12 beste hangende kamerplanten om je huis te verfraaien

Inhoudsopgave:

12 beste hangende kamerplanten om je huis te verfraaien
12 beste hangende kamerplanten om je huis te verfraaien
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

Hangplanten zijn niet alleen voor veranda's en patio's. Hangplanten voor binnen kunnen ook een stukje schoonheid – en luchtzuiverende voordelen – in huis halen. Elke kamerplant met trapsgewijs blad of een slepende groeiwijze zal uitstekend werken in een hangende container. Niet elke plant heeft dezelfde lichtbehoefte, dus zorg ervoor dat je er een kiest die goed geschikt is voor de plek die je in gedachten hebt.

Welke hangplanten passen bij jou thuis? Bekijk 12 kamerplanten die perfect geschikt zijn om manden op te hangen om een idee te krijgen van wat precies goed is voor jouw ruimte.

Babytranen

Afbeelding
Afbeelding

Met zijn kleine blaadjes en slepende groeiwijze is Baby's Tear (Soleirolia soleirolii) een perfecte plant om binnenshuis op te hangen. Deze plant, die tot de brandnetelfamilie behoort, groeit het beste bij middelmatig licht. Hij houdt ervan gelijkmatig vochtig te blijven, dus je moet water toevoegen terwijl de bovenkant van de grond nog een beetje vochtig is.

Je ziet misschien ook babytranen die de Corsicaanse vloek worden genoemd.

Vogelnestvaren

Afbeelding
Afbeelding

Vogelnestvaren (Asplenium nidus) is een statige, prachtige plant met bladeren die meer op de bladeren van een bananenboom lijken dan op andere soorten varens. Deze plant geeft de voorkeur aan middelmatig tot helder indirect licht, maar doet het ook prima bij weinig licht. Omdat hij niet kieskeurig is over licht, kun je hem vrijwel overal plaatsen. Zorg ervoor dat u de bovenste paar centimeter aarde laat uitdrogen voordat u water geeft.

Boston Fern

Afbeelding
Afbeelding

Bostonvarens (Nephrolepis ex altata) zijn geweldige hangplanten voor binnenshuis, zolang je de grond vochtig houdt en hun bladeren regelmatig besproeit. Ze zullen het ook geweldig vinden als je ze af en toe onder de douche zet en het water lang genoeg laat lopen om goed te kunnen weken. Ze doen het het beste bij helder indirect licht, maar doen het ook prima bij gemiddeld licht. Vermijd gewoon extremen, zoals direct zonlicht en extreem weinig licht, en je varen zal er blij mee zijn.

Devils klimop

Afbeelding
Afbeelding

Duivels klimop (Epipremnum aureum) is een gemakkelijk overal te kweken plant. Ook wel pothos genoemd, deze plant is eigenlijk helemaal geen klimop. Het krijgt het duivelse deel van zijn naam omdat het zo goed als onverwoestbaar is als een plant maar kan krijgen. Het is droogtetolerant en geeft de voorkeur aan gemiddeld tot fel licht, maar zal groeien bij zeer weinig licht. Hij doet het zelfs goed onder TL-verlichting en is daarom een populaire kantoorplant.

Ezelsstaart

Afbeelding
Afbeelding

Houd je van vetplanten? Ezelsstaart (Sedum morganianum) - ook wel ezelsstaart genoemd - is een superschattige vetplant met een slepende groeiwijze. In een hangende container doet hij het prima, zolang je hem maar op een plek zet waar hij minimaal zes uur helder licht per dag krijgt. Zoals gebruikelijk bij vetplanten, geef deze plant alleen water als hij erg droog is. Zodra ten minste de eerste vijf centimeter aarde droog is, laat je hem goed weken en laat je hem met rust totdat hij weer uitdroogt.

Goudvisplant

Afbeelding
Afbeelding

Op zoek naar meer dan alleen bladeren in een hangende mand? Koop een goudvisplant (Columnea gloriosa). Deze cool uitziende kamerplant zorgt het hele jaar voor een bladshow, maar hij licht pas echt op in de lente en de zomer. Dat is wanneer het bloemen produceert die eigenlijk een beetje lijken op de gelijknamige vis van de plant. Goudvisplanten houden van helder indirect licht en moeten tussen de gietbeurten een beetje uitdrogen. Wacht met het toevoegen van water totdat de bovenste vijf centimeter aarde droog is.

Inchplant

Afbeelding
Afbeelding

Wil je een klassieke maar kleurrijke hangplant in huis halen? Inch-plant (Tradescantia zebrina) is een goede keuze. Laat je niet misleiden door de naam: dit is een snelgroeiende plant. Het wordt een inch-plant genoemd omdat de knooppunten ongeveer een centimeter uit elkaar liggen. Deze plant geeft de voorkeur aan helder, indirect zonlicht, maar doet het ook prima bij middelmatig licht. Niet te veel water geven. Wacht in plaats daarvan tot de grond uitdroogt en laat hem dan grondig weken.

Maretak Cactus

Afbeelding
Afbeelding

Maretakcactus (Rhipsalis baccifera) is een unieke plant die er gewoon cool uitziet. In tegenstelling tot de meeste kamerplanten heeft hij helemaal geen blad. In plaats daarvan bestaat het blad uit een reeks slanke, hangende stengels die zich vertakken en in verschillende richtingen groeien. Hoe cool is dat? Maretakcactus heeft medium, indirect licht nodig. De beste tijd om deze cactus water te geven is wanneer de bovenste halve centimeter aarde droog is.

Paars hart

Afbeelding
Afbeelding

Om binnenshuis een vleugje kleur te brengen, zet je een paars hart (Tradescantia pallida) in een hangende mand. Zowel de bladeren als de stengels zijn - je raadt het al! - paars. Deze plant heeft helder, indirect licht en veel water nodig. Hij houdt ervan om constant vochtig te blijven, dus je moet hem water geven zodra je merkt dat de grond begint uit te drogen. Paarshart groeit buiten net zo goed als binnen, dus je kunt hem een beetje verplaatsen.

Het is belangrijk om handschoenen te dragen bij het hanteren van een paarshartplant, omdat het sap van de plant contactdermatitis kan veroorzaken. Snoei of transplanteer deze plant niet zonder uw huid te beschermen.

Ronde bladpeperomia

Afbeelding
Afbeelding

Ronde bladpeperomia (Peperomia rotundifolia), ook wel jadeketting of hangende jade genoemd, heeft kleine ronde bladeren die langs hangende stengels groeien. De stengels worden slechts ongeveer 30 cm lang, dus je hoeft je hangende mand niet eens in te korten. Hij heeft gemiddeld tot helder indirect licht nodig en niet te veel water. Wacht tot de eerste paar centimeter aarde droog is voordat je water geeft, geef dan grondig water en laat met rust totdat de grond weer droog is.

Satin Pothos

Afbeelding
Afbeelding

Als je van kamerplanten met bonte bladeren houdt, zul je zeker dol zijn op satijnen pothos (Scindapsus pictus), die ook wel zijden pothos wordt genoemd. Deze plant heeft helder indirect licht nodig. Hij overleeft bij weinig licht, maar heeft geen bonte bladeren. In plaats daarvan worden ze effen groen. Bontbladig of niet, de bladeren voelen heel zacht aan - bijna fluwelig. Deze plant moet water krijgen nadat de bovenste centimeter aarde is opgedroogd.

Als deze plant tijdens het groeien mag klimmen, zullen de bladeren aan afwisselende zijden van de wijnstok groeien. Dit zogenaamde shingling-effect zorgt ervoor dat hij omhoog kan 'lopen', wat hij ook klimt.

Zwitserse kaasplant

Afbeelding
Afbeelding

Zwitserse kaasplant (Monstera adansonii) is de monsteravariëteit die het meest geschikt is voor hanging baskets. Ze staat bekend om de bladeren met gaten (vandaar het Zwitserse kaasgedeelte van de algemene naam) en de slepende groeiwijze, waardoor het een bijzonder perfecte hangplant is. Het heeft helder licht, consistent vocht en vochtigheid nodig. Voeg water toe als de eerste centimeter aarde droog is. Als je huis echt droog wordt als de verwarming aan staat, zet dan een luchtbevochtiger in de buurt van deze installatie.

Verfraai je huis met hangplanten

Afbeelding
Afbeelding

Klaar om een paar hangende kamerplanten aan je huis toe te voegen? Je kunt met geen van de bovenstaande selecties fout gaan. Zodra ze beginnen te groeien, kun je stekken nemen om nog meer planten te vermeerderen om cadeau te geven of om je eigen collectie uit te breiden.

Aanbevolen: