Hoe Pothos te verspreiden met 2 eenvoudige methoden

Inhoudsopgave:

Hoe Pothos te verspreiden met 2 eenvoudige methoden
Hoe Pothos te verspreiden met 2 eenvoudige methoden
Anonim
Vrouw die een pothosplant vermeerdert
Vrouw die een pothosplant vermeerdert

Als je een fan bent van kamerplanten, is de kans groot dat er in jouw woonplaats ten minste één pothos (Epipremnum aureum) staat, ook wel duivelsklimop, geldplant of gouden pothos genoemd. Zou je willen dat je er nog meer had? Het zal je misschien verbazen hoe eenvoudig het is om deze populaire plant te vermeerderen. Als je leert hoe je pothos kunt vermeerderen, kun je gemakkelijk het aantal van deze gemakkelijk te verzorgen kamerplanten in je bezit vermenigvuldigen, of zelfs de rijkdom delen met je vrienden en familie.

2 eenvoudige manieren om Pothos te verspreiden

Er zijn een paar heel eenvoudige manieren om pothosplanten te vermeerderen. Voor beide methoden moet je een stuk stengel afknippen van de plant die je momenteel hebt. Neem een stekje van een gezonde plant van vijf tot vijftien centimeter lang. Het moet minimaal vier bladeren en een of twee knooppunten hebben. Zodra je dat hebt gedaan, knip je het blad af dat zich het dichtst bij het afgeknipte uiteinde bevindt, maar laat je het bladknooppunt (de groei/bult waar het blad met de stengel is verbonden) op zijn plaats zitten.

Pothos in water vermeerderen

De snelste en gemakkelijkste manier om een pothos te vermeerderen is door een stengelstengel in een glas water te plaatsen. Als u meerdere stekken plant om te rooten, plaats ze dan allemaal in een aparte container. Met deze optie kun je de wortels zien ontwikkelen, zodat je zeker weet wanneer je nieuwe kamerplant klaar is om te worden getransplanteerd.

Duivelsklimop in hergebruikte plastic en glazen flessen
Duivelsklimop in hergebruikte plastic en glazen flessen
  1. Plaats het afgesneden uiteinde van de stengel in een inmaakpot, helder drinkglas, kleine vaas of een andere soortgelijke container.
  2. Voeg voldoende water toe, zodat de knoop in de buurt van waar het blad werd verwijderd, bedekt is met minstens 2,5 cm water.
  3. Plaats het glas in een goed verlichte ruimte. Het moet worden blootgesteld aan natuurlijk licht, maar niet aan direct zonlicht.
  4. Verander het water of voeg het toe als dat nodig is om het schoon te houden en ervoor te zorgen dat het onderste knooppunt onder water blijft.
  5. Wacht tot de wortels zich ontwikkelen, wat meestal na ongeveer twee weken begint.
  6. Laat de wortels nog een paar weken doorgroeien en verplaats je nieuwe plant dan naar zijn definitieve thuis.

Pothos vermeerderen door te planten

Het is ook heel gemakkelijk om pothos te vermeerderen in aarde of in een grondloze plantmix (wat ideaal is voor binnentuinieren). Dit duurt iets langer dan het vermeerderen in water, maar de plant staat al in een container als hij wortels ontspruit.

Vrouw pothosplanten planten in nieuwe potten
Vrouw pothosplanten planten in nieuwe potten
  1. Vul een kleine plantbak met aarde of een ander groeimedium dat je het liefst gebruikt.
  2. Steek een klein gaatje (of gaten als je meerdere stekken wortelt) in de grond of een ander groeimedium.
  3. Doop het afgeknipte uiteinde van je stekje in wortelhormoon. (Dit is optioneel, maar het kan enkele weken langer duren voordat uw plant wortels ontwikkelt als u deze stap overslaat.)
  4. Plaats het afgesneden uiteinde van de stengel in de grond en knijp het vuil rond de stengel om het op zijn plaats te houden.
  5. Geef de nieuw geplante stekken water en zorg ervoor dat de grond vochtig is, maar niet verzadigd.
  6. Blijf water geven als dat nodig is om de grond constant vochtig te houden.
  7. De wortels zouden zich binnen ongeveer drie weken moeten beginnen te vormen.
  8. Laat de wortels zich nog een week of twee ontwikkelen voordat je de plant (indien nodig) in een grotere container verpot.

Bereid je voor om meer Pothos-planten te bezitten

Terwijl je wacht tot de wortels groeien, neem je de tijd om je kennis van pothosplanten en/of plantenvermeerdering in het algemeen uit te breiden. Welke techniek u ook kiest, het zal niet lang meer duren voordat u de trotse eigenaar bent van een aantal succesvol vermeerderde pothosplanten. Bewaar uw nieuwe planten in uw huis, toon ze op uw kantoor of deel ze met een aantal van uw favoriete mensen. De keuze is aan jou!

Aanbevolen: