21 beste gins voor elke gelegenheid

Inhoudsopgave:

21 beste gins voor elke gelegenheid
21 beste gins voor elke gelegenheid
Anonim
gin-tonic cocktaildrankje
gin-tonic cocktaildrankje

Het bepalen van de beste gin is subjectief; je vindt gin in een scala aan stijlen met verschillende plantaardige ingrediënten. Sommige van de beste gin-merken zijn bekend, terwijl andere afkomstig zijn van kleine, ambachtelijke distilleerderijen. Ontdek welke gins het beste zijn om van te genieten en klassieke gin-cocktails te maken.

Beste goedkope gin - Tanqueray Gin

Voor ongeveer $ 20 voor een fles van 750 ml (of $ 30 voor een fles van 1,5 liter) is Tanqueray een van de best beoordeelde betaalbare gins van Total Wine & More, die 4,8 uit 5 sterren krijgt van ongeveer 65 klanten. Tanqueray is een klassieke droge gin uit Londen met smaken van jeneverbes, citrus en andere plantaardige ingrediënten. Het is geweldig om te proberen in een verscheidenheid aan gin-cocktails, omdat het de smaken van andere ingrediënten niet zal overheersen.

Tanqueray London Dry Gin
Tanqueray London Dry Gin

Best smakende gin - Drumshanbo Gunpowder Irish Gin

Drumshanbo Gunpowder Irish Gin werd verkozen tot beste gin tijdens de Flaviar 2019 Community Awards, en meer dan 800 consumenten op de site beoordelen het met 8,2 van de 10 sterren. De gin is gedistilleerd met een mix van plantaardige ingrediënten, waaronder buskruitthee, en het is een citrusachtige, licht bloemige gin met veel koriander, kardemom en anijs in de mond. Dit is een gin die goed genoeg is om alleen van de rotsen te drinken of om te blenden tot smakelijke cocktails. Het is betaalbaar voor ongeveer $ 45 per fles van 750 ml.

Drumshanbo Buskruit Irish Gin tentoongesteld
Drumshanbo Buskruit Irish Gin tentoongesteld

Best Craft Gin - The Botanist Islay Dry Gin

Schotland is misschien het meest bekend om zijn whisky's (Schots om precies te zijn), maar dat betekent niet dat dit de enige gedistilleerde drank is die daar wordt gedistilleerd. De Botanist Islay Dry Gin komt van de Bruichladdich-distilleerderij, vooral bekend om zijn uitzonderlijke Scotches. The Botanist is doordrenkt met 22 plantaardige ingrediënten die op het eiland Islay worden verzameld. Esquire noemde het een van de 15 beste gin-merken om te drinken, en recensenten van Masters of M alt zijn enthousiast over de zachtheid ervan. Verwacht smaken van citrus, koriander en munt met slechts een vleugje jeneverbes. U beta alt ongeveer $ 45 per fles van 750 ml.

Beste Amerikaanse Gin - St. George Spirits Dry Rye Gin

Gedistilleerd in Alameda, CA, St. George Spirits Dry Rye Gin wordt vermeld als een van de beste Amerikaanse gins van Liquor.com. Wine Enthusiast beoordeelde de kleine batch gin met 92 punten en merkte op dat het een "warme karwijgeur" heeft met pittige tonen van zwarte peper en jeneverbes. Je beta alt tussen de €30 en €40 per fles van 750 ml voor een interessante gin.

St. George Spirits Droge Rogge Gin
St. George Spirits Droge Rogge Gin

Beste gins van elke stijl

Gins worden in verschillende stijlen gemaakt, van de klassieke Nederlandse gin-voorganger jenever (ook wel gespeld als jenever), tot de klassieke jeneverbessen-voorwaartse Londense droge gin, tot gedurfde, opnieuw ontworpen New Western droge gins met interessante botanische smaakprofielen. Dit zijn enkele van de beste in elke categorie.

Beste London Dry Gin - Elephant Gin

Flaviar's best beoordeelde droge gin in Londen is Elephant gin. Meer dan 80 recensenten op de site beoordeelden de gin met 9,2 van de 10 sterren, en de Duitse distilleerderij waar hij wordt gemaakt doneert 15% van de opbrengst om bedreigde Afrikaanse olifanten te redden. Het is een pittige bloemengin met smaken van lavendel, dennen, gember en citrus. Je beta alt ongeveer $ 45 voor een fles van 750 ml.

Elephant Gin Londen Droge Gin
Elephant Gin Londen Droge Gin

Beste Plymouth Gin - Black Friar's Distillery Plymouth Gin

Het kan een beetje misleidend zijn om dit als de beste Plymouth-gin te noemen, aangezien het de enige Plymouth-gin is. De gin is echter onderscheidend genoeg om als een aparte stijl te worden vermeld. Plymouth gin wordt in één pot still gemaakt, zoals het al sinds 1865 wordt gedaan. Het is niet zo fris als een droge gin uit Londen; het smaakprofiel neigt eerder naar aards, citrus en zacht. Je vindt de gin in twee sterktes; Marinesterkte (57% ABV) en traditioneel (41,2% ABV). Wine Enthusiast beoordeelde de traditionele sterkte met 93 punten, en de Ultimate Spirits Challenge beoordeelde de sterkte van de marine met 94 punten. Verwacht ongeveer $ 30 te betalen voor traditioneel of $ 40 voor Navy-sterkte voor een fles van 750 ml.

Plymouth Gin Navy Sterkte Engelse Gin
Plymouth Gin Navy Sterkte Engelse Gin

Beste Jenever - Old Duff Genever Single M alt

Jenever, ook wel gespeld als jenever, komt uit Nederland en lijkt zo veel op gin dat het wordt geclassificeerd als een subtype van de sterke drank. Jeneverbes is essentieel in jenever, maar wordt ook gemengd met moutwijn, waardoor het een meer gemoute, minder frisse smaak heeft dan een traditionele Londense droge gin. Een van de best beoordeelde jenevergins is Old Duff Genever Single M alt. Het is een van de best beoordeelde jenevers van Wine Enthusiast met een beoordeling van 93 punten en werd vermeld in de top 100 van sterke dranken van 2019. Het is 90-proof met tonen van anijs, jeneverbes en mout. Verwacht ongeveer $ 50 te betalen voor een fles van 750 ml.

Best Old Tom Gin - Citadelle Extremes nr. 1 Geen fout Old Tom Gin

Old Tom gin is zoeter en heeft een minder botanische smaak dan zijn droge tegenhanger in Londen, en mist de moutigheid van jenever. Het is een goed halverwege tussen de twee stijlen. De nr. 1 No Mistake Old Tom Gin van de Franse distilleerder Citadelle is Flaviar's best beoordeelde Old Tom gin, met meer dan 40 klanten die hem een 8 geven.9 van de 10 sterren. Het is een bloemige gin met hints van sinaasappel en kruiden en een gouden kleur. Je beta alt ongeveer $ 60 voor een fles van 750 ml.

Citadelle Geen fout oude Tom Gin
Citadelle Geen fout oude Tom Gin

Best New Western Dry Gin - Luchtvaart Gin

New Western dry gin is de laatste tijd een Johnny-come in de gin-wereld; het is een benaming die is bedacht om ambachtelijke gins van kleine distilleerders in de Verenigde Staten en Europa te vertegenwoordigen met interessante en unieke botanische combinaties die kunnen variëren van het traditionele jeneverbessensmaakprofiel in een klassieke droge gin uit Londen.

Luchtvaart Amerikaanse gin
Luchtvaart Amerikaanse gin

Aviation gin, gedistilleerd in Portland, Oregon, is waarschijnlijk een van de meest bekende nieuwe westerse droge gins. Acteur Ryan Reynolds is eigenaar van het merk, dat licht van jeneverbes is met tonen van kardemom en rook. Wine Enthusiast heeft de gin maar liefst 97 punten toegekend, en je beta alt minder dan $ 30 voor een fles van 750 ml.

Beste cocktailgins

Dus wat maakt een gin perfect voor een specifieke cocktail? Het is een kwestie van persoonlijke voorkeur; er zijn veel verschillende gin-smaakprofielen, en sommige passen beter bij bepaalde mixers dan andere. Ontdek de beste gins voor elk type gin-mixdrank.

Beste gin voor gin-tonic - Hendrick's Gin

Hendrick's is een Schots gin-merk dat een uitgebalanceerd smaakprofiel van citrus en jeneverbessen biedt, dat zich vermengt met de bitterheid van kinine in tonic. Hendrick's is droog en fris, en biedt ook delicate bloemige tonen die balans en complexiteit brengen in een klassieke G&T. Verwacht ongeveer $ 45 per fles van 750 ml te betalen.

Een tentoonstelling van Hendrick's Gin
Een tentoonstelling van Hendrick's Gin

Beste gin voor Martini - Ford's Gin

Wat je lekker vindt in een martini is een kwestie van persoonlijke smaak; sommige mensen geven de voorkeur aan extra droge martini (Winston Churchill gaf er de voorkeur aan dat zijn martini's pure gin waren), terwijl anderen liever een nattere martini met meer droge vermouth hebben. Dus welke gin het beste is voor een martini is waarschijnlijk ook zeer individueel, maar met een klassieke Londense droge gin kan het niet fout gaan. Serious Eats selecteert Ford's gin als hun best beoordeelde martini-gin, daarbij verwijzend naar de klassieke jeneverbessen- en citrussmaken die een evenwichtige en zijdezachte cocktail vormen. Verwacht ongeveer $ 25 te betalen voor een fles van 750 ml.

Fords London Dry Gin
Fords London Dry Gin

Beste gin voor Negroni - Barr Hill Tom Cat Reserve Gin

In een klassieke negroni balanceert de bitterheid van Campari de plantaardige ingrediënten in de gin en de zoetheid van zoete vermout. Het resultaat is een uitgebalanceerde, aromatische, bitterzoete cocktail die het perfecte vat is voor Barr Hill Tom Cat Reserve Gin. VinePair noemt het de beste algehele gin voor het maken van een negroni met zijn romige mondgevoel. Je beta alt ongeveer $ 60 voor een fles van 750 ml.

Barr Hill Tom Cat Reserve vatgerijpte gin
Barr Hill Tom Cat Reserve vatgerijpte gin

Beste gin voor een luchtvaartcocktail - Empress 1908 Gin

De luchtvaartcocktail is een klassiek mixdrankje dat momenteel een renaissance beleeft. De cocktail heeft een aangename violette tint dankzij de toevoeging van crème de violette, een paars getinte likeur met violetsmaak. En Empress 1908 gin, gedistilleerd in Victoria BC, Canada en vernoemd naar het beroemde Empress Hotel, heeft een mooie indigo tint die een nog diepere kleur toevoegt aan deze mooie en smakelijke gin-cocktail. De gin krijgt zijn kleur van vlindererwtenbloesems en voegt delicate bloemige en citrustonen toe die perfect samengaan met de violette, kersen- en citroensmaken in een luchtvaartcocktail. Verwacht ongeveer $ 40 per fles van 750 ml te betalen.

Keizerin 1908 Originele Indigo Gin
Keizerin 1908 Originele Indigo Gin

Beste gin voor een Gimlet - Bombay Sapphire

De gin-gimlet is een klassieke cocktail die een geweldig gin-drankje is voor mensen die nog niet veel gin hebben geprobeerd of niet zeker weten of ze het lekker vinden. En Bombay Sapphire is volgens Gin Observer de perfecte gin voor deze cocktail. Bombay Sapphire is fris en schoon, betaalbaar (je beta alt minder dan $ 20 voor een fles van 750 ml) en direct verkrijgbaar. Het is ook een klassieke, jeneverbessen-voorwaartse, Londense droge gin die de scherpe limoensmaak in een ringetje aanvult.

Bombay Sapphire London Dry Gin
Bombay Sapphire London Dry Gin

Beste gin voor Franse 75 - Citadelle

Citroensap, champagne, eenvoudige siroop en gin vormen een smakelijke, bruisende, zoetzure, aromatische cocktail. Citadelle gin, een Franse gedistilleerde droge gin uit Londen, is de perfecte gin voor een Franse 75. Waarom? Omdat het Frans is, betaalbaar, makkelijk te vinden en lekker. Citadelle is een zuivere, frisse, licht bloemige gin die prachtig mengt met een geroosterde, droge Franse champagne om deze klassieke en heerlijke cocktail te maken. Je beta alt ongeveer $ 25 voor een fles van 750 ml.

Citadelle Gin
Citadelle Gin

Beste gin voor Tom Collins - Hendricks Midsummer Solstice

De bloemige tonen in Hendricks Midsummer Solstice gin komen prachtig tot hun recht bij een frisse, verfrissende en bruisende Tom Collins, de typische zomercocktail. Deze lichte, frisse gin voegt een verfrissend tintje toe aan de mixdrank die helder en heerlijk is. Je beta alt ongeveer $ 40 voor een fles van 750 ml.

Hendrick's Midsummer Solstice Gin
Hendrick's Midsummer Solstice Gin

5 van de favoriete gins van de auteur

Een toegewijde gin-liefhebber die graag gin nipt en ambachtelijke cocktails maakt die gin bevatten, de auteur beveelt het volgende aan als enkele van haar favoriete gins.

Breckenridge Gin

Breckenridge gin is een bloemige, citrusachtige gin met hints van kruiden en een lichte jeneverbessmaak. Het wordt in kleine batches in Colorado gedistilleerd in een koperen pot still, waardoor een heerlijke en frisse nieuwe westerse droge gin ontstaat. U beta alt ongeveer $ 25 per fles van 750 ml.

Breckenridge Gin
Breckenridge Gin

Black Button Citrus Forward Gin

Als je van een citrusachtige gin houdt, dan is Black Button Citrus Forward Gin iets voor jou! Samen met de smaak van sinaasappelschillen en tropisch fruit vind je bloemige en kruidige tonen in deze 84 proof New York gedistilleerde gin. Het kost ongeveer $ 30 per fles van 750 ml.

Suntory Roku Gin

Deze Japanse gin heeft een andere mix van plantaardige ingrediënten dan wat je aantreft in een traditionele westerse gin, waaronder sakura (kersenbloesem), yuzu en groene thee. Het resultaat is een bloemige, rokerige en citrusachtige gin die geweldig is als gin of in een G&T. Roku-gin kost ongeveer $ 30 voor een fles.

Suntory Roku Gin
Suntory Roku Gin

Malfy Gin Con Limone

Gedistilleerd in Italië, Malfy Gin Con Limone heeft een aangename citroenachtige smaak die afkomstig is van citroenen die zijn geteeld aan de Amalfikust en op Sicilië. Je vindt ook hints van koriander en jeneverbes in een frisse, aromatische gin. Je beta alt ongeveer $ 35 voor een fles van 750 ml.

Etsu Gin

Een andere Japanse gin, de topnoot van Etsu gin is thee, maar hij is ook fris en helder met citrus-, jeneverbes-, peper- en bloemige tonen. Tot de plantaardige ingrediënten die in deze smaakvolle en aromatische gin worden gebruikt, behoren groene thee, yuzu en sansho-peper. Het kost ongeveer $ 50 per fles.

Een wereld van gin

Gin is een aromatische drank die interessante en heerlijke cocktails maakt. Het vinden van de juiste gin voor elke cocktail is vaak een kwestie van persoonlijke smaak, maar het proberen van een van de bovenstaande gins zal niet fout gaan.

Aanbevolen: