Toyota-vrachtwagens van 1 ton

Inhoudsopgave:

Toyota-vrachtwagens van 1 ton
Toyota-vrachtwagens van 1 ton
Anonim
Modderige Toyota pick-up uit 1984
Modderige Toyota pick-up uit 1984

Door de jaren heen is Toyota beroemd geworden vanwege zijn lijn kleine vrachtwagens, maar gedurende een periode van tien jaar was er ook een Toyota-vrachtwagen van 1 ton. Hoewel hij nog niet lang op de markt was, waren de 1-ton en T100 verkrijgbaar vóór de huidige Tundra en Tacoma. Je kunt ze nog steeds vinden op de tweedehandsmarkt.

De voorwaarden begrijpen

Als u nieuw bent in de terminologie, is de term "vrachtwagen van 1 ton" misleidend. Je denkt misschien dat het noemen van een vrachtwagen een "één ton" of een "halve ton" verwijst naar het gewicht van de vrachtwagen, maar dat is in werkelijkheid helemaal niet het geval. De term "één ton" verwijst naar het feit dat de grote vrachtwagen de vering, stabiliteit en structurele integriteit heeft om maximaal één ton aan laadvermogen of passagiers- en vrachtgewicht boven het gewicht van de vrachtwagen te vervoeren. Houd er rekening mee dat het laadvermogen geen verband houdt met het 'trekvermogen' van de vrachtwagen, wat een geheel andere beoordeling is.

Toyota TRD Pro Tacoma 2019
Toyota TRD Pro Tacoma 2019

Toyota '1-Ton'

Van 1985 tot 1992 had Toyota de Toyota '1-Ton.' Deze vrachtwagen had als optie een 2,4-3 liter, 4-6 cilindermotor en een handgeschakelde en automatische transmissie. Toyota verklaarde dat die '1-ton' een laadvermogen had van 2.655 lbs. en 5.000 pond. trekvermogen. Deze vrachtwagen met tweewielaandrijving werd in 1993 geüpgraded.

T100 - Nog een take

Een andere kijk op de vrachtwagen van 1 ton was met de T100. Deze vrachtwagen is geproduceerd van 1993 tot 1998. Het kostte ongeveer $ 14.000 en had een trekgewicht van maximaal 4.000 pond. Bij deze truck kon je in 1994 kiezen uit een standaard of automatische transmissie. Volgens MotorTrend.com omvatten enkele specificaties uit 1996:

  • 150 pk
  • 20-24 mijl per gallon
  • 2,7-liter viercilindermotor
Gouden Toyota T100 uit 1995
Gouden Toyota T100 uit 1995

Prijzen

Door zijn korte levensduur heeft de T100 verschillende prijzen gewonnen. In het jaar van zijn lancering won hij de JD Power and Associates IQS Best Full-Size Pickup. De vrachtwagen werd opgemerkt door JD Power and Associates tot 1998, toen hij werd vervangen door de toendra.

Kritiek

Het leven van de T100 was niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Het kreeg in zijn korte leven veel kritiek vanwege het onvermogen om te voldoen aan de normen van de andere fabrikanten van grote vrachtwagens. Bovendien werd opgemerkt dat er alleen een V6 beschikbaar was, en dat hij een duidelijk gebrek aan pk's had in vergelijking met andere Ford- en GM-modellen uit die tijd.

Toyota introduceert de toendra

In 1999 introduceerde Toyota een geheel nieuw beest op de vrachtwagenmarkt: de Toyota Tundra. Het eerste model was een pick-up van een halve ton met een krachtige V8-motor. Ondanks het feit dat de Toendra precies bood wat de Amerikanen wilden in een vrachtwagen, introduceerde Toyota geen driekwart ton- of een ton-model om te concurreren met grote vrachtwagens als de Ford F-250 of de F-350. De toendra werd al snel erkend vanwege zijn grotere kwaliteit en duurzaamheid. Toyota heeft ook geëxperimenteerd met de Toyota Tundra Dualie 1-ton, maar deze truck heeft de reguliere markt nooit bereikt.

2018 Toyota Tundra rijdt op de weg
2018 Toyota Tundra rijdt op de weg

Een verloren droom

Het vinden van een nieuwe Toyota-truck van 1 ton die momenteel op de markt is, is onmogelijk, aangezien Toyota momenteel geen model van 1 ton maakt. Hoewel Toyota heeft geëxperimenteerd met de Tundra Diesel Dualie, moet deze truck de binnenlandse markt nog bereiken. Als je echt een Toyota van 1 ton wilt, moet je via de handelaars in gebruikte auto's zoeken naar de Toyota 1-Ton- of T100-modellen. Ga voor meer informatie over auto's en vrachtwagens naar autoreparatie.

Aanbevolen: