Antieke miniatuur naaimachines: een mini-verzamelaarsgids

Inhoudsopgave:

Antieke miniatuur naaimachines: een mini-verzamelaarsgids
Antieke miniatuur naaimachines: een mini-verzamelaarsgids
Anonim
Kleine nostalgische decoratieve naaimachine op bruine houten ondergrond
Kleine nostalgische decoratieve naaimachine op bruine houten ondergrond

Antieke miniatuurnaaimachines bevatten veel schoonheid, functionaliteit en waarde in een klein pakketje. Sommige modellen zijn ontworpen voor gebruik door kinderen, terwijl andere zijn gemaakt voor volwassenen die niet willen dat een volwaardige machine kostbare ruimte inneemt in een kleiner huis. Leer hoe u vintage mini-naaimachines kunt identificeren en wat ze bijzonder waardevol maakt voor verzamelaars.

Definiëren van klein: wat is een mini-naaimachine?

Een mini-naaimachine is een kleinere versie van gewone naaimachines, maar het is niet zomaar een model. Deze miniatuurmachines naaien echt. Sommige zijn speelgoed dat is ontworpen om kinderen de fijne kneepjes van het naaien te leren en hen in staat te stellen hun eigen projecten te creëren. Anderen zijn kleine machines die zijn gemaakt in tijden van materiaalschaarste, zoals de wereldoorlogen, of die opzettelijk zijn ontworpen om alle functies in een klein machineoppervlak te stoppen. Velen worden met een handzwengel bediend, dus ze zijn ideaal voor op reis als er misschien niet altijd elektriciteit beschikbaar is. Een miniatuurnaaimachine herken je aan het feit dat deze veel kenmerken heeft van een gewone machine, maar aanzienlijk kleiner is. Kijk op de machine voor een merknaam.

Soorten antieke mini-naaimachines

Veel antieke naaimachinemerken maakten minimodellen - zowel als speelgoed als voor gebruik door volwassenen. Deze kleine machines zijn niet zo gebruikelijk als hun tegenhangers op ware grootte, maar ze zijn niet minder wenselijk.

Antieke miniatuur Singer naaimachines

Singer heeft een aantal ongelooflijke antieke miniatuurnaaimachines gemaakt. Van bijzonder belang is de Singer SewHandy. Dit was een antieke Singer-naaimachine ontworpen voor gebruik door kinderen. De eerste modellen kwamen uit in 1910 en werden een bestseller op het gebied van speelgoednaaimachines. De meeste hadden een C-klem om de machine op een tafel te houden. Afhankelijk van wanneer het gemaakt is, kan het een van de twee belangrijkste modellen zijn:

  • Het Model 20 was zwart met de naam Singer er prominent op geschreven. Dit was een miniatuur handzwengel van Singer-naaimachines die een kind kon bedienen door aan een hendel te draaien.
  • Het model 50-D was bruin of soms wit. Deze antieke Singer miniatuurnaaimachines uit de jaren vijftig waren elektrisch.

Andere miniatuur naaimachines

Singer was niet het enige merk dat miniatuurmachines maakte. Hier zijn een paar andere opmerkelijke vintage mini-naaimachinemodellen:

  • National Stitchwell - De Stitchwell van National Sewing Machine Company was een kinderversie van een grotere machine. Het was zwart en had de naam "Stitchwell" op de body.
  • Essex - Deze Britse miniatuurmachines hebben een houten basis en een handige draagtas. Ze worden bediend met een handslinger.
  • Artcraft Junior Miss - Deze machine op kinderformaat had een mooie wijnkleur en werd bediend met een handslinger.
  • Muller - Dit merk leek op een Singer-miniatuurnaaimachine, maar had een iets eenvoudiger ontwerp. Het was zwart met een handslinger.
  • KAYanEE - Dit merk biedt vintage miniatuurnaaimachines in mooie snoepkleuren en is populair bij degenen die een miniatuurnaaimachine willen om tentoon te stellen.

Duitse speelgoednaaimachines

Enkele van de mooiste vintage speelgoednaaimachines en miniatuurmodellen zijn gemaakt in Duitsland. Deze zijn vaak van zeer hoge kwaliteit en kunnen qua ontwerp en kleur variëren. Sommige zijn van standaard zwart metaal, terwijl andere sierlijk zijn geverfd of prachtige emblemen hebben.

Waarde van antieke mini-naaimachines

Net als antieke naaimachines op ware grootte, hangt de waarde van vintage mini-naaimachines van verschillende factoren af. Vooral de meest waardevolle machines zijn zeldzaam, oud en in uitstekende staat. Hoewel de International Sewing Machine Collectors Society (ISMCS) een prachtig verhaal heeft over een antieke mini-naaimachine in de vorm van een clown die op een veiling voor $ 13.600 werd verkocht, verkopen de meeste voor $ 50 tot $ 200. De waarden van antieke mini-Singer-naaimachines liggen meestal aan de bovenkant van dat bereik, terwijl onbekende merken voor minder verkopen. Hier zijn enkele voorbeeldwaarden van recent verkochte machines:

  • Een antieke mini-Singer-naaimachine met de originele doos, verkocht voor ongeveer $ 150.
  • Een antieke miniatuurnaaimachine gemaakt in Duitsland, verkocht voor $ 130.
  • Een National Stitchwell naaimachine in onberispelijke staat verkocht voor bijna $ 400.

Waar vindt u antieke miniatuurnaaimachines te koop

Omdat ze kleiner en lichter zijn om te verzenden dan machines van volledige grootte, kun je antieke miniatuurnaaimachines te koop vinden op veilingsites en online antiekwinkels. Het is echter ook goed om ze te zoeken bij landgoedverkopen en lokale winkels. Deze mini-naaimachines zijn leuk om te verzamelen en je zult merken dat er veel variatie en schoonheid in hun ontwerpen zit.

Aanbevolen: