11 eenvoudige maar effectieve zelfbeheersingsactiviteiten voor kinderen

Inhoudsopgave:

11 eenvoudige maar effectieve zelfbeheersingsactiviteiten voor kinderen
11 eenvoudige maar effectieve zelfbeheersingsactiviteiten voor kinderen
Anonim

Help uw kinderen minder impulsief te worden met deze leuke zelfbeheersingsactiviteiten voor kinderen.

Grootmoeder en kleindochter spelen thuis Jenga
Grootmoeder en kleindochter spelen thuis Jenga

Verleiding kan het beste uit ons halen, maar er zijn manieren om de wilskracht van iemand te vergroten en zijn vermogen om zijn emoties te beheersen te verbeteren. Voor de ouders die op zoek zijn naar zelfbeheersingsactiviteiten voor kinderen, probeer deze ouderwetse spelletjes uit je kindertijd. Er is een reden waarom ze zo populair zijn gebleven!

Zelfbeheersingsactiviteiten voor kinderen

Impulsbeheersingsactiviteiten voor kinderen moeten het nemen van beurten, het nemen van beslissingen, het oplossen van problemen, beweging en actief luisteren omvatten. Deze processen kunnen ertoe bijdragen dat kinderen besluitvaardiger worden, hen leren hun emoties beter onder controle te houden, geduldiger te worden en na te denken voordat ze handelen.

Simon zegt

Simon zegt: raak je neus aan. Simon zegt: spring op één voet. Volg de instructies van Simon en je blijft in het spel. Als Simon echter een commando doorvoegt zonder de woorden 'Simon zegt' te zeggen en iemand volgt die instructies, is hij weg! Dit spel lijkt eenvoudig genoeg, maar het heeft een scala aan voordelen. Ten eerste helpt Simon Says kinderen te werken aan hun vermogen om zich op meerdere taken tegelijk te concentreren. Dit is uiterst belangrijk voor het aanscherpen van de zelfbeheersingsvaardigheden van een kind. Waarom?

Een reden waarom jonge kinderen impulsief zijn, is omdat ze moeite hebben zich te concentreren als hun zintuigen overbelast zijn. Dit leidt tot momenten van frustratie en plotselinge uitbarstingen. Simon Says laat ze oefenen met het omgaan met deze spanningen in een leuke en gecontroleerde omgeving, waardoor hun vermogen tot zelfregulatie wordt verbeterd. Dit spel vergroot ook het lichaamsbewustzijn van een kind. Veel mensen realiseren zich niet dat friemelen een onbewuste actie kan zijn. Als een kind zijn bewegingen beter begrijpt, is het beter in staat om de controle terug te krijgen als het in stressvolle situaties terechtkomt.

Variaties:Een deel van het aanleren van zelfbeheersing is het labelen van iemands emoties. Maak van het spel dus een gevoelsles. 'Simon zegt: trek een blij gezicht.' 'Simon zegt: doe alsof je verdrietig bent.' 'Simon zegt: laat zien hoe je beweegt als je opgewonden bent.' Dit spel kan het beste in de badkamer voor een spiegel worden gespeeld. Hierdoor kun je niet alleen zien hoe je kind emoties interpreteert, maar kun je ook de uitingen van anderen zien.

Rood licht, groen licht

Dit is weer een leuk spel dat bewegingscontrole en geduld leert. Om te spelen heb je een start- en finishlijn nodig. Iedereen stelt zich op bij het startpunt en als de scheidsrechter GO roept, loopt iedereen snel naar de finish. Als de scheidsrechter STOP zegt, moet iedereen bevriezen. Als je doorgaat met bewegen, moet je terug naar de startlijn en opnieuw beginnen. Dit is een mooi voorbeeld van oorzaak en gevolg. Kinderen worden minder impulsief als ze begrijpen dat hun daden gevolgen hebben.

Variaties: Om het spel spannend te houden, verander je de bewegingen elke beurt. Laat de kinderen naar de finish gaan terwijl:

  • Achteruit lopen
  • Overslaan
  • Krab wandelen
  • Crawlen
  • Beren lopen
  • Kikkerhoppen
  • Waddling

Jenga

Een deel van het opbouwen van betere zelfbeheersing is pauzeren om een situatie te analyseren voordat je een beslissende zet doet. Om het spel Jenga te winnen, moet je strategisch denken, geduld hebben en langzame en gestage bewegingen maken. Dit maakt het een van de beste impulsbeheersingsspellen voor kinderen. Spelers moeten ook om de beurt spelen, wat de zelfdiscipline en zelfbeheersing verder kan bevorderen.

Verstoppertje

Speels meisje speelt verstoppertje in een zonnige huiselijke omgeving
Speels meisje speelt verstoppertje in een zonnige huiselijke omgeving

Een ander aspect van zelfbeheersing is het oplossen van problemen. Om de beste schuilplaats te vinden, kun je niet zomaar in het eerste hoekje of gaatje springen dat je tegenkomt. Ze moeten de ruimte evalueren en op een snelle en efficiënte manier de meest discrete locatie vinden.

Bevriezende dans

Dit spel is altijd vermakelijk voor zowel kinderen als volwassenen! Start de muziek en ga swingen! Maar als de muziek stopt, stopt het dansen ook. Iedereen moet in een standbeeld veranderen totdat de muziek opnieuw begint. Dit spel verbetert de bewegingscontrole van een kind verder en werkt aan zijn vermogen om een actie te onderbreken en van koers te veranderen. Dit kan uiterst nuttig zijn voor kinderen die aan hun zindelijkheidstraining beginnen of voor kinderen die levensvaardigheden leren, zoals het oversteken van de straat.

Zou je liever

Zou je liever zijn is een andere impulsbeheersingsactiviteit voor kinderen die probleemoplossende vaardigheden, ruimdenkendheid en kritisch denken aanleert. We hebben niet altijd controle over onze situatie, maar we hebben wel controle over onze beslissingen en acties in de toekomst. Dit spel geeft kinderen de mogelijkheid om naar het grote geheel te kijken, hun opties te analyseren en een keuze te maken.

Tellen en klappen

Kies een getal - laten we zeggen dat het vijf is. De eerste persoon zegt één en elke volgende persoon telt met één op (1, 2, 3). Wanneer je een getal bereikt waar vijf in voorkomen, moet de persoon zwijgen en het getal uitklappen in plaats van het uit te spreken. Als ze praten, zijn ze weg! Dit zorgt ervoor dat kinderen gefocust blijven en de instructies opvolgen. Hoewel dit eenvoudige taken lijken, stellen ze kinderen met zelfbeheersingsproblemen in staat meer aandacht te schenken aan hun gedrag en te zien hoe dit het grote geheel van dingen beïnvloedt.

Eend, eend, gans

Geduldig stilzitten en wachten tot je geselecteerd wordt, kan voor jonge kinderen een zware opgave zijn. Wat nog moeilijker is, is wanneer de speler meerdere keren anderen boven jou kiest. Duck, Duck, Goose vereist geduld en goede luistervaardigheid. Het leert kinderen ook hun emoties vast te houden op momenten dat ze gefrustreerd raken door de uitkomst.

Muzikale stoelen

Kinderen rennen rond en spelen een stoelendansspel
Kinderen rennen rond en spelen een stoelendansspel

Vergelijkbaar met Duck, Duck, Goose is stoelendans een andere zelfbeheersingsactiviteit voor kinderen die de luistervaardigheid verbetert en kinderen in staat stelt hun emoties beter onder controle te krijgen. Het is teleurstellend als je niet wint, maar deze kansen leren ze om hun nederlaag rustig te accepteren en het in de volgende ronde opnieuw te proberen in plaats van een meltdown te krijgen.

Paleiswacht

Heeft uw kind de kunst van het stil blijven onder de knie? De bewakers van de koningin staan bekend om hun vermogen om in de houding te blijven staan en de afleidingen van anderen te negeren. Dit spel volgt hetzelfde uitgangspunt: één persoon is de bewaker en hij of zij moet zijn gezicht in de plooi houden terwijl de andere spelers hen aan het lachen proberen te maken! Dit kan gedaan worden met grappen, gekke gezichten of gekke dansbewegingen! Dit helpt de bewegingscontrole te verfijnen en verbetert het vermogen van een kind om zijn kalmte te bewaren.

Variaties:Voor oudere kinderen kun je meerdere bewakers aanwijzen. Iedereen neemt een slokje water, maar slikt niet door. De andere spelers proberen de bewakers aan het lachen te maken, en de laatste persoon die zijn drankje uitspuugt, wint!

De snackuitdaging

" The Marshmallow Experiment" was een onderzoek dat in 1972 werd uitgevoerd aan de Stanford University. Het doel was om zelfbeheersing en uitgestelde bevrediging bij kinderen onder de vijf jaar te bestuderen. Tijdens de COVID-19-pandemie veroverden nieuwe versies van deze uitdaging de sociale media stormenderhand. Het uitgangspunt is eenvoudig. U zet uw kind aan tafel en zet een tussendoortje voor hem neer. Dit kan een marshmallow, een fruitsnack, chocolade of iets anders zijn dat ze aantrekkelijk vinden. Vervolgens vertel je ze dat ze dit ene item nu kunnen eten, OF dat ze een bepaalde tijd (vijf tot vijftien minuten) kunnen wachten en twee van het item kunnen eten. Dit is een gemakkelijke en leuke manier om uw kind te helpen geduld op te bouwen en aan zijn impulsbeheersing te werken. Naarmate ze het concept beter begrijpen, kun je ook meer lekkernijen aanbieden voor meer tijd!

Gebruik elke dag impulsbeheersingsspellen voor kinderen

Je hebt geen grote groep of een spannend thema nodig om je kinderen te leren minder impulsief te zijn. Je hoeft alleen maar op zoek te gaan naar kleine manieren om deze lessen in het dagelijks leven te integreren. Dat betekent dat je het Rood Licht, Groen Licht-spel speelt terwijl je de waterbekers van het gezin kleurt of vult voor het avondeten. Speel stoelendans rond je bank tijdens de reclameblokken om te zien wie de beste plek bemachtigt voor het volgende deel van de show. Betrek Zou U Liever bij het beslissen wat u in de supermarkt gaat kopen. Wees creatief met uw spelletjes en onthoud dat hoe vaker u speelt, hoe beter uw kind zal worden in het zelfreguleren en beperken van zijn impulsieve neigingen.

Aanbevolen: