13 slimme ontwerpideeën voor een verborgen tv

Inhoudsopgave:

13 slimme ontwerpideeën voor een verborgen tv
13 slimme ontwerpideeën voor een verborgen tv
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

Maak je woonkamer stijlvol en elegant door je tv op creatieve wijze te verbergen met doe-het-zelf-hacks of handige meubels en decoraties. Door de nadruk van uw tv te halen, kunnen gasten zich meer concentreren op uw chique ruimte en interieurontwerpvaardigheden. Een verborgen tv zal je ruimte direct naar een hoger niveau tillen, terwijl je later de mogelijkheid hebt om naar je favoriete programma te kijken.

Plaats meubels weg van de tv

Afbeelding
Afbeelding

Een van de gemakkelijkste en snelste manieren om de aandacht van je tv af te leiden, is door te voorkomen dat al je meubels erop gericht zijn. Probeer zones in uw ruimte te creëren door banken en stoelen in een vierkant of cirkel te plaatsen en van de tv af te wijzen. Je kunt altijd een tv-kijkplek aanwijzen met andere meubelstukken die gescheiden lijken van je gespreksruimte.

Plaats uw tv in een nis

Afbeelding
Afbeelding

Tv's vallen op in ruimtes omdat ze zelfs een klein beetje van de muur projecteren en contrasteren met de meeste muurkleuren. Als je ruimte een nis of zelfs een set ingebouwde kasten heeft, zal je tv veel minder afleidend zijn als hij in een nis is weggestopt in plaats van naar buiten uit de muur te steken, en kun je ook al die lelijke tv-draden verbergen.

Frame uw tv met kunst en decor

Afbeelding
Afbeelding

Als je je tv niet kunt verbergen, probeer hem dan met kunst en decor tentoon te stellen. Als uw tv aan de muur hangt of op een standaard staat, omlijst hem dan met een galerijmuur met kunst of foto's. Als je tv in een inbouwmeubel of entertainmentcentrum staat, gebruik dan decor en boeken om hem stijlvol in te lijsten.

Gebruik donkere muurverf

Afbeelding
Afbeelding

Een van de belangrijkste redenen waarom tv's opvallen, is omdat de zwarte doos van entertainment contrasteert met populaire verfkleuren die licht en eerlijk zijn. Gebruik donkere en matte verf om je tv te laten opvallen. Zwart, antraciet, marineblauw en zelfs heel donkergroen zijn trendy en donker genoeg om ongewenst contrast te voorkomen.

Bedek je tv met luiken

Afbeelding
Afbeelding

Perfect voor rustieke, traditionele en boerderijstijlen: een set wandluiken verbergt uw tv op een stijlvolle manier wanneer deze niet in gebruik is. Laat de luiken gesloten voor opzettelijke elegantie en open ze wanneer het tijd is voor een familiefilmavond of een paar afleveringen van uw favoriete programma. Stijl deze met een soort console of kast eronder, zodat de luiken er opzettelijk en gebalanceerd uitzien in plaats van vreemd op te vallen.

Probeer een tv-liftkast

Afbeelding
Afbeelding

Uw gasten zullen nooit weten dat uw tv net onder het blad van uw console rust! Deze slimme meubelstukken laten je tv achter de kast zakken als je hem niet gebruikt, en klappen hem meteen omhoog als je klaar bent om te ontspannen van je dag. Deze stijl werkt goed in woon- en slaapkamers en zou zelfs een geweldige aanvulling zijn op een Airbnb.

Voeg deuren toe aan uw eenheid

Afbeelding
Afbeelding

Als u uw tv in een kast of inbouwkast opbergt, kan uw oplossing net zo eenvoudig zijn als het toevoegen van deuren. Stijlvolle deuren op een kast of zelfs een hergebruikte kast verbergen uw tv terwijl er gasten zijn, maar laten hem nog steeds in de optimale kijkruimte staan.

Vermijd Windows

Afbeelding
Afbeelding

Als je wilt dat je tv minder opv alt, plaats hem dan niet voor je raam. Ogen worden van nature aangetrokken naar een lichtbron of een open ruimte in de kamer, en ramen zijn een van de eerste plaatsen waar onze ogen naartoe gaan als ze een kamer binnenkomen. Richt je woon- of slaapkamer zo in dat de tv niet direct voor een stel ramen staat. Als je de ramen niet kunt vermijden, probeer je tv dan indien mogelijk onder het niveau van de ramen te houden.

Afleiden met een accentmuur

Afbeelding
Afbeelding

Als je tv opv alt aan de muur, probeer dan de muur zo te stylen dat deze een bewust middelpunt van de kamer wordt. Een accentmuur met baksteen, houten latten of andere details zorgt ervoor dat uw tv-muur eruitziet alsof deze de aandacht van gasten moet trekken.

Een tv-frame maken

Afbeelding
Afbeelding

Misschien is het verbergen van je tv niet de beste manier van handelen. Probeer het in plaats daarvan te laten werken als een ontwerpelement in uw ruimte. Geef je tv een kunstwerk omlijsting, zodat deze meer een decoratief detail wordt en minder een designobstakel.

Verberg je tv achter een tapijt

Afbeelding
Afbeelding

Als er gasten langskomen, wil je misschien een snelle manier om je tv uit het zicht te krijgen, zodat deze goed bij je interieur past. Dit tv-tapijt DIY biedt je een artistieke optie om je tv op een stijlvolle manier te vermommen.

Maak je eigen vouwpanelen

Afbeelding
Afbeelding

Of je nu een artwork-look wilt of iets strakker en gestructureerder, je kunt je tv verbergen achter doe-het-zelf-vouwpanelen. Overdag lijkt uw muur een prachtig kunstwerk of een eigentijds decoratief detail te pronken.'s Avonds open je de panelen om naar je favoriete programma te kijken of een film te kijken met je gezin.

Probeer Hide & Seek-schermen

Afbeelding
Afbeelding

Verberg uw tv achter een scharnierende verzameling fotolijsten voor een elegante uitstraling. De meeste frames hebben aangepaste bestellingen nodig om perfect bij je tv te passen, maar het eindproduct is de tijd en moeite zeker waard.

Verberg uw tv om uw stijl te laten zien

Afbeelding
Afbeelding

Als je tv niet langer centraal staat in je ruimte, komt je persoonlijke stijl echt tot zijn recht. Berg uw tv op of verberg hem met een slim product, zodat gasten uw ontwerpvaardigheden kunnen waarderen en u kunt genieten van een broodnodige pauze van het scherm.

Aanbevolen: