Hoe gehard glas schoon te maken voor een krasvrije glans

Inhoudsopgave:

Hoe gehard glas schoon te maken voor een krasvrije glans
Hoe gehard glas schoon te maken voor een krasvrije glans
Anonim
De man reinigt zijn smartphone op kantoor
De man reinigt zijn smartphone op kantoor

Van je mobiele telefoon tot tafelbladen en deuren, gehard glas is overal. Leer hoe u gehard glas snel en eenvoudig kunt reinigen met behulp van verschillende methoden. Ontvang eenvoudige stapsgewijze instructies om ervoor te zorgen dat u het de eerste keer en elke keer goed schoonmaakt.

Hoe gehard glas schoon te maken

Gehard glas is een uniek product dat is ontworpen om sterker te zijn dan normaal glas. Gehard glas, ook bekend als veiligheidsglas, is gemaakt met chemicaliën of thermische energie om moeilijker te breken. Dit betekent echter ook dat als het gaat om het reinigen van gehard glas, u specifieke instructies moet volgen om het glas niet te beschadigen of te krassen.

Stap 1: Verzamel uw benodigdheden

Als het gaat om het reinigen van glas, is de materialenlijst vrij eenvoudig. Hoewel je misschien de typische Windex- of alcoholgebaseerde schoonmaakmiddelen wilt gebruiken, doe dat dan niet. In plaats daarvan kun je het beste een mild afwasmiddel gebruiken.

  • Afwasmiddel
  • Waterfles
  • Microvezeldoek

Gehard glas reinigen met een microvezeldoek

Met gehard glas is minder meer. Veel schermbeschermers en andere producten van gehard glas hebben een oleofobe coating, een speciale coating op schermen en beschermers van mobiele telefoons om vlekken te voorkomen. Omdat ze deze coating hebben, veeg je ze eerst af met een microvezeldoek. Dit is misschien alles wat je nodig hebt om ze schoon te krijgen.

Breng het afwasmiddel tevoorschijn

Als polijsten met microvezels het vuil op je gehard glas niet verwijdert, dan is het tijd om het grote wapen tevoorschijn te halen: afwasmiddel. Als het om afwasmiddel gaat, kan Blue Dawn niet geëvenaard worden. Het werkt om vet en vuil gemakkelijk te verwijderen. Elk afwasmiddel kan echter werken.

  1. Meng een paar spuitjes afwasmiddel en water in de spuitfles.
  2. Spuit het water op het glas voor niet-elektronische oppervlakken.
  3. Laat het een paar minuten zitten.
  4. Gebruik de microvezeldoek om het mengsel in te werken.
  5. Schrob bijzonder vuile plekken goed.

Spuit voor elektronische oppervlakken het mengsel op de doek en gebruik de doek om ze af te vegen. Spuit opnieuw op de doek om bijzonder vuile plekken te bestrijden.

Droog en polijst het glas

Zodra al het vuil is verwijderd, kun je cirkelvormige bewegingen maken met een droge doek om het glas te polijsten en te drogen. Hiermee wordt niet alleen het resterende schoonmaakmiddel verwijderd, maar het zorgt er ook voor dat het glas een prachtige streepvrije glans krijgt.

Vrouw hand schoonmaken laptop scherm
Vrouw hand schoonmaken laptop scherm

Tips en trucs voor het reinigen van gehard glas

Niet al het gehard glas is hetzelfde. Dit betekent dat sommige geharde glassoorten een coating hebben, maar tafelbladen en deuren mogelijk niet. Als uw gehard glas geen coating heeft, kunt u er voorzichtig wat glasreinigers op gebruiken. Vergeet echter niet om deze items op uw gehard glas te gebruiken.

  • Gebruik nooit azijn op gehard glas. Het zuur is te hard en zal het oppervlak beschadigen.
  • Gebruik geen schuursponsje of staalwol op gehard glas. Het zal krassen op het oppervlak veroorzaken.
  • Gebruik chemicaliën zoals ammoniak en alcohol met voorzichtigheid.
  • Voor hardnekkige plekken of harde watervlekken gebruik je elleboogvet en week je het in het afwasmiddelmengsel in plaats van een agressievere chemische stof te gebruiken.
  • Vermijd het gebruik van papieren handdoeken of schurende doeken op gehard glas.
  • Gebruik geen wisser, omdat vuil onder het plastic mes terecht kan komen en krassen kan veroorzaken.

Maak uw gehard glas schoon

Gehard glas kan een geweldig alternatief zijn voor het scherm van je telefoon of douchedeur, omdat het sterker is dan gewoon glas. Als het echter om schoonmaken gaat, is zachtaardig de boodschap. Gehard glas krijgt een zachte aanraking en schoonmaakmiddelen gaan weer stralen. Krijg vervolgens tips over glaskrasverwijderaars, zodat uw glazen oppervlakken schoon en glad zijn.

Aanbevolen: