15 beste bomen voor stralende herfstkleuren

Inhoudsopgave:

15 beste bomen voor stralende herfstkleuren
15 beste bomen voor stralende herfstkleuren
Anonim
Jonge vrouw in herfstlandschap
Jonge vrouw in herfstlandschap

Als de zomertemperaturen afkoelen en de dagen korter worden, beginnen herfstbomen in al hun glorie te schijnen. Met tinten variërend van verschillende tinten goud, geel, oranje, rood, paars en zelfs brons, zijn herfstkleurenbomen een geweldig gezicht om te zien. Ontdek 15 van de beste bomen voor herfstkleuren, zodat je tijdens je herfstavonturen kunt uitkijken naar hun prachtige verschijning.

Asbomen

Esbomen (Fraxinus) geven een geweldige show tijdens de herfst, gedurende welke tijd hun bladeren geel worden. De bladeren van witte essen gaan een stap verder dan die van andere bomen uit de essenfamilie. Nadat ze geel zijn geworden, krijgen hun bladeren een paarsrode kleur. Essenbomen bereiken een hoogte van 60-120 voet. Ze zijn winterhard in USDA zones 2-9.

Weg met Ash-bomen in de herfst
Weg met Ash-bomen in de herfst

Berkenbomen

Berkenbomen (Betula) zorgen voor een levendig, gevarieerd palet van herfstkleuren. Hun bladeren krijgen verschillende tinten rood, geel, oranje en brons, waardoor deze prachtige bomen een warme, kleurrijke herfstgloed krijgen. Berkenbomen worden tussen de 40 en 70 voet lang. Ze zijn winterhard in USDA-zones 2-6.

Berkenbomen in de herfst
Berkenbomen in de herfst

Chinese pistache

De Chinese pistacheboom (Pistacia chinensis) is een fantastisch gezicht om te zien tijdens de herfst, zodra de bladeren overgaan van hun gewone donkergroen naar felle tinten rood en oranje. Deze relatief korte bomen worden tussen de 25 en 35 voet hoog. Ze zijn winterhard in USDA zones 6-9.

Levendige kleuren van de Chinese pistache in de herfst
Levendige kleuren van de Chinese pistache in de herfst

Oost-IJzerhout

Oostelijke ijzerhoutbomen (Ostrya virginiana) zijn bekend onder een paar andere veel voorkomende namen, waaronder hophornbeam, ironwood en leverwood. Tijdens de herfst krijgen hun bladeren een donkergele tint. Deze bomen bereiken doorgaans een hoogte tussen de 25 en 35 voet lang. Oostelijke ijzerhoutbomen zijn winterhard in USDA-zones 3-9.

Bloemen van Ostrya virginiana
Bloemen van Ostrya virginiana

Oost-Redbud

Oostelijke redbud-bomen (Cercis canadensis) veranderen een paar keer per jaar van kleur. Hun bladeren zijn rood als ze in de lente uitkomen en worden in de zomer groen. Als de herfst aanbreekt, worden ze geel. Oosterse redbuds zijn doorgaans tussen de 20 en 30 voet lang. Ze zijn winterhard in USDA-zones 4-9.

Gouden herfstbladeren van de Oost-Redbud-boom
Gouden herfstbladeren van de Oost-Redbud-boom

Bloeiende kornoelje

De bladeren van bloeiende kornoeljebomen (Cornus florida) kleuren verschillende tinten rood als de herfst aanbreekt. Maar dat is niet alles; ze vertonen deze tijd van het jaar ook prachtige rode bessen (niet eetbaar). Bloeiende kornoeljebomen groeien tot een hoogte van tussen de 20 en 40 voet lang. Ze zijn winterhard in USDA zones 5-8.

Bloeiende kornoeljebladeren en rode bessen in de herfst
Bloeiende kornoeljebladeren en rode bessen in de herfst

Ginkgobomen

Ginkgobomen (Ginkgo biloba) worden ook wel haarmosbomen genoemd. Hun bladeren krijgen een ongelooflijk levendige goudgele tint als de herfst aanbreekt, waardoor ze een van de absoluut mooiste herfstbomen zijn. Deze statige bomen groeien tot een hoogte van tussen de 25 en 50 voet lang. Ze zijn winterhard in USDA zones 3-9.

Herfst Ginkgoboom
Herfst Ginkgoboom

Kentucky Coffeetree

De bladeren van de Kentucky-koffieboom (Gymnocladus dioicus) veranderen het hele jaar door meerdere keren. Wanneer hun bladeren in de lente verschijnen, zijn ze roze-brons. In de zomer verkleuren ze naar een blauwgroene kleur en in de herfst gaan ze over naar geel. De bomen groeien binnen het bereik van 60 - 75 voet lang. Deze bomen zijn winterhard in USDA zones 3-8.

Bladeren met herfstkleuren van de Gymnocladus Dioicus boom
Bladeren met herfstkleuren van de Gymnocladus Dioicus boom

Esdoornbomen

Er zijn verschillende soorten esdoorn (Acerm), die allemaal bladeren hebben die in de herfst van kleur veranderen. Esdoorns staan erom bekend dat ze bladeren hebben die overgaan in bijzonder levendige tinten rood, oranje en geel. Deze bomen kunnen in hoogte variëren tussen 20 en 160 voet lang (op basis van het type). De meeste esdoorns zijn tussen de 60 en 90 voet lang. Ze zijn winterhard in USDA-zones 4-9.

Rode esdoorn in de herfst
Rode esdoorn in de herfst

Crape Mirtebomen

Crape-mirtebomen (Lagerstroemia indica) staan vooral bekend om hun overvloedige bloei tijdens de zomer, maar hun kleurrijke show stopt niet als de temperaturen afkoelen. In de herfst kleuren hun bladeren verschillende tinten oranje, rood, geel en goud. Deze bomen zijn doorgaans tussen de 15 en 25 voet lang. Ze zijn winterhard in USDA-zones 7-10.

Herfstkleur op een crêpe-mirteboom
Herfstkleur op een crêpe-mirteboom

Eikenbomen

Er zijn veel soorten eikenbomen (Quercus), die allemaal bladeren hebben die in de herfst van kleur veranderen. De kleur varieert per type en omvat het volledige spectrum van herfstbladtinten. De meeste eikenboomsoorten zijn tussen de 60 en 75 voet lang, maar sommige kunnen meer dan 30 meter hoog worden, terwijl andere onder de 9 meter blijven. De winterhardheid varieert per soort; Over het algemeen zijn eiken winterhard in USDA-zones 3-10, maar het is belangrijk om te verifiëren dat elke soort die u wilt planten winterhard is in uw regio.

Eikenbomen in de herfst
Eikenbomen in de herfst

Perzisch ijzerhout

De bladeren van Perzisch ijzerhout (Parrotia persica) worden in de herfst oranje, rood en geel. Hun bladeren behoren meestal tot de laatste die vallen zodra de winter aanbreekt. Hun hoogte varieert doorgaans van 20 tot 40 voet. Deze bomen worden soms gebruikt als struiken in landschappen. Perzisch ijzerhout is winterhard in USDA-zones 4-8.

Perzische ijzerhoutboom met herfstbladeren
Perzische ijzerhoutboom met herfstbladeren

Persimmonboom

De bladeren van persimmonbomen (Diospyros virginiana) kleuren oranje en geel als de herfst aanbreekt. Deze fruitbomen worden meestal tussen de 20 en 30 voet lang, maar sommige kunnen een hoogte van 60 voet bereiken. Sommige soorten blijven ongeveer 3 meter hoog. Persimmonbomen zijn winterhard in USDA-zones 4-9.

Persimmonboom in herfstkleuren bij zonsopgang
Persimmonboom in herfstkleuren bij zonsopgang

Zuurhoutbomen

Zuurhoutbomen (Oxydendrum arboretum) zorgen voor een vleugje kleur wanneer de herfst aanbreekt. Hun bladeren veranderen in verschillende tinten rood, paars, oranje en geel. Deze bomen worden doorgaans tussen de 25 en 30 voet hoog. Ze zijn winterhard in USDA-zones 5-9.

Zuurhoutboom in de herfst
Zuurhoutboom in de herfst

Tupelo-bomen

Tupelobomen (Nyssa silvatica), ook wel zure gombomen genoemd, zorgen voor een tapijt van multitonale herfstkleuren. Hun bladeren krijgen tinten geel, oranje, felrood en paars. Het is niet ongebruikelijk om bladeren van verschillende kleuren op dezelfde afzonderlijke takken te zien. Hun hoogte heeft de neiging te variëren tussen 30 en 50 voet. Tupelo-bomen zijn winterhard in USDA-zones 4-9.

Herfst Tupelo-bomen
Herfst Tupelo-bomen

Indrukwekkende herfstkleurenbomen

Er is niets zo adembenemend als het bewonderen van prachtige bomen in de herfst, vooral hun juweelkleurige bladkleuren. Ook al geven hun veranderende bladeren aan dat de winter er binnenkort aan komt, hun unieke schoonheid is een verbazingwekkend en indrukwekkend gezicht om te zien.

Aanbevolen: