Een antiek dressoir is misschien precies wat uw ruimte nodig heeft

Inhoudsopgave:

Een antiek dressoir is misschien precies wat uw ruimte nodig heeft
Een antiek dressoir is misschien precies wat uw ruimte nodig heeft
Anonim

Je zult niet geloven wat je in dit functionele antiek kunt opbergen.

Londens herenhuis met antiek dressoir
Londens herenhuis met antiek dressoir

Er gaat niets boven prachtig antiek dat ook een praktische functie heeft. In de huizen van vandaag zijn ruimte en opbergruimte altijd schaars, maar antieke dressoirs zijn een stijlvolle (en vaak waardevolle) oplossing voor het probleem van waar je alle kleine spulletjes in je eetkamer moet bewaren. Van het porselein van je oma tot de knutselspullen van de kinderen, het past allemaal in een dressoir.

Een antiek dressoir identificeren

Terwijl u winkelt in antiekwinkels of online, is het belangrijk om te kunnen zien of wat u bekijkt een dressoir is of iets anders. Het belangrijkste verschil tussen een vintage of antiek dressoir en een buffetkast is het formaat. Een antiek buffet is meestal groter; we hebben het over langere poten en alleen over de totale lengte. Het punt is dat deze termen door elkaar worden gebruikt, dus als je zoekt naar rubrieksadvertenties, kijk dan of je zowel buffetten als dressoirs kunt vinden.

Het maakt niet uit hoe het heet, het identificeren van een antiek dressoir betekent dat je het van dichtbij bekijkt (of in ieder geval zorgvuldig kijkt naar de foto's die in de aanbieding ervan staan).

  • Controleer op labels en markeringen. Deze kunnen je vertellen over de fabrikant, de leeftijd en waar het stuk is gemaakt. Kijk op de achterkant en onderkant.
  • Kijk naar het hardware. Antiek meubelbeslag geeft aanwijzingen over de leeftijd van het meubelstuk. Zoek naar machinaal vervaardigde schroeven, spijkers, sleutelgaten en handgrepen uit het midden van de 19e eeuw.
  • Onderzoek de constructie van de lade. Laden geven een idee of een meubelstuk modern, vintage of antiek is. Antieke meubels hebben meestal zwaluwstaartladen, en de laden van oudere meubelen zijn ook van massief hout gemaakt.

Waarde van antieke en vintage dressoirs

Hoeveel een antiek dressoir waard is, hangt af van verschillende factoren, waaronder de staat, leeftijd, vakmanschap en schoonheid. Zoals bij alle antieke meubelen is het altijd de moeite waard om een professionele taxatie te laten uitvoeren als u vermoedt dat u iets heel waardevols heeft. Anders kun je, om een idee te krijgen van hoeveel het waard is, het stuk vergelijken met vergelijkbare exemplaren die onlangs zijn verkocht.

Over het algemeen worden antieke dressoirs tussen de €500 en €1500 verkocht, maar ze kunnen veel waardevoller zijn als ze goed vakmanschap vertonen, in uitzonderlijke staat verkeren of erg oud zijn. Bekijk je stuk zorgvuldig en vergelijk het met recent verkochte voorbeelden.

  • Een tijgereiken dressoir met een spiegelrug wordt verkocht voor iets minder dan $ 900. Het was in zeer goede staat en dateerde uit de laatste helft van de 19e eeuw.
  • Een vintage dressoir dat opnieuw is afgewerkt en helderblauw is geverfd, werd verkocht voor ongeveer $ 200. Vaak zijn stukken met de originele afwerking meer waard dan de stukken die geverfd zijn.
  • Een Art Nouveau-dressoir met gedetailleerd houtsnijwerk en prachtige details, verkocht voor meer dan $ 4.250. Het dateerde uit ongeveer 1900 en kenmerkte zich door ongelooflijk vakmanschap.
  • Een vintage dressoir uit het midden van de eeuw met een eenvoudig ontwerp en vakmanschap van goede kwaliteit, verkocht voor iets minder dan $ 1.000.

Tips voor het kopen en verkopen van dressoirs

Als je overweegt een dergelijk stuk te kopen of verkopen, is het belangrijk om een paar dingen in gedachten te houden:

  • Probeer lokaal te kopen en verkopen. Het verzenden van zoiets als een dressoir kan honderden dollars kosten, wat bijdraagt aan de prijs die u moet betalen of uw winstmarge verlaagt.
  • Gebruik meerdere termen in uw vermelding of zoekopdracht. Naast dat mensen het een 'dressoir' noemen, kunnen mensen het ook een dressoir, buffet, opbergmeubel of zelfs porseleinkast noemen.
  • Denk na over de toestand wanneer u onderhandelt. Houten meubelen met vlekken, scheuren en andere beschadigingen zijn bijna altijd minder waard.
  • Controleer de afmetingen. Met zulke grote stukken is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het item past in je huis en de kamer die je in gedachten hebt.

Vijf verrassende toepassingen voor antieke dressoirs

Traditioneel wordt een antiek dressoir gebruikt voor het opbergen van borden en beddengoed in je eetkamer, maar er zijn talloze geweldige manieren om dit hardwerkende meubelstuk goed te gebruiken.

Appartement met structurele betonnen pijlers ingericht met eigentijdse stukken
Appartement met structurele betonnen pijlers ingericht met eigentijdse stukken
  • Entryway- Gebruik een dressoir in uw hal of hal om hoeden en wanten, hondenriemen, sleutels en al het andere dat u daar wilt opbergen op te bergen. Je kunt zelfs post in een la sorteren.
  • Bathroom - Probeer een dressoir in de badkamer voor een vintage gevoel. Het is een geweldige opbergruimte voor handdoeken, zeep en allerlei soorten toiletartikelen.
  • Kinderkamer - Een dressoir kan dienen als opbergmeubel in de kinderkamer of zelfs als commode in de kinderkamer. De lades en kasten zijn ideaal voor het opbergen van alles, van luiers tot speelgoed.
  • Thuiskantoor - Als er ooit een kamer is die altijd betere opslagruimte nodig heeft, dan is het het thuiskantoor. Een dressoir kan een geweldige oplossing zijn voor al die papieren en kantoorbenodigdheden.
  • Woonkamer - Houd kinderspeelgoed uit het zicht of bewaar uw platencollectie in een antiek dressoir in uw woonkamer. Je kunt het ook gebruiken om extra dekens, bordspellen en al het andere dat je nodig hebt op te bergen.

Perfect alleen of met ander antiek

Een dressoir kan nog maar het begin zijn van je antieke meubelcollectie, maar dat hoeft niet zo te zijn. Dit zijn geweldige stukken die goed op zichzelf staan of als onderdeel van een vintage of boerderij interieurlook. Of je nu een verzamelaar bent of gewoon een geweldig stuk nodig hebt om je extra spullen in op te bergen, geniet van de schoonheid van dit superfunctionele antiek.

Aanbevolen: