15 moedergroepsactiviteiten om te lachen en te leren

Inhoudsopgave:

15 moedergroepsactiviteiten om te lachen en te leren
15 moedergroepsactiviteiten om te lachen en te leren
Anonim
Gelukkige zwangere vrouw met haar vrienden thuis ontspannen
Gelukkige zwangere vrouw met haar vrienden thuis ontspannen

Het creëren van of lid worden van een moedergroep is een geweldige manier om andere dames te ontmoeten en ermee in contact te komen die zich in jouw levensfase bevinden. Na verloop van tijd kunnen deze vrouwen uw klankbord worden, uw schouder om op uit te huilen en uw beste vrienden. Houd het fris en leuk in je moedergroep met deze creatieve moedergroepactiviteiten.

IJsbrekers om het feest op gang te krijgen

Deelnemen aan een moedergroep is een fantastische manier om nieuwe vrienden te maken, stress los te laten en nieuwe dingen te proberen. Zoals elke nieuwe groep mensen kunnen de eerste dagen van een moedergroep een beetje ongemakkelijk zijn als iedereen elkaar leert kennen. Probeer een ijsbreker te gebruiken met je nieuwe vrienden, zodat iedereen zich op zijn gemak voelt.

De tropische eiland must-haves

Icebreakers dienen als voornaamste doel om iedereen op zijn gemak en spraakzaam te maken, terwijl ze tegelijkertijd niet te extravagant zijn. Deze ijsbreker is perfect omdat hij de persoonlijkheden van de leden benadrukt zonder dat iemand aan de verlegen kant zich te op zijn gemak voelt. Iedereen loopt rond de groep en deelt de drie dingen die ze nodig hebben om te overleven op een tropisch eiland. Stel regels aan het begin van de ijsbreker waarin staat dat niemand voedsel, water of mensen mag zeggen, omdat voedsel en water duidelijk noodzakelijk zijn, en geen enkele moeder kan leven zonder hun kinderen!

3, 2, 1

Dit is weer een eenvoudige activiteit die iedereen aan het praten krijgt, een paar leuke weetjes over de leden van de groep belicht en wat comfort schept in de toekomst. In 3, 2, 1 deelt iedereen in de groep om de beurt 3 dingen die iedereen zou moeten weten over de deler, 2 plaatsen die de deler graag zou willen bezoeken als hij kon, en 1 ding dat hij zou doen als er geen regels of zorgen waren., een onbeperkte pas!

Voorbeeld:

" Drie dingen die iedereen over mij moet weten, is dat ik een hekel heb aan olijven, dat ik thuis ben geboren en dat ik dol ben op Marvel-films.

De twee plaatsen waar ik naartoe zou gaan als ik kon, zijn Australië en Spanje.

Als ik iets kon doen, zonder beperkingen, zou ik alleen op reis gaan en niets anders doen dan slapen en eten in bed."

Games voor moeders die gewoon plezier willen hebben

Games zijn niet alleen voor kinderen. Moeders willen ook plezier hebben! Luchtige spelletjes zijn een geweldige manier om los te laten, tot rust te komen en de stress van het ouderschap achter je te laten, al is het maar voor een paar uur. Deze eenvoudige spelletjes laten de dames in je moedergroep lachen van het lachen.

Handen samen in een cirkel
Handen samen in een cirkel

Speel met je portemonnee

Heb je ooit in de tas van een moeder gekeken? Het is verbazingwekkend hoeveel er in een mama-handtas kan worden gestopt, maar wat nog schokkender is, zijn de soorten items die vaak in de diepte van de handtas van een moeder op de loer liggen. Iedereen in de groep van je moeder kan deze leuke spelletjes spelen; het enige wat ze nodig hebben is hun portemonnee.

  • Handbag Grab -Iedereen duikt voor dit spel in zijn handtas of luiertas en ha alt er het meest schokkende of walgelijke uit dat hij kan vinden. Kijk wie een bonnetje uit het jaar 2018 tevoorschijn ha alt, wie nog steeds een half opgegeten sukkel vasthoudt, en wie zonder enige reden een verraderlijk babysokje in haar tas heeft.
  • Handtas Alfabetspel -Plaats kaarten met letters van het alfabet in een kom. Trek een kaart eruit en lees de brief. Als de letter "A" wordt getrokken, duiken alle moeders in hun tas op zoek naar een item dat begint met de letter A. Moeders die een voorwerp hebben dat overeenkomt met de letterkaart, krijgen een punt. Degene die aan het einde van het spel de meeste punten heeft, verdient een cadeaubon voor Starbucks of een fles wijn.
  • Purse Bingo - Maak bingokaarten met woorden als lippenstift, kauwgom, pen, bril, bon, wikkel, zaklamp. Alle woorden op de bingokaart moeten dingen zijn die vaak of eerder ongebruikelijk in een handtas worden aangetroffen. Laat een beller vrijwillig de woorden uitspreken en kijk wie een bingo verdient!

Make-upongeluk

Weet je nog dat jullie uren bezig waren met het perfectioneren van je gezicht voor een avondje stappen in de stad? Tegenwoordig heb je het geluk dat je de korst eraf kunt schrobben en je contactlenzen op de juiste manier kunt aanbrengen. Breng je jongere clubdagen tot leven met een spel genaamd Makeup Mishap. Vorm teams van twee moeders. Elk team krijgt een reeks goedkope make-up (koop nieuwe items in een goedkope winkel of discountwinkel). Eén moeder blinddoekt zichzelf en brengt make-up aan op haar partner. Zodra de blinddoeken afgaan, zal iedereen hysterisch zijn over de meesterwerkgezichten die zijn gemaakt.

Minuut om te winnen

Iedereen heeft eerder van moederbrein gehoord. Als je eenmaal kinderen hebt, wordt je verstand zwakker en is het gewoon moeilijker om dingen meteen te bedenken. Maak de bende scherp met Minute to Win It! Er wordt een categorie gegeven en moeders hebben één minuut de tijd om zoveel mogelijk items in die categorie te noemen. Degene die de meeste items in een categorie heeft, wint, en degene die de meeste rondes wint, is de kampioen!

Moeders die zoontjes op schoot houden
Moeders die zoontjes op schoot houden

Stro in het haar

Gedetailleerde kapsels zijn iets anders dat uit het raam vliegt zodra baby's geboren zijn. Vaarwel krullen en uitbarstingen, hallo knotjes en scheve paardenstaarten. Speel op je haardagen van weleer met een spel genaamd Straw in the Hair. Geef iedereen een grote portie rietjes en een elastiekje. Stel een timer in op vijf minuten en kijk wie op strategische wijze de meeste rietjes veilig in zijn kapsel kan plaatsen. Maak een cadeauzakje met haarverzorgingsproducten voor de winnaar van het spel.

Leer verder met deze moedergroepactiviteiten

Er is zoveel dat je kunt meenemen in de tijd dat je moedergroep samenkomt, en het hoeft niet allemaal leuk en leuk te zijn. Gebruik deze tijd om nieuwe dingen te proberen en nieuwe vaardigheden te leren. Gezien ieders drukke leven, wanneer ga je anders tijd vrijmaken om de hersenschudding van mama op te ruimen en je geest in beweging te krijgen?

Start een naaicirkel

Neem de tijd van je dierbare moedergroep om allemaal een nieuwe vaardigheid te leren. Maak gebruik van de bronnen die voor je liggen via de groepsleden en doe elke week een andere tutorial. Eén idee is om de basisprincipes van naaien te leren. Als iemand in de groep je hier doorheen kan leiden, geweldig! Stop niet met naaien! Denk aan talloze andere speciale vaardigheden en talenten die groepsleden bezitten en die ze willen delen met hun nieuwe vrienden.

Doe een receptenuitwisseling

Koken voor gezinnen wordt heel snel oud. Een activiteit die moedergroepen zouden kunnen overwegen is het uitwisselen van recepten. Elke moeder brengt een beproefd recept mee naar de groep en maakt kopieën voor elk groepslid. Ze nemen even de tijd om het recept uit te leggen en de stappen voor het maken ervan te delen. Leden kunnen het gerecht ook vooraf maken, en iedereen kan een lepel doorgeven om te proberen. Hoe geweldig zou het zijn om de moedergroep te verlaten met een volle buik en een handvol nieuwe gerechten om te delen met je gezin!

Twee vrienden die gezonde drank mengen
Twee vrienden die gezonde drank mengen

Leer reanimatie

Nodig iemand uit die gecertificeerd is in uw groep om een speciale cursus over reanimatiecertificering te geven. Dit is iets dat alle ouders willen weten en in hun achterzak willen houden, want noodgevallen kunnen zich helaas voordoen.

Boek van de maand

Boekenclubs zijn leuke activiteiten voor dames om aan deel te nemen, dus waarom zou je geen boekenclub in je moedergroep opzetten? Elke week bespreken kan te zwaar zijn en andere leuke activiteiten weglaten om uit te proberen, dus speel met het boekenclubconcept en creëer een Boek van de Maand-programma. Maak elke maand het boek bekend en vraag de leden om het op hun gemak te lezen. Wijd aan het eind van de maand één clubdag aan het bespreken van de maandelijkse leestekst.

Iedereen in de club wordt creatief

Iedereen in je moedergroep heeft waarschijnlijk een Pinterest-pagina, dus breng die ideeën tot leven als een van de activiteiten van je moedergroep. Maak in jullie tijd samen kransen, tuinartikelen, tafeldecoraties of keukenborden.

Moedergroepsactiviteiten die iedereen het huis uit krijgen

Tijd voor een excursie! Haal uw groep uit hun huizen en de wijde wereld in. Je herinnert je de wereld, toch? Veel moeders hebben het zo druk met kinderen, klusjes en huishoudelijke taken dat de gedachte om het huis te verlaten en iets speciaal voor hen te doen, niet mogelijk lijkt. Breng de activiteiten van je moedergroep naar een hoger niveau en ontdek plekken om naartoe te gaan en dingen om te doen in je lokale en omliggende gemeenschap.

Geef terug door vrijwilligerswerk

Games zijn geweldig, en het leren van nieuwe vaardigheden is ook uitstekend, maar iets teruggeven aan de gemeenschap is iets dat je hart met dankbaarheid zal vullen en je menselijke batterij zal opladen. Door de mogelijkheid voor vrijwilligerswerk op te nemen in een moedergroep, kun je jullie allemaal samen binden in de ervaring. Spreek voor iedereen een tijd af om een middag in een daklozenopvang te werken, of om aan de slag te gaan in een gaarkeuken. Organiseer een opruimactie in de achtertuin van je moedersgroep, waarbij jullie allemaal samenkomen in een plaatselijk park en afval of wietbedden ophalen.

Doe mee met een oefenles

Tussen baby's, afwas, snacks en wasgoed heb je waarschijnlijk weinig tijd om die calorieën te verbranden. Gebruik de tijd van je moedergroep om je spieren te strekken en fit te worden. Als iedereen meedoet, laat de groep dan elke week bij een plaatselijke yogales samenkomen. Als dat te agressief aanvoelt, creëer dan één keer per week een wandelgroep met moedergroepleden. Als een moeder in de groep de weg kent op een yogamat, zet dan een geïmproviseerde studio op in de achtertuin en ga de hele dag aan de slag.

Fitnessgroep afkoelen na stadsrun
Fitnessgroep afkoelen na stadsrun

Restaurant van de Maand Club

Uit eten gaan is waarschijnlijk een ongrijpbare activiteit geworden die gereserveerd is voor verjaardagen en jubilea. Gebruik de tijd van je moedergroep om samen te komen bij plaatselijke eetgelegenheden en uit eten te gaan zonder kinderen. Kies één plaats per maand om uw lokale moedergroep te houden. Kies uit nieuwe restaurants, coffeeshops, bakkerijen en zelfs wijnbars als uw groep 's avonds tijd kan vrijmaken. Dit is iets waar iedereen de hele maand naar uit zal kijken.

Verdwalen in het bos

Er is zoveel buiten te doen, en frisse lucht is geweldig voor iedereen. Neem je moedergroep mee naar de natuurlijke wereld en ontdek. Je kunt wandelen, vogels kijken, de plaatselijke tuinen verkennen, fotografie uitproberen of fruit plukken. De mogelijkheden hier zijn behoorlijk eindeloos.

Voordelen voor moedergroepen

Moeder worden is een lonende, levensveranderende en vervullende ervaring, maar dat betekent niet dat het allemaal rozengeur en maneschijn is. Het moederschap kan ook eng, eenzaam en isolerend zijn. Jezelf omringen met moedervrienden die in hetzelfde schuitje zitten als jij, is een uitstekende manier om contact te maken met anderen en je ervaringen, successen en zorgen te delen. Elke moeder heeft zo nu en dan een beetje steun nodig, dus waarom zou je je niet aansluiten bij een moedergroep en door het leven gaan met vrouwen die je willen liefhebben, aanmoedigen en ondersteunen?

Aanbevolen: