Hoe u een 'Bedankt voor de promotie'-briefje aan uw baas schrijft

Inhoudsopgave:

Hoe u een 'Bedankt voor de promotie'-briefje aan uw baas schrijft
Hoe u een 'Bedankt voor de promotie'-briefje aan uw baas schrijft
Anonim
Lachende vrouw met behulp van laptop
Lachende vrouw met behulp van laptop

Promotie krijgen op het werk is erg spannend. Het is niet alleen geweldig om vooruitgang te boeken in je carrière en loonsverhoging te krijgen, maar het is ook geweldig om erkend en beloond te worden voor het harde werk dat je al hebt gedaan. Laat uw baas weten dat u de blijk van vertrouwen waardeert door schriftelijk dank te zeggen. U kunt dit doen via een kort bedankbriefje of een formele zakelijke brief.

Kort bedankt voor de promotienotitie

Als jij en je baas een nauwe werkrelatie hebben en de gewoonte hebben om via e-mail of sms te communiceren, overweeg dan om een kort bedankbriefje te sturen om je waardering te uiten. U kunt dit soort berichten digitaal of schriftelijk verzenden.

Voorbeeldformulering: wat te zeggen

Bij het schrijven van een bedankbriefje aan de baas draait het allemaal om het op een persoonlijke manier uiten van waardering. Bijvoorbeeld:

  • Algemene waardering:Ik kan u niet genoeg bedanken dat u mij hebt gekozen voor de rol [vul in met nieuwe functietitel] op onze afdeling. Ik heb ervan genoten deel uit te maken van dit team en met jullie samen te werken sinds ik begon. Het betekent zoveel om de kans te krijgen om hogerop te komen en het team op een andere manier te dienen. Ik weet dat dit zonder jouw steun niet gebeurd zou zijn. Ik waardeer je.
  • Mentorschap/begeleiding: Hartelijk dank voor het promoveren naar [vul in met nieuwe functie]. Het is grotendeels dankzij jouw mentorschap en begeleiding dat ik klaar ben voor deze stap. Ik ben vereerd dat ik voor deze kans ben geselecteerd en kan niet wachten om aan de slag te gaan. Ik waardeer alles wat je hebt gedaan om mij te helpen slagen, en ik kijk ernaar uit om tot ver in de toekomst met je te blijven samenwerken.
  • Een kans wagen: Hartelijk dank dat u voldoende vertrouwen heeft in mijn capaciteiten om mij te selecteren voor promotie naar [vul in met een nieuwe rol]. Ik weet dat ik niet de meest ervaren ben onder degenen die zich hebben aangemeld. Het betekent echt veel voor mij dat je mijn potentieel ziet en hebt besloten mij voor deze promotie te selecteren boven kandidaten met meer jaren ervaring. Ik waardeer deze kans en zal elke dag hard werken om aan te tonen dat je de juiste keuze hebt gemaakt.
  • Aanbeveling: Hartelijk dank voor uw aanbeveling voor de rol [functietitel invoegen] bij de afdeling [naam afdeling in]. Ik ben zo dankbaar en enthousiast over deze kans om binnen het bedrijf door te groeien. Ik zal het missen om elke dag rechtstreeks met je samen te werken. Je bent een geweldige baas geweest. Ik zal altijd dankbaar zijn voor uw leiderschap en bereidheid om mij aan te bevelen voor deze promotie.

Als uw baas u heeft aanbevolen voor een promotie die ertoe zal leiden dat u naar een andere afdeling van het bedrijf of een andere geografische locatie verhuist, bekijk dan deze voorbeelden van afscheidsbedankbriefjes van werknemers voor ideeën over wat u in die situatie kunt zeggen.

Kantoormedewerker met behulp van Smartphone
Kantoormedewerker met behulp van Smartphone

Een bedankbriefje naar je baas sturen

Wat je ook besluit te zeggen, zorg ervoor dat je het verzendt op een manier die past bij de relatie die je hebt met je baas.

  • Tekst:SMS alleen het briefje als dat de voorkeursvorm van communicatie is voor uw baas. Stuur het op een tijdstip dat u niet midden in andere sms-gesprekken met uw baas zit, zodat het bedankbericht niet onder andere items belandt.
  • E-mail: Als u en uw baas voornamelijk via e-mail communiceren, plaats dan uw woorden van waardering in de hoofdtekst van een e-mail en gebruik een relevante onderwerpregel (zoals 'Promotiewaardering' "of "Bedankt"). Combineer het niet met andere informatie.
  • Handgeschreven: Voor een speciaal tintje kunt u overwegen een handgeschreven bedankbriefje te sturen. Gebruik een voorbedrukt notitiekaartje of een afdrukbaar sjabloon. U kunt het briefje persoonlijk bezorgen, het interne berichtendistributiesysteem van uw bedrijf gebruiken of het per post versturen.

Formele brief om uw baas te bedanken voor uw promotie

Als je gepromoveerd bent naar een nieuwe afdeling en nog geen nauwe relatie hebt met je baas, is het waarschijnlijk passender om op een meer formele manier dankjewel te zeggen. Overweeg in dit geval een zakelijke dankbrief te schrijven, die u in gedrukte vorm of via e-mail kunt delen. Je kunt de bewoording uit de voorbeelden van bedankbriefjes gebruiken, maar je zult een beetje moeten uitbreiden om het bericht in een volledige brief te verwerken.

Briefsjabloon: Bedankt voor de promotie

Gebruik een geschikt zakelijk briefformaat en pas het aan op basis van de aard van uw relatie. Als u en uw baas bijvoorbeeld op voornaambasis werken, hoeft u niet te openen met een formele begroeting. U kunt het onderstaande sjabloon gerust als uitgangspunt voor uw brief gebruiken. Pas de tekst zo nodig aan zodat deze op uw situatie van toepassing is. Klik gewoon op de afbeelding en er wordt een aanpasbare PDF-afdrukbare versie geopend. Klik ergens om te typen en sla het vervolgens op uw computer op.

Deze handleiding voor PDF-afdrukbare bestanden biedt u alle hulp die u nodig heeft bij het document.

Een bedankbrief naar je baas sturen

Er zijn een paar verschillende opties waarmee u rekening moet houden als u ervoor heeft gekozen een volledige dankbrief naar uw baas te sturen.

  • Afgedrukt formaat: Als u een gedrukte brief wilt verstrekken, kunt u deze persoonlijk bij uw baas afleveren of via het interne postsysteem van het bedrijf verzenden. Of, als u op afstand werkt, moet u het per post verzenden.
  • E-mailbijlage: U kunt de brief als e-mailbijlage verzenden. Als u voor deze optie kiest, zorg er dan voor dat u uw brief opslaat als pdf, zodat deze eruitziet als een correct opgemaakte brief, ongeacht welke tekstverwerkingssoftware uw baas gebruikt.
  • Hoofdtekst van een e-mail: U kunt de tekst van uw brief naar de hoofdtekst van een e-mailbericht kopiëren. In dit geval hoeft u het adres of de datum niet bovenaan de brief te vermelden. Begin gewoon met 'Beste [naam]' en ga direct naar de eerste alinea.

Als u voor e-mail kiest, overweeg dan of het misschien een goed idee is om de baas van uw baas in het bericht te kopiëren. Als de hogere leidinggevenden weten hoe geweldig uw baas werkelijk is, kunt u er immers misschien toe bijdragen dat uw baas ook in aanmerking komt voor een promotie.

Bedankt voor de vertrouwensstemming

Als je een promotie krijgt, betekent dit dat je baas vertrouwen heeft in je capaciteiten en jou heeft uitgekozen om hogerop te komen. Je baas is immers hoogstwaarschijnlijk de persoon die de meeste invloed heeft gehad op de beslissing om jou te selecteren voor promotie. Een blijk van vertrouwen als deze verdient toch zeker een attent bedankbriefje of brief. Gebruik de hier gegeven voorbeelden als inspiratie voor het opstellen van een betekenisvol bedankbericht dat u met uw baas kunt delen. Jouw bedachtzaamheid zal de baas er zeker van overtuigen dat het promoten van jou de juiste beslissing was.

Aanbevolen: