Koekjes opwarmen voor frisse, pluizige resultaten

Inhoudsopgave:

Koekjes opwarmen voor frisse, pluizige resultaten
Koekjes opwarmen voor frisse, pluizige resultaten
Anonim
Koekjes opnieuw opwarmen
Koekjes opnieuw opwarmen

Koekjes zijn een geweldige aanvulling op elke ma altijd. Veel mensen geloven dat er niets beter is dan de vlokkige, smaakvolle verrukkingen van warme koekjes, vers uit de oven. Ze zijn heerlijk, maar je kunt de koekjes ook opwarmen voor een fris, luchtig resultaat. Bij onderstaande instructies wordt ervan uitgegaan dat de koekjes waarmee u werkt niet bevroren zijn. Je kunt overgebleven koekjes in de vriezer bewaren, maar zorg ervoor dat je ze ontdooit voordat je ze opnieuw opwarmt.

Koekjes opwarmen in een oven

De beste manier om koekjes in een oven op te warmen is door de oven voor te verwarmen op 350 graden Fahrenheit en ze op bakpapier te plaatsen voordat je ze in de oven plaatst. Dit kan met name handig zijn als u andere items in de oven kookt of opwarmt en de koekjes aan het einde van de kookcyclus kunt opwarmen.

  1. Terwijl de oven aan het opwarmen is, bekleed je een bakplaat of ovenschaal met bakpapier.
  2. Plaats de overgebleven koekjes op het bakpapier, zodat ze elkaar niet raken.
  3. Als de koekjes die je opwarmt geen kant-en-klare koekjes zijn, bestrijk de bovenkant dan met een beetje gesmolten boter. Je kunt desgewenst ook boter op zelfgemaakte koekjes smeren, maar dit is essentieel voor het type dat begon als een tube deeg dat je in de supermarkt kocht.
  4. Zet de koekjes in de oven om op te warmen. Laat ze vier minuten opwarmen. Controleer of ze warm genoeg zijn; Als dit niet het geval is, zet u het terug in de oven en controleert u het na een minuut opnieuw. Houd er rekening mee dat overgebleven koekjes die rechtstreeks uit de koelkast komen waarschijnlijk een minuut of twee langer nodig hebben dan koekjes die op kamertemperatuur zijn als ze in de oven gaan.
  5. Herhaal indien nodig.

Tip: Als je een heteluchtoven gebruikt, verlaag dan de temperatuur met 25 graden en controleer na vier minuten of ze heet zijn.

Koekjes opwarmen in een luchtfriteuse

Als je een airfryer hebt, kun je deze gebruiken om overgebleven koekjes op te warmen. Deze techniek levert resultaten op die sterk lijken op die van een standaardoven. Het werkt prima met allerlei soorten koekjes.

  1. Verwarm uw airfryer voor op 350 graden Fahrenheit.
  2. Bestrijk beide kanten van de koekjes die je wilt opwarmen lichtjes met gesmolten boter.
  3. Plaats ze in de mand van de airfryer. Zorg ervoor dat de koekjes elkaar niet raken, zodat de hitte volledig kan circuleren.
  4. Verwarm gedurende twee minuten.
  5. Verwijder de mand van de luchtfriteuse.
  6. Controleer of ze gaar zijn. Als dit niet het geval is, gebruik dan een tang om ze om te draaien.
  7. Zet indien nodig de airfryer terug en verwarm nog een minuut.

Tip: Het is niet waarschijnlijk dat je meer tijd nodig hebt, maar als dat toch het geval is, draai dan om en keer een minuut per keer terug totdat het warm is.

Koekjes opwarmen in de magnetron

Als je de oven niet alleen maar wilt aanzetten om een paar koekjes op te warmen, is een magnetron een haalbare optie. De resultaten zijn misschien niet zo goed als bij in de oven verwarmde overgebleven koekjes, maar zolang je ze vochtig houdt en ze niet te lang in de magnetron zet, zullen ze nog steeds een smakelijke traktatie zijn.

  1. Bevochtig een papieren handdoek. Het moet overal vochtig zijn, maar niet druipen.
  2. Wikkel elk koekje dat je wilt opwarmen in een vochtige papieren handdoek.
  3. Plaats een of twee koekjes in een magnetronbestendige kom.
  4. Plaats losjes een magnetronbestendige deksel erop, maar klik deze niet op zijn plaats. Als de kom geen deksel heeft, leg dan nog een vochtige papieren handdoek over de bovenkant.
  5. Stel de magnetron in op 50% vermogen of op de ontdooistand.
  6. Verwarm gedurende 90 seconden.
  7. Controleer of de koekjes heet genoeg zijn. Als dit niet het geval is, ga dan door met verwarmen gedurende 30 seconden. Controleer het opnieuw en herhaal indien nodig.

Tip: Als je snel een worstkoekje wilt pakken, zet dan een gekookt worstpasteitje in de magnetron, zodat het niet helemaal heet genoeg is. Voor de beste smaak snijd je het koekje in plakjes en plaats je de worst tussen de lagen. Verwarm vervolgens met de worst op zijn plaats.

Koekjes opwarmen op het fornuis

koekjesfornuis opnieuw opwarmen
koekjesfornuis opnieuw opwarmen

Het is ook mogelijk om goede resultaten te behalen door koekjes op te warmen op het fornuis, vooral als je wilt dat je koekjes een superboterachtige smaak hebben. Deze methode werkt bijzonder goed met een gietijzeren koekepan, maar elke pan is in een mum van tijd voldoende. Dit is niet de gemakkelijkste methode, omdat je de koekjes regelmatig moet omdraaien. Voor deze techniek heb je een keukentang nodig.

  1. Plaats je pan op het fornuis op middelhoog vuur.
  2. Smelt genoeg boter in de pan, zodat de gesmolten boter ongeveer 2,5 cm diep is.
  3. Wanneer de boter gesmolten is, gebruik je een tang om de koekjes in de pan te plaatsen.
  4. Elke 20 seconden moet je de koekjes omdraaien. Dit is nodig om ervoor te zorgen dat ze gelijkmatig opwarmen, in plaats van dat ze aan één kant hard worden en overal elders koud en taai blijven.
  5. Controleer na zes keer omdraaien (wat twee minuten is op basis van het omdraaischema) om te zien of de koekjes in het midden heet zijn. Als dit niet het geval is, ga dan door met omdraaien totdat het geheel is opgewarmd. Dichte koekjes, zoals gekoelde deegsoorten, hebben over het algemeen een minuut of twee langer nodig dan lichtere, luchtigere zelfgemaakte koekjes.

Tip: Er zit waarschijnlijk nog wat boter in de pan. Laat het niet verloren gaan! Bak of roer er wat eieren in om van te genieten bij je koekjes, of voeg het toe aan een partij grutten. Wat een smakelijk ontbijt!

Maak optimaal gebruik van overgebleven koekjes

Of je nu zelfgemaakte koekjes over hebt of extra's mee naar huis neemt van een restaurant, het is mogelijk om ze op te warmen voor frisse, luchtige resultaten. Of, als je meer avontuurlijk bent ingesteld, overweeg dan om ze wat creatiever te gebruiken. Probeer deze leuke ideeën om overgebleven koekjes te gebruiken om de ma altijd te mixen!

Aanbevolen: