7 beste gins voor een voortreffelijke martini

Inhoudsopgave:

7 beste gins voor een voortreffelijke martini
7 beste gins voor een voortreffelijke martini
Anonim

Of je je martini nu droog, nat of ergens ertussenin verkiest, deze gins zullen je nooit in de steek laten.

We kunnen commissie verdienen via links op deze pagina, maar we raden alleen producten aan waar we van houden. Bekijk hier ons beoordelingsproces.

Gin Martini-cocktails met groene olijven op marmeren tafel
Gin Martini-cocktails met groene olijven op marmeren tafel

Gin-martini's zijn een ongelooflijk persoonlijke ervaring. Als er een wereld aan beslissingen moet worden genomen, kun je er één van je lijst afstrepen terwijl je de beste gin voor een martini kiest. Hoewel het met het blote oog of voor degenen die nieuw zijn in de wereld van gin-martini's misschien niet zo lijkt, kunnen gins qua smaakprofielen drastisch verschillen. Maar met wat graafwerk en zelfonderzoek vond ik de beste gins. Hiermee maak je alleen de meest elegante en verfijnde martini's, ongeacht of je de jouwe liever droog, vies, geschud of geroerd hebt.

De beste gins voor een onberispelijke martini

Als je in de winkel door het gangpad van de gin rent om er een uit te zoeken, kun je met deze lijst binnen de kortste keren de deur uit. Als je wat tijd hebt of nog op de parkeerplaats zit, scroll dan naar beneden voor meer informatie over elke keuze.

  • Beste algemeen:Beefeater London Dry
  • Beste voor een droge martini: Sipsmith London Dry Gin
  • Beste verfrissende smaak: Hendrick's Gin
  • Best of Plymouth Gin: Plymouth Gin
  • Beste keuze voor verhoogde martini's: Tanqueray No. Ten Gin
  • Beste voor een frisse smaak: Hayman's London Dry Gin
  • Beste voor een vieze martini: Boodles London Dry

1. Beefeater Londen Droog

Beefeater London dry gin heeft fantastisch heerlijke, bekende tonen van jeneverbes en sinaasappel, waardoor een martini ontstaat die smaakvol is en meer dan alleen maar spirit en vermout. De verfrissende citrus zorgt voor een helder en zuiver smaakprofiel, waarbij de sinaasappeltonen absoluut schitterend zijn.

Bestaat uit negen plantaardige ingrediënten, met citroenschil als andere belangrijke speler, het is een gedurfde maar soepele gin. Het recept is jarenlang onveranderd gebleven, waardoor een betrouwbare gin is ontstaan die uitstekend is en zal blijven. Je kunt een fles pakken voor ongeveer $ 21.

2. Sipsmith London Dry Gin

Het wordt niet klassieker dan de droge gin van Sipsmith London. Complex en aromatisch, maar ook onwankelbaar gedurfd, biedt het een evenwichtig en vol profiel. De prijs ligt gelukkig niet rond de $ 32.

Sipsmith begint met bloemige tonen, die lijken op een zomerdag, waarna snel een prominente citrusschil volgt. De smaak is droog maar jeneverbessenachtig, met een scherpe citroen- en sinaasappelsmaak die op de achtergrond zachter wordt. Het eindigt droog, met hints van jeneverbes in de afdronk. Het is een buitengewone gin.

3. Hendrick's Gin

Hendrick's gin onderscheidt zich van andere gins vanwege zijn prominente komkommersmaak. Deze smaak overheerst echter nooit de jeneverbessentonen. Integendeel, het werkt hand in hand met de jeneverbes om een eenvoudige gin tot iets opmerkelijks te verheffen. Deze zachte smaken hebben een prijs van $ 34.

Handgemaakt met een inhoud van 500 liter per keer, het is een gin die met liefde is verricht. Het is afhankelijk van de gebruikelijke plantaardige gin-ingrediënten zoals sinaasappelschil, lis en kamille om die vertrouwde gin-smaak te bereiken. Maar waar het uiteenloopt, en dat is prachtig, zijn de smaken van roos en komkommer. Het is glad en niet te droog of zoet.

4. Plymouth Gin

Plymouth gin kan slechts in één distilleerderij worden geproduceerd, waardoor hun recept nergens anders ter wereld kan worden gereproduceerd of gekopieerd. Wat dit betekent is dat de distilleerders meesters zijn in het lichter maken van deze gin met meer citrustonen dan zijn droge Londense neven. Je zou denken dat dit een duizelingwekkend prijskaartje zou opleveren, maar het is slechts $32.

Omdat het sinds het midden van de 20e eeuw dezelfde plantaardige ingrediënten heeft gebruikt, heeft het originele recept door de eeuwen heen slechts kleine aanpassingen ondergaan. De resulterende gin is soepel en toch rijk. Het heeft kardemom en koriander in de neus, met jeneverbessenaroma's die zich overal doorheen vermengen. De body is romig en toch citrusachtig zoals alleen gin dat kan zijn, met een frisse en frisse afdronk.

5. Tanqueray nr. Ten Gin

Wat Tanqueray No. Ten onderscheidt van andere citrus-gins, is de creatie in kleine batches en de droge smaak in combinatie met grapefruittonen, in tegenstelling tot zoetere gins met citrussmaken. En dit is in feite de droge gin van je oma. Deze droge schoonheid kost ongeveer $ 33, een kleine prijs voor alles wat hij te bieden heeft.

Het is een complexe en raadselachtige smaak, waarbij de eerste slok altijd onverwacht maar vertrouwd is. De bloemige neus met het diepe profiel zorgt voor een opmerkelijke martini.

6. Hayman's London Dry Gin

Een uitzonderlijk droge gin, Hayman's London dry gin gebruikt al meer dan 150 jaar hetzelfde recept en dezelfde plantaardige ingrediënten. Ze kiezen ervoor om hun ingrediënten van over de hele wereld te betrekken en vertrouwen op 10 verschillende plantaardige ingrediënten bij het maken en op smaak brengen van hun gin. Dit wereldwijde ontwerp kost slechts $ 27.

Met smaken van jeneverbes, citroen en sinaasappelschil, evenals cassiaschors, heeft deze gin kenmerkende aardse tonen die onmogelijk verfrissend zijn met het zwakste vleugje zoetheid. De droge afdronk is niet zo hard als andere, omdat de blend de smaken langzaam laat wegglippen, waardoor scherpe, heldere tonen achterblijven.

7. Boodles London Droog

Boodles London dry, een product van Britse tarwe, wordt gemaakt in een koperen ketel. Zowel de aanpak als het recept zorgen ervoor dat de plantaardige ingrediënten zich langzamer in de geest kunnen doordringen. In tegenstelling tot veel andere gins slaat Boodles de citrussmaak over. Door de unieke techniek hangt er ook geen hoog prijskaartje aan: slechts $ 23.

In plaats daarvan wendt hij zich tot kruiden zoals salie en rozemarijn om een kenmerkende smaak te creëren, een zacht, kruidachtig profiel dat de jeneverbes-dennentonen waaruit elke gin bestaat, in evenwicht brengt. Deze hartige tonen doen het goed met olijfpekel in vuile martini's, waardoor de gezouten smaken kunnen samenwerken in plaats van te vechten met overweldigende concurrerende citrustonen. Sla de zoetere citrusgins over en ga voor een hartige slok.

Springen voor Gin Martinis

Het kan overweldigend voelen om een gin te kiezen voor de beste gin-martini, maar laat deze gids je geest net zo kalmeren als dat eerste slokje martini. Of, als je een ervaren gin-drinker bent, grijp dan de kans om een nieuwe geest uit te proberen. Je weet nooit wat je te wachten staat in die nieuwe fles.

Aanbevolen: