Gemakkelijke manieren om uw hotelkamer Feng Shui te maken

Inhoudsopgave:

Gemakkelijke manieren om uw hotelkamer Feng Shui te maken
Gemakkelijke manieren om uw hotelkamer Feng Shui te maken
Anonim
Gelukkige zakenvrouw die op hotelbed v alt
Gelukkige zakenvrouw die op hotelbed v alt

Uw hotelverblijf kan een ontspannende ontsnapping of een eenvoudige zakenreis zijn, maar meestal is het een verstoring van uw routine. Door een paar eenvoudige feng shui-hotelkamertips toe te passen, voelt u zich in elke situatie comfortabeler.

Waarom goede Feng Shui essentieel is voor hotelkamers

Zelfs de meest luxueuze hotelkamers kunnen negatieve chi-energie genereren vanwege beperkingen in grootte en indeling. Hoewel hotelsuites gunstiger zijn voor goede feng shui, moet de typische kamer ruimtes voor slapen, tv kijken en douchen combineren in één kleine ruimte. De meubels en apparaten die voor deze activiteiten nodig zijn, kunnen slechte feng shui-energie genereren als ze in een kleine kamer worden gegroepeerd. Wanneer het succes van uw vakantie of zakenreis afhankelijk is van een verfrist en ontspannen gevoel, kunnen deze concurrerende energieën ervoor zorgen dat u zich uitgeput voelt.

Eenvoudige manieren om een Feng Shui-hotelkamer te creëren

De eerste stap naar het stimuleren van een ontspannende en positieve sfeer in uw hotelkamer is het herkennen van de meest voor de hand liggende bronnen van negatieve energie om u heen. Het meest fundamentele principe van feng shui is de beweging van chi-energie in elke ruimte. Je doel is om de energie te laten stromen en stagnerende en chaotische energie te vermijden.

Feng Shui hotelkameruitdagingen en oplossingen

Hier zijn de meest waarschijnlijke bronnen van verkeerd gerichte en gevangen chi in uw hotelkamer en eenvoudige stappen die u kunt nemen om de positieve energiestroom vrij te maken voor een beter verblijf.

Windows en luchtstroom

Je hebt weinig controle over de ramen of de luchtstroom in een hotelkamer, maar dat betekent niet dat je zonder oplossingen zit.

  • Uitdaging:Hotelkamers staan erom bekend dat ze onvoldoende luchtstroom hebben, meestal omdat er één raam voor de hele kamer is, of een grote glazen schuifdeur. De onbalans van luchtbronnen zorgt voor stagnerende chi-energie.
  • Oplossing: De meest voor de hand liggende oplossing is om de circulatieventilator in uw kamer te laten draaien. Als uw kamer geen ingebouwde ventilator heeft, bieden veel hotels draagbare ventilatoren aan die u in uw kamer kunt plaatsen. Om de feng shui-energie te versterken, kun je een kleine windgong meenemen om in je kamer te hangen. De windgong kan klein zijn en op een slimme manier aan alles worden gehangen met een hanger of touwtje. Een windgong nodigt goede chi uit om te circuleren, zelfs in de meest benauwde ruimtes.

Bedpositie

Bedden worden geplaatst waar ze in hotelkamers staan, wat kan leiden tot problemen met de energiestroom.

  • Uitdaging: Er is geen manier om de bedpositie in een hotelkamer aan te passen (serieus, probeer dat nooit.) Of uw bed nu naar de deur gericht is of tegen een badkamermuur, er zijn eenvoudige manieren om een slechte ligging te verhelpen zonder dat u wordt gevraagd het hotel te verlaten om meubels te verplaatsen.
  • Remedie: Als uw hotelbed zo is opgesteld dat uw voeten naar een deur wijzen, wat als ongunstig wordt beschouwd, is de eenvoudigste manier om de negatieve chi te stoppen door iets op de deur te plaatsen. uiteinde van uw bed. Om de energiestroom van het voeteneinde van het bed te blokkeren, kunt u extra kussens op een stapel leggen of een badjas aan het voeteneind van het bed leggen. Als uw kamer een bank aan het voeteneind van het bed heeft, wordt de stapeltechniek veel eenvoudiger.

TV's en spiegels

Alle hotelkamers hebben deze potentiële feng shui-problemen.

TV op hotelkamer
TV op hotelkamer
  • Uitdaging:TV's en spiegels zijn essentiële kenmerken van bijna elke hotelkamer en zijn energieverstoorders. Vanwege de indeling van de meeste hotelkamers bevinden ze zich binnen een paar meter van het bed, wat schadelijk is voor de ontspanning en de slaap.
  • Oplossing: Net als bij het herschikken van meubels, is er geen manier om spiegels of tv's in een hotelkamer te verwijderen of te verplaatsen zonder negatieve gevolgen. De eenvoudigste manier om met de negatieve feng shui-effecten van de reflecterende energie van spiegels en tv's om te gaan, is door ze af te dekken. Dit dient met lichte hand te gebeuren, met behulp van een doek of sjaal die u hiervoor heeft meegebracht. Wees voorzichtig met het veroorzaken van schade aan de kamer, omdat dit ook negatieve chi veroorzaakt. Als de tv in een kast staat, houd dan de deuren gesloten als je hem niet gebruikt, en zet de tv uit als je er niet actief naar kijkt.

Gootsteen in slaapgedeelte

Veel hotelkamers hebben wastafels buiten de badkamer.

  • Uitdaging: Een veel voorkomend kenmerk in hotelkamers is een wastafel naast het slaapgedeelte, of eigenlijk in het slaapgedeelte. Hoewel dit een ruimte- en tijdbesparende functie voor reizigers kan zijn, creëert het slechte feng shui voor de hotelkamer vanwege niet-overeenkomende energie. De dubbele yin-yang-energie van alle ruimtes kan uit balans raken als er te veel van één element is.
  • Remedie: Hoewel badkamers en slaapkamers beide als yin-ruimtes worden beschouwd, compliceert het bewegende water van een gootsteen de yin-energie in een slaapkameromgeving. Wanneer een gootsteen wordt geplaatst in een ruimte die bedoeld is voor ontspanning en slaap, is dit een verstoring. Ga de overenergetische waterenergie tegen door het houtelement te activeren. Plaats hiervoor een klein houten voorwerp bij de gootsteen. Door de elementen van feng shui als leidraad te gebruiken, controleert hout het water, zodat het de effecten van zijn energie kan verzachten.

Badkamerlocatie

Badkamers zijn vaak problematisch in elk feng shui-ontwerp, inclusief hotelkamers.

  • Uitdaging: Badkamers maken een groot deel uit van de feng shui in een hotelkamer. Het toilet en de douche zijn meestal zichtbaar vanaf het bed, wat de positieve chi-energie voor slapen en ontspannen verstoort - en het is verre van romantisch.
  • Remedie: Houd de badkamerdeur altijd gesloten. Plaats een groene of paarse sjaal op de hendel van de badkamerdeur tegenover het bed. Dit activeert het eath-element en kan de sterke waterenergie verzachten om de slaap en rust te verbeteren.

Wat u moet meenemen voor uw Feng Shui kortetermijnverhuur

Als uw kortetermijnhuur qua grootte en indeling vergelijkbaar is met een hotelkamer, kunt u eenvoudig de bovenstaande basistips gebruiken om uw Airbnb of kortetermijnverhuur te feng shui. Als je een hele woning hebt gereserveerd, zijn veel van de hotelkamertips gemakkelijk van toepassing op de slaapkamers.

Feng Shui reisbenodigdheden

Gloeiende decoratieve LED-kaars op grijze tafel
Gloeiende decoratieve LED-kaars op grijze tafel

Als je met de auto reist, kan je feng shui-reisset in een plastic container of draagtas worden opgeborgen. Als u per vliegtuig reist, is een tas met ritssluiting die in uw koffer past de beste keuze. Deze essentiële items kunnen u helpen een gepersonaliseerde en comfortabele feng shui-hotelkamer of kortetermijnverhuur te creëren.

  • Vlamloze kaarsen:De enige optie voor een hotelkamerkaars is een gesimuleerde vlamkaars. Hotels en kortetermijnverhuur verbieden aangestoken kaarsen om veiligheidsredenen - u wilt de sprinklers of rookmelder niet met een kaars laten afgaan. Vlamloze kaarsen zijn nu verkrijgbaar in verschillende kleuren en geuren, of ongeparfumeerd. De flikkering van uw vlamloze kaars werpt een ontspannend licht in de kamer.
  • Persoonlijk kussen en kussensloop: Als je ruimte hebt, kan het inpakken van een favoriet kussen en kussensloop de positieve chi-energie verhogen door een gevoel van comfort en vertrouwdheid te creëren. Als de schoonmaakdienst de kamer gaat schoonmaken, moet je de kussensloop verwijderen voordat je die dag vertrekt.
  • Geluidsmachine: Er zijn via USB oplaadbare geluidsmachines die de feng shui van uw hotelkamer kunnen versterken met witte ruis, ontspannende muziek en natuurgeluiden. Geluid is een belangrijke overweging bij feng shui, vooral als je ruimte aan een drukke weg ligt.
  • Kamerspray zonder spuitbus: Voor een roadtrip is het meenemen van een volledig natuurlijke kamerspray in een plastic verpakking zonder spuitbus een geweldige manier om de lucht in je kamer op te frissen een stilstaande kamer. Door heilzame feng shui-kruidenessenties in uw kamer te introduceren, kunt u ontspanning en slaap bevorderen. Als u per vliegtuig reist, wilt u uw kamerspray op uw bestemming kopen vanwege mogelijke vluchtbeperkingen.

Planning voor uw Feng Shui-hotelkamer

Het samenstellen van een feng shui-reispakket voor een hotelkamer is niet alleen een gemakkelijke manier om uw verblijf te verbeteren, het is ook een leuke activiteit voorafgaand aan de reis. Afhankelijk van de omstandigheden van je reis, je accommodatiekeuze en hoe je er komt, heb je verschillende opties om de perfecte uitrusting samen te stellen.

Aanbevolen: