Hoe u een gezinsvakantie plant die geen totale mislukking is

Inhoudsopgave:

Hoe u een gezinsvakantie plant die geen totale mislukking is
Hoe u een gezinsvakantie plant die geen totale mislukking is
Anonim
familie wandelen langs de zee
familie wandelen langs de zee

Gezinsvakanties zijn iets waar iedereen naar uitkijkt, en daarom is er veel druk op ouders om het gezinsuitje tot een goed einde te brengen en alle magie te laten gebeuren. Als je een geweldig uitje met je dierbaren wilt plannen, kun je als volgt een gezinsvakantie plannen die geen grote flop wordt.

Realistische verwachtingen stellen

Je kunt zoveel plannen als je wilt, maar als het om gezinnen en vakanties gaat, kun je er alleen maar op rekenen dat er een paar dingen misgaan. Geen enkele vakantie is perfect, dus zorg ervoor dat u realistische verwachtingen koestert voor uw kroost. Natuurlijk zal de reis er in jouw gedachten één kant op uitzien, maar ouders weten dat het leven met kinderen rommelig is. Het zijn prachtige zegeningen en serieuze curveball-meesters.

Weet dat kinderen kinderen zullen zijn

Als je jonge kinderen hebt, hoop dan op het beste en plan op het ergste. Op een gegeven moment zullen er driftbuien zijn, het verschijnen van ongewenste lichaamsvloeistoffen (ongelukken en overgeven komen bijna altijd voor tijdens een gezinsuitje), zoekgeraakt speelgoed of spulletjes, en ma altijdpauzes. Het feit dat u op vakantie bent, betekent niet dat de kleintjes zich op hun best zullen gedragen.

Wees flexibel

Afgezien van het welzijn van kinderen, kunnen er ook andere vakantiewegversperringen opduiken. Het weer werkt mogelijk niet mee, bepaalde attracties zijn mogelijk gesloten en tijdlijnen en reizen kunnen door de war raken. Het is gemakkelijk om van streek en uitgeput te raken door zulke gebeurtenissen, maar probeer te onthouden dat dit allemaal niet het einde van de wereld is. Zelfs met hobbels op de weg zal uw vakantie nog steeds gevuld zijn met prachtige herinneringen. Herinner uzelf eraan om in de maanden en weken voorafgaand aan uw gezinsuitje uw verwachtingen wat lager te houden en mentale ruimte te maken voor scherpe bochten naar links in uw vakantieplannen.

Word een Master List Maker

Het is verdomd moeilijk om alle vakantiebehoeften en wensen van het gezin in je hoofd op te slaan. Alsof de hersenen van ouders niet al boordevol zitten! Een woord van de wijze: maak een paar vakantielijstjes. Als het tijd is om de bende mee te slepen voor een leuke week weg, worden lijstjes je allerbeste vriend.

To-do-lijst vóór de vakantie

Zorg ervoor dat alles op het thuisfront op orde is voordat je op je grote familie-uitje vertrekt.

  • Zorg ervoor dat uw post wordt vastgehouden of opgehaald door een buurman.
  • Vraag iemand om voor je planten en dieren te zorgen.
  • Zet de verwarming of airconditioning in het huis lager voordat je weggaat, zorg ervoor dat de lichten en ventilatoren uit zijn.
  • Meld eventuele afwezigheden aan de leraren en coaches van uw kinderen als u op vakantie bent tijdens het schooljaar of een sportseizoen.

Wat mee te nemen lijst

Als u met uw gezin op vakantie bent, wordt de lijst met mee te nemen spullen erg lang, heel snel. Begin minimaal een week voordat u de stad verlaat met het samenstellen van deze lijst en vul deze elke dag aan als u nieuwe dingen bedenkt om mee te nemen. Zorg ervoor dat u essentiële items op uw lijst zet, waaronder:

  • Kleding, pyjama's, bovenkleding en diverse schoenen
  • Toiletartikelen en medicijnen voor het geval iemand verkouden wordt of koorts krijgt
  • Activiteiten waar de kinderen aan kunnen deelnemen tijdens vrije tijd
  • Speciale items waar ze niet zonder kunnen leven
  • Telefoon- en tabletopladers

Vakantie-must-do-lijst

Doe je onderzoek en maak een lijst van de interessante dingen die je kunt doen en plaatsen die je tijdens je reis kunt zien. Bekijk excursies, goed beoordeelde restaurants, winkelcentra en buitenactiviteiten voordat u op uw bestemming aankomt. Houd rekening met de behoeften en capaciteiten van uw gezin en beperk een lijst met dingen die u kunt doen tot wat echt praktisch is voor uw gezin in de toegewezen vakantietijd die u heeft.

Onthoud dat alle vakantiegerelateerde lijsten als skelet dienen en niet als absolute waarden. Gebruik ze om jezelf georganiseerd te houden, maar wees flexibel als je iets vergeet op de lijst Wat je mee moet nemen of een activiteit mist van de Vakantielijst die je moet doen.

Stel een budget in en houd je eraan

Gezinsvakanties omvatten een breed scala aan budgetopties. Zoiets als tentkamperen of goedkope weekenduitstapjes zijn goedkoop, terwijl een week in een Disney Resort de bank veel geld kan kosten! Zorg ervoor dat u uw reis koppelt aan uw budget. Weet ongeveer hoeveel geld uw gezin kan vrijmaken en kies een vakantie die bij uw budget past.

Vergeet niet om wat financiële speelruimte in uw vakantiebudget te laten. Hoewel u wel op uw budget wilt letten, moet u weten dat het vrij gebruikelijk is dat u uw financiële limiet een beetje overschrijdt. Bovendien duiken er tijdens reizen vaak extra en onverwachte kosten op. Het kan zijn dat u voor iets moet betalen waar u bij het bepalen van uw reisbudget niet aan had gedacht. Zet wat geld opzij voor diverse gebeurtenissen.

Het is een goed idee om te beginnen met sparen voor een reis, lang voordat je op pad gaat. Maak een aparte bankrekening aan waarop u een aantal maanden lang elke week een klein deel van uw salaris kunt wegzetten, zodat u tijdens de vakantie over het geld beschikt.

gelukkig peutermeisje met zonnebril
gelukkig peutermeisje met zonnebril

Plan activiteiten op maat van iedereen

Vakanties kunnen ingewikkeld worden als iedereen zich op een ander ontwikkelingsniveau bevindt, verschillende interesses heeft of als je met meerdere gezinnen op vakantie gaat. Als dit bij uw gezin het geval is, zorg er dan voor dat u aandachtspunten voor iedereen plant. Ga vóór de reis met uw gezin zitten en leg uit dat u weliswaar uw best zult doen om alle aspecten van de vakantie voor iedereen plezierig te maken, maar dat er misschien wel een paar dingen zijn die u als gezin doet die niemand leuk vindt. Iedereen op een gezinsuitje moet grijnzen en een paar 'meh'-momenten verdragen, maar dat is het leven. Het is een levensles voor kinderen om momenten te doorstaan die niet op hen zijn toegesneden. Kijk eens hoe jij van je reis een leerzame ervaring maakt!

Strek het niet te lang uit

Weet je hoe mensen zeggen dat je nooit genoeg kunt hebben van het goede? Het is niet waar. Je kunt te veel ijs eten en jezelf ziek maken, maar je kunt ook te veel vakantie hebben en de hele reis tot stilstand brengen. Denk eens aan uw gezin en hoeveel tijd zij werkelijk samen kunnen doorbrengen in een hotelkamer of ver weg van het comfort van thuis. Als je weet dat je kinderen elkaar op dag vijf naar de keel vliegen of dat jij en je man elkaar gek maken na een hele week samen, ga dan niet een maand naar Europa plannen. Als je huisgenoten hebt of kinderen die het niet goed doen buiten hun omgeving, plan dan een korter vakantieverblijf, zodat iedereen tevreden blijft.

Vakantie Nee-Nee

Vakanties zijn prachtige momenten in de tijd, en op een dag, als je alleen maar herinneringen hebt, zul je met veel plezier terugkijken op deze familie-excursies. Om die herinneringen mooi en niet angstaanjagend te houden, moet je een paar vakantie-no-nos vermijden.

  • Plan geen luxe late ma altijden voor jonge kinderen.
  • Doe niet te veel spullen in, je weet dat je bij terugkomst verantwoordelijk bent voor al het uitpakken en wassen.
  • Plan kinderen niet te veel, tenzij je een scène uit The Exorcist in je uitje wilt verwerken.
  • Vermijd bepaalde elementen niet. Het onbekende is leuk, maar vakanties zoals crosscountry roadtrips moeten wat nadenken en plannen vereisen.
  • Beloof geen dingen die je niet kunt waarmaken.

Houd de prijs in de gaten

Het is gemakkelijk om helemaal op te gaan in de glanzende details van een familievakantie. Het zijn dure, enorme ondernemingen, en voor veel gezinnen komen ze maar een of twee keer per jaar langs. Daarom wil geen enkele ouder het helemaal verkeerd hebben. Als het om gezinsuitjes gaat, kun je het beste de prijs in de gaten houden. Het hele punt van een reis met je familie is om van elkaars gezelschap te genieten zonder de dagelijkse stress van het leven, al is het maar voor een week.

Houd je niet bezig met de details, de ongelukken of de 'hadden moeten hebben'. Concentreer u in plaats daarvan op wat echt belangrijk is: quality time met uw dierbaren.

Aanbevolen: