12 beste cognacmerken met onweerstaanbare smaak

Inhoudsopgave:

12 beste cognacmerken met onweerstaanbare smaak
12 beste cognacmerken met onweerstaanbare smaak
Anonim

Er is voor iedereen een heerlijke cognac, of je hem nu puur drinkt of in cocktails mixt. Deze verleidelijke brandewijnen bewijzen dat.

We kunnen commissie verdienen via links op deze pagina, maar we raden alleen producten aan waar we van houden. Bekijk hier ons beoordelingsproces.

Het glas whisky op tafel met donkere achtergrond
Het glas whisky op tafel met donkere achtergrond

Mijn eerste associatie met cognac was iets dat Sint-Bernardushonden in tonnen om hun nek droegen terwijl ze mensen redden. Toen groeide ik op en ontdekte wijn en mixologie. Vanaf dat moment besefte ik dat cognac zoveel meer was dan iets om je warm te houden op een koude avond. Net als op mijn reis wacht er ook een wereld van cognac op jou, van klassieke Franse cognac en armagnac tot heerlijke brandewijnen met fruitsmaak. Onze beste cognackeuzes zijn een combinatie van kwaliteit en prijs, en er is voor elk wat wils, ongeacht je cognacvoorkeur of kennis.

Onze beste brandewijnkeuzes

Maak snel een keuze uit deze lijst of blader door voor een diepgaander inzicht in deze beste keuzes voor cognac.

  • Beste algemeen:Jollité Armagnac VSOP
  • Beste Cognac: Courvoisier Sherry Cask Finish Cognac
  • Beste cognac voor cocktails: Deau Cognac VS
  • Beste uitspatting: Hine Antique XO Premier Cru Cognac
  • Beste Calvados: Berneroy XO Calvados
  • Beste Brandy de Jerez: Domecq Carlos I. Imperial Brandy de Jerez
  • Beste Pisco: Caravedo Mosto Verde Pisco
  • Beste brandewijn uit afvallen: Ridder Gabriello Grappa di Brunello
  • Beste Amerikaanse brandewijn: Copper and Kings American Craft Brandy
  • Beste Blackberry-brandewijn: Hiram Walker Blackberry-brandewijn
  • Beste perzikbrandewijn: Christian Brothers perzikbrandewijn
  • Beste abrikozenbrandewijn: Blume Marillen abrikozen Eau-de-Vie

1. Jollité Armagnac VSOP

Armagnac was mijn eerste kennismaking met hoe goed een klassieke Franse brandewijn zou kunnen zijn. En hoewel Armagnac doorgaans betaalbaarder is dan Cognac, kan het nog steeds behoorlijk duur zijn.

Gelukkig is Jollité VSOP Armagnac zowel heerlijk als betaalbaar. Een dubbele overwinning. Het is warm en soepel met heerlijke tonen van karamel, sinaasappelschil en vanille; het is de favoriete cognac, zowel om van te nippen als voor cocktails.

De experts van Wine Enthusiast gaven deze betaalbare Franse brandewijn maar liefst 97 punten, en het is een zachte, naar vanille geurende brandewijn die verwarmend en heerlijk is om puur van te drinken.

Voor $ 38 is dit zonder twijfel een van de voordeligste Armagnacs op de markt.

2. Courvoisier Sherry Cask Finish Cognac

Aangezien uitstekende Cognac honderden dollars per fles kan kosten, als je een topexemplaar vindt dat ook nog eens betaalbaar is, grijp die dan. Onmiddellijk. Dat is wat ik deed met de Courvoisier Sherry Cask Finish Cognac. Deze soepele Cognac is elegant en nootachtig, en de vanille en toast van eikenhout in de afdronk kunnen wedijveren met veel duurdere exemplaren.

Wine Enthusiast noemde deze Cognac als zijn favoriete Cognac van 2019, en het is gemakkelijk te begrijpen waarom. Het tijdschrift beoordeelde de Cognac met 95 uit 100 punten, en het kost u slechts ongeveer $ 50. Het is een nootachtige brandewijn met tonen van kruiden en gedroogd fruit, waardoor het de perfecte drank is om van te nippen of om toe te voegen aan cognaccocktails. Net als andere cognacs kan het moeilijk zijn om het te vinden, en de hoge lof die het krijgt van recensenten kan het prijzig maken op de secundaire markt.

Het is een geweldige eerste cognac om te proberen - betaalbaar en soepel.

3. Deau Cognac VS

Er geldt een vuistregel bij het koken en cocktails: je mag nooit een drankingrediënt toevoegen dat je zelf niet zou drinken. En Deau Cognac VS is een fatsoenlijke sipper, zij het een beetje eenvoudig qua smaakprofiel. Maar die eenvoud maakt het een mooie toevoeging aan je mixdrankjes, hoewel sommigen misschien wat meer complexiteit van hun Cognac willen.

Het zuivere smaakprofiel maakt het een ster om te mixen, en het kost slechts $ 22.

4. Hine Antique XO Premier Cru Cognac

De Hine Antique XO Premier Cru Cognac levert je geen huisbetaling op, maar het is een redelijke uitspatting voor $ 299. De brandewijn is een mix van ongeveer 40 eaux-de-vie gemaakt van champagnedruiven en heeft tonen van nootmuskaat, jasmijn en karamel. Dit is geen mix-cognac, het is een nippende cognac. Geniet er puur van, eenvoudig opgewarmd door uw handen die het glas vasthouden voor het beste genot. Het is de perfecte cognac om van te genieten. Op de aantekeningen op het rapport stond 'zacht en smaakvol' en 'een genot om in glas te hebben'." Ga echter niet met anderen om. Daar is het te goed voor.

5. Berneroy XO Calvados

Gebakken appelsmaken met veel kruiden maken Berneroy XO Calvados tot een hoogtepunt. Het is een prachtige sipper, of voeg het toe aan een cocktail voor een vleugje appels en specerijen. Het is een verrassend nootachtige en pittige Calvados. Als je op zoek bent naar een voorproefje van de herfst in een glas, maak dan kennis met je nieuwe favoriet. Verwacht ongeveer $ 55 te betalen.

6. Domecq Carlos I. Imperial Brandy de Jerez

Domecq Carlos I. Imperial Brandy de Jerez rijpt in sherryvaten, waardoor het de nootachtige smaken krijgt die sherrywijnen zo aantrekkelijk maken. De Spaanse brandewijn met een alcoholpercentage van 40% is heerlijk en geurig met tonen van karamel, koffie, fruit en kruiden. Probeer het eens in een sangria! Sherryfans zullen dol zijn op deze brandewijn en het betaalbare prijskaartje van $ 60. Het is een onschatbare toevoeging aan je collectie, zowel voor het nippen als voor het mixen.

7. Caravedo Mosto Verde Pisco

Ik ben weliswaar geen grote pisco-fan, maar ik hou af en toe wel van een goede pisco sour, en de Caravedo Mosto Verde Pisco is een uitstekende pisco sour. Het is een zuivere pisco in Peruaanse stijl die mooie kruiden-, aarde- en fruittonen aan de cocktail toevoegt met een beetje funky extraatje. Het combineert prachtig met de traditionele zoetzure ingrediënten. Verwacht ongeveer $ 45 te betalen voor een fles.

8. Ridder Gabriello Grappa di Brunello

Een aantal brandewijnen worden beschouwd als brandewijn uit afvallen, waaronder de bekende Italiaanse brandewijn grappa. Brandewijn uit afvallen wordt gedistilleerd uit de restanten van het wijnbereidingsproces - en Italianen kennen het maken van wijn.

Knight Gabriello Grappa di Brunello is dubbel gedistilleerd uit de afvallen van Italiaanse Brunello di Montalcino-wijndruiven en is aromatisch, zacht en smaakvol. Als je een grappa-fan bent, is deze heerlijk puur of met ijs. Dit is een soepele en toegankelijke grappa, met zachte en redelijk subtiele smaken. Zet het op je plank voor ongeveer $ 44.

sterke alcoholische dranken, blauwe achtergrond, bovenaanzicht
sterke alcoholische dranken, blauwe achtergrond, bovenaanzicht

9. Koper en koningen Amerikaanse ambachtelijke brandewijn

Copper and Kings American Craft Brandy is uniek Amerikaans; Het is gerijpt in gebruikte Kentucky whiskyvaten, waardoor het een uitgesproken bourbonachtige smaak krijgt. Omdat ik een whiskyliefhebber ben, is het waarschijnlijk geen verrassing dat deze stevig bovenaan mijn Amerikaanse brandewijnlijst staat. Drink het puur, net zoals je een goed glas Tennessee-whisky zou doen. Dit is een onverwachte brandewijn met zoete en rokerige whisky-smaken. Het unieke, complexe smaakprofiel, met zijn zachte en rokerige tonen, maakt het meer waard dan het prijskaartje van $ 42.

10. Hiram Walker Blackberry-brandewijn

Hiram Walker bramenbrandewijn zit op de goede plek tussen betaalbaar, gemakkelijk te vinden en smaakvol. Dat is wat je een drievoudige dreiging noemt, allemaal voor 13 dollar. Als u van brandewijnen met fruitsmaak houdt, kunt u een voorproefje van de zomer krijgen met de bramenbrandewijn van Hiram Walker. Het is zacht en diep van smaak.

11. Christian Brothers perzikbrandewijn

Als je een fan bent van sappige, zomergerijpte perziksmaken, dan zul je genieten van Christian Brothers Peach Brandy. Het heeft genoeg perziksmaak om van te genieten, maar je kunt ook een aantal interessante perzikcocktails maken met een betaalbare cognac (het kost slechts $ 12). Het biedt intrigerende mogelijkheden voor het creëren van een vrijwel eindeloos menu met perzikcocktails. Vlot en betaalbaar? Dat is gewoon perzikachtig.

12. Blume Marillen Abrikoos Eau-de-Vie

Blume Marillen Apricot Eau-de-Vie is een echte abrikozenbrandewijn; het wordt gedistilleerd uit gemalen abrikozen in plaats van dat er abrikozensmaak aan is toegevoegd. Het is een eau-de-vie, een niet-gerijpte cognac die uit fruit wordt gedistilleerd. De brandewijn komt uit Oostenrijk en heeft een licht bloemig boeket en een heerlijke abrikozensmaak. Het is ook betaalbaar voor $ 35. Klinkt alsof dit het moment is om creatief aan de slag te gaan met cocktails.

Verleidelijke cognacmerken om je te verleiden

Of het nu uit Frankrijk, Spanje, de Verenigde Staten, Zuid-Amerika of waar dan ook ter wereld komt, heerlijke cognac is een waar genot. En met een verscheidenheid aan stijlen, smaken en prijsklassen, zul je zeker een cognac vinden die bij jouw smaak en budget past, wat jouw drinkbenadering ook mag zijn - puur nippen of toevoegen aan klassieke cocktails.

Aanbevolen: