Een pluizenroller gebruiken: de basis + slimme hacks

Inhoudsopgave:

Een pluizenroller gebruiken: de basis + slimme hacks
Een pluizenroller gebruiken: de basis + slimme hacks
Anonim
Hoe de pluizenroller te gebruiken
Hoe de pluizenroller te gebruiken

Heeft u last van pluisjes? Ontdek hoe u een pluizenroller gebruikt om vuil snel van uw kleding te verwijderen. Ontdek hacks die u kunt doen met een pluisroller, zoals het schoonmaken van glas en het verwijderen van uw elektronica. Leer eenvoudige trucs voor het schoonmaken en opbergen van uw pluizenroller.

Een pluizenroller gebruiken

Pluisrollers zijn er in verschillende soorten.

  • Wegwerppluisrollers hebben een kleverige roller waarmee je het zelfklevende vel kunt verwijderen als het bedekt raakt met pluisjes en andere smurrie.
  • Herbruikbaar, gebruik kammen of een wasbare lijm om pluisjes op te vangen.

Tenzij je een pluizenroller met kam hebt, is het gebruik van de wegwerp- of herbruikbare pluizenroller vrij eenvoudig. Volg deze methode om een pluizenroller op uw overhemden, broeken, jassen en meubels te gebruiken.

  1. Zorg ervoor dat de roller schoon is.
  2. Rol de pluizenroller op en neer over je kleding totdat alle pluisjes en haren van huisdieren volledig verdwenen zijn.
  3. Zo simpel is het.

Pluisrollerhacks in je huis

Hoewel een pluizenroller is ontworpen om pluisjes en haren van huisdieren van je kleding en meubels te verwijderen, kun je hem ook op behoorlijk ingenieuze manieren in huis gebruiken. Als je een pluizenroller bij de hand hebt, probeer het dan met deze hacks.

Een vies autostoeltje schoonmaken

Kinderen zijn uitzonderlijk in het laten vallen van allerlei dingen in hun autostoeltjes. In plaats van je hand in de spleten te steken om die oude Cheerios of kwijlende gomachtige wormen eruit te trekken, rol je hem met een pluizenroller. Het is ongelooflijk hoeveel spullen hij kan oppikken.

Vrouwenhand met pluizenroller die dierlijk haar verwijdert
Vrouwenhand met pluizenroller die dierlijk haar verwijdert

Pluizende automatten

Automatten vangen vuil op. Daarom kunnen haren en andere spullen erin verstrikt raken en het bijna onmogelijk maken om ze op te zuigen. In plaats van te worstelen, geef ze een paar rollen met een pluizenroller.

Lampenkap Lint Rolling

Ziet je lampenkap er een beetje stoffig uit? Pak een pluizenroller en sta versteld van het verschil. Je hoeft de kap niet eens te verwijderen om er een paar veegjes mee te maken met je pluizenroller.

Lint Rolling-toetsenbord

Toetsenborden en elektronica zijn berucht omdat ze huid en vuil oppikken. Probeer voor deze klus geen natte doek te gebruiken. Rol in plaats daarvan gewoon een pluizenroller over het toetsenbord om vuil, haar en huidschilfers op te vangen.

Schoon gebroken glas

Als een bord op de grond versplintert, is het bijna onmogelijk om al die kleine stukjes op te halen. Nadat je de grote stukken hebt opgeruimd, pak je een pluizenroller en laat je deze over de vloer lopen. Glasscherven blijven aan de lijm plakken in plaats van aan je voeten!

Lintrollende laden

Het kan een uitdaging zijn om al het vuil en de deeltjes uit de spleten van een lade te krijgen. Dit geldt vooral als u uw rommellade probeert op te ruimen. In plaats van met het vuil te vechten, rolt u het gewoon met een pluizenroller. Het past mooi in die spleten.

Vloerranden reinigen met pluizenroller

Heeft u hondenhaar of pluisjes op de randen van uw vloer? Rol het op met een pluizenroller om het snel schoon te maken en te voorkomen dat u hoeft te vegen. Dit kan een goede manier zijn om je randen schoon te houden tussen het stofzuigen door.

pluizenroller op de vloer
pluizenroller op de vloer

Zakken schoonmaken met pluizenroller

Veel mensen gebruiken pluizenrollers om de buitenkant van hun jas schoon te maken, maar ze kunnen ook voor je zakken werken. Gewoon erin steken en een beetje rondrollen. Je zou versteld staan van de dingen die het oppikt.

Pluisjesrol haar in de badkamer

Haar kan een irritant probleem zijn tijdens het schoonmaken van de badkamer. Wat je ook doet, het lijkt altijd terug te keren naar je ongerepte gootsteen. In plaats van ermee te vechten, pak je gewoon een pluizenroller en ga je naar de stad. Een pluizenroller is onmisbaar bij het opruimen na een baardtrimming!

Lint Roll Dead Bugs

Ben je bang voor spinnen? Zelfs dode? In plaats van je zorgen te maken of ze op mysterieuze wijze weer tot leven zullen komen in dat doek, rol je ze met een pluizenroller. Zelfs als ze weer tot leven komen, springen ze er niet vanaf.

Schoon glitter of handwerk met pluisroller

Glitter is leuk, maar het kan ook de vloek van je bestaan zijn als het tijd is om op te ruimen. Rol er een paar keer een pluizenroller overheen en slaak een zucht van verlichting terwijl de glitterexplosie wordt opgeruimd.

Maak de rand van je bank schoon

Je stofzuiger kan maar zo ver gaan. De rand van je bank kan dus vuil en haren van huisdieren verzamelen. Verwijder het snel door er een pluizenroller overheen te rollen.

Vervuil de schermen

Heb je een snelle manier nodig om het vuil van je schermen te verwijderen? Laat ze een paar keer rennen met een pluizenroller om de wind weer te laten stromen.

Hoe pluisroller te pellen

Als je een wegwerppluisroller hebt, moet je de lijm eraf trekken als er vuil op zit. Dit doen is vrij eenvoudig.

  1. Voel de geperforeerde rand langs de rol.
  2. Begin bij de hoek en verwijder voorzichtig de lijm zodat nieuwe tape zichtbaar wordt.
  3. Schil omhoog, omlaag of dwars totdat je het zelfklevende vel goed vasthoudt.
  4. Trek het allemaal uit totdat een schone lei wordt onthuld.
  5. Gooi het gebruikte plakvel weg.
Een pluisborstel die wordt gebruikt om overtollige stof en deeltjes uit de stof te verwijderen
Een pluisborstel die wordt gebruikt om overtollige stof en deeltjes uit de stof te verwijderen

Een pluizenroller schoonmaken

Het reinigen van een herbruikbare pluizenroller is afhankelijk van het type dat je hebt. Voor de meesten kunt u echter deze instructies volgen.

  1. Druk op de knoppen om de rol eruit te laten springen.
  2. Laat het onder water lopen.
  3. Laat het aan de lucht drogen.
  4. Plaats hem terug op de roller.
  5. Plaats de beschermkap er weer op.

Een pluizenroller opbergen

Herbruikbare pluizenrollers hebben doorgaans een beschermhoes. Voor wegwerppluizenrollers zijn er echter een paar manieren waarop u ze kunt opbergen.

  • Plaats de pluizenroller terug in de originele verpakking om er zeker van te zijn dat er geen stof op komt.
  • Zet hem op de rolkop in een kast met andere schoonmaakmiddelen. Verwijder de oude lijmlaag wanneer u deze opnieuw gebruikt.
  • Zoek een klein doosje waar de kop van de rol in past en maak een inkeping in de zijkant, zodat de rol er bij het rolgedeelte in glijdt. Plaats het deksel erop en berg het op. Dit helpt om het vuilvrij te houden.

Een pluizenroller gebruiken en verzorgen

Pluisrollers kunnen van pas komen in veel verschillende situaties waar je misschien niet eens aan denkt. Een deel van het plezier van schoonmaken is dat je altijd out-of-the-box probeert te denken met je schoonmaakgereedschap. Je weet nooit wat je kunt doen met een droogdoekje of een pluizenroller totdat je het probeert.

Aanbevolen: