete maïs, sla en avocado.

Er is geen verkeerde manier om een taco te vullen

Afbeelding
Afbeelding

Probeer veel verschillende ideeën voor het vullen van taco's om wat extra pit aan je taco-avond te geven. Taco's zijn een geweldige ma altijd voor feestjes of familiediners, en ze zijn ook gemakkelijk te personaliseren met verschillende toppings. Er bestaat tenslotte geen verkeerde manier om een taco te maken.

Aanbevolen: