Waardevolle vintage troetelbeertjes die je misschien nog hebt

Inhoudsopgave:

Waardevolle vintage troetelbeertjes die je misschien nog hebt
Waardevolle vintage troetelbeertjes die je misschien nog hebt
Anonim

De Troetelbeer-blik is niet het enige wat deze waardevolle vintage Troetelbeertjes te bieden hebben.

Troetelbeertjes & Sprinkles Vier Nationale Knuffeldag
Troetelbeertjes & Sprinkles Vier Nationale Knuffeldag

Als je als kind 's nachts een kleurrijke Troetelbeertje knuffelde, had je misschien onbewust op een paar honderd dollar geslapen. Deze neonkleurige knuffels uit de jaren '80 blijven kinderen verbijsteren - waarschijnlijk gedeeltelijk omdat ze in de decennia daarna een stuk knuffeliger zijn geworden. Voordat je je vader of moeder de benauwde kindertijd aan je kinderen laat doorgeven, moet je controleren of ze niet een van de meest waardevolle vintage Troetelbeertjes zijn die je kunt hebben.

Tretelbeertjes zijn vandaag meer waard dan een knuffel

Als je een jong kind was dat opgroeide in de jaren tachtig, is de kans groot dat je 's nachts niet in slaap zou kunnen vallen zonder dat je favoriete Troetelbeertje bij je in bed ligt. Met zoveel kleuren en leuke thema's om uit te kiezen, waren ze elke kerst een groot succes. Net als Beanie Babies waren ze een van die mythische instant-collectibles waarvan mensen dachten dat ze in de toekomst een fortuin waard zouden zijn. Helaas zijn er tegenwoordig maar weinig Troetelbeertjes meer waard dan een paar dollar, maar je kunt altijd je ogen openhouden voor de zeldzame exemplaren die dat wel zijn.

Vintage Troetelbeertjes
Vintage Troetelbeertjes

Teamgeest Love-a-Lot Care Bear

We willen niet graag toegeven dat deze jubileumbeer uit het begin van de jaren 2000 bijna vintage is, maar hij staat bovenaan de lijst als een van de nieuwste waardevolle beren. Deze roze beer met een schattig jasje in Letterman-stijl en een strik op het hoofd is gemaakt om het 20-jarig jubileum van Troetelbeertje te vieren. Er is een beperkt aantal geproduceerd, dus ze zijn een paar honderd dollar waard. Eén staat bijvoorbeeld momenteel op eBay vermeld voor iets meer dan $ 350.

Treelbeer Neven

Speelse hart aap Troetelbeer neef jaren '80 CareBears neven aap
Speelse hart aap Troetelbeer neef jaren '80 CareBears neven aap

In de jaren tachtig bracht American Greetings Entertainment een serie niet-beerdierenknuffels uit in de Troetelbeerstijl. Deze originele Care Bare Cousins zijn zeer gewild, waarbij individuele exemplaren tussen de $ 500 en $ 1.000 worden verkocht, en hele partijen die mogelijk voor duizenden worden verkocht. Neem bijvoorbeeld deze 'Playful Heart Monkey', die op eBay voor ongeveer $ 450 werd verkocht. Een andere verkoper heeft een heleboel 13 Troetelbeertjes-neven op de lijst staan voor bijna $ 4.500.

Kijk binnen de Care Bear Cousins-collectie naar het Nobleheart Horse. Het heeft een groot aantal kleuren en opvallende manen, en wordt verondersteld ongeveer $ 800 waard te zijn.

Cheer Bear-variatie

Vintage Cheer Bear Retro Troetelbeertje uit de jaren 80
Vintage Cheer Bear Retro Troetelbeertje uit de jaren 80

Cheer Bear is misschien wel de Troetelbeer-mascotte uit de jaren 80, maar je zou ze niet herkennen in dit mash-up-prototype van pluche uit 1983. Kenner combineerde de lichtroze Cheer Bear met het cupcake-buikembleem van Birthday Bear om speelgoed te creëren dat nooit op de massamarkt werd geproduceerd. Deze beren zijn vrij zeldzaam en zullen waarschijnlijk in de lage honderden worden verkocht, zoals deze die op eBay voor $ 350 werd verkocht.

Harmony Troetelbeertje

Troetelbeertje Harmoniebeer jaren 80
Troetelbeertje Harmoniebeer jaren 80

De mooie lavendelkleurige Troetelbeertje genaamd Harmony staat bekend om zijn muzikaliteit en steeds veranderende buikembleem. De vroegste Harmony-beer heeft een regenboogbuikembleem, maar alleen beren met een drievoudige noot zijn het verzamelen waard. Triple-note beren waren exclusief voor Groot-Brittannië en Australië en werden in 1986 uitgebracht, en omdat er veel minder van werden gemaakt dan andere, zijn ze het meeste waard van alle Harmony-beren. Eén is onlangs op eBay verkocht voor ongeveer $ 250.

Moet ik mijn vintage troetelbeertjes houden?

De meeste vintage Troetelbeertjes worden slechts voor ongeveer $ 5- $ 10 verkocht, dus als je een Troetelbeertje hebt waarmee je bent opgegroeid of een kleine verzameling van je ouders of grootouders, dan moet je ze waarschijnlijk in de buurt houden. Momenteel is de belangstelling voor Troetelbeertjes veel kleiner dan 10-20 jaar geleden, en nu is het tijd om van je collectie te genieten en te wachten tot de markt een verandering doormaakt, zoals deze dingen meestal doen.

Houd je troetelbeertjes schoon

Het verschil tussen een echt verzamelobject en een geliefde (maar niet waardevolle) troetelbeer is hoe goed hij is bewaard. Knuffels hebben de neiging een beetje groezelig te worden naarmate ze ouder worden, en je zult je Troetelbeertjes zo nu en dan willen schoonmaken voordat je ze opbergt of weer tentoonstelt.

Je moet je vintage Troetelbeertjes niet in de wasmachine gooien, omdat ze door het agressieve draaien kunnen scheuren. Gebruik in plaats daarvan een microvezeldoek die nat is gemaakt met wat water en een klein beetje afwasmiddel, en schrob eventuele vlekken eruit. Gebruik een schone doek om de beer af te drogen en laat hem aan de lucht drogen of zet hem op een fijnwasprogramma in de droger.

Snelle tip

Zorg ervoor dat je knuffels 100% droog zijn voordat je ze opbergt, anders krijg je later te maken met schimmel.

Niemand kan hun schattigheid weerstaan

Treelbeertjes zijn ongetwijfeld een van de schattigste dingen uit de jaren '80, en we zijn nu ver genoeg verwijderd van de Troetelbeertjes-manie om ze te kunnen waarderen. Hoewel de meeste van je Troetelbeertjes je geen geld opleveren, zullen ze je wel een rustgevende knuffel geven na een lange dag.

Aanbevolen: