Witte naaimachineachtergrond & Modelgids

Inhoudsopgave:

Witte naaimachineachtergrond & Modelgids
Witte naaimachineachtergrond & Modelgids
Anonim
Witte roterende naaimachine
Witte roterende naaimachine

De White Sewing Machine Company, opgericht in 1858, begon met het maken van naaimachines tijdens het hoogtepunt van de industriële revolutie. Hoewel White niet langer naaimachines maakt onder de naam van het bedrijf, zijn er veel opmerkelijke vintage White-naaimachinemodellen die begeerd worden door verzamelaars en naailiefhebbers. Sommige Witte machines kunnen zelfs behoorlijk waardevol zijn. Leer hoe u een witte naaimachine kunt identificeren en welke factoren de waarde ervan kunnen beïnvloeden.

Opmerkelijke witte naaimachinemodellen

White heeft in de loop van zijn lange geschiedenis een aantal verschillende soorten naaimachines gemaakt. Deze omvatten trapmachines, handslingermachines en zelfs elektrische naaimachines. Dit zijn enkele van de meest opvallende vintage en antieke naaimachinemodellen van White.

Witte ongeëvenaarde naaimachine

Deze vroege machine was enorm populair, maar er zijn er maar weinig in uitstekende staat. Een handslingermachine met prachtige landschapsschilderstickers op de basis, deze zijn vooral begeerd door verzamelaars. White produceerde deze machine gedurende de 19e eeuw, en de "New Peerless" nam zijn plaats in aan het einde van die eeuw. Sommige modellen hadden een koffer van gebogen hout die leek op een antieke Singer-naaimachine, en sommige hadden zelfs opvouwbare handgrepen om ze compacter te maken voor opslag.

Witte roterende naaimachine

Volgens Kovel was het White Family Rotary Model een van de populairste machines die White ooit heeft gemaakt. Het bedrijf begon met de productie van dit model in de jaren 1890 en het bleef populair tot in de jaren vijftig. Dit is de meest voorkomende witte naaimachine en er is gemakkelijk een in goede staat te vinden. Ze kwamen in trap- en elektrische versies, afhankelijk van het productiejaar. White produceerde dit model ook onder andere merknamen voor Sears en Roebuck en noemde ze Minnesota, Franklin en Kenmore. De White roterende naaimachine omvatte in de loop der jaren een aantal submodellen, allemaal gebaseerd op de FR of 'familie roterende'. Deze omvatten de 41, 43 en 77.

Witte edelstenen naaimachine

De White Gem is een minder gebruikelijke machine die eind 19e eeuw werd gemaakt. Het maakt gebruik van vergelijkbare technologie als de Peerless-machine, maar is voorzien van het Gem-label. Het werd geleverd met een gietijzeren basis of soms een houten plint.

Hoeveel is een witte naaimachine waard?

De waarden van witte naaimachines variëren van minder dan $ 100 tot meer dan $ 1000. Als u een machine heeft, overweegt te kopen of verkopen, of gewoon nieuwsgierig bent naar de waarde, helpt het om vertrouwd te raken met de factoren die een impact kunnen hebben.

Factoren die de waarden van witte naaimachines beïnvloeden

De waarde van een bepaalde machine hangt af van het model, de leeftijd en de staat ervan. Dit zijn enkele factoren waarmee u rekening moet houden:

  • Rarity - Bepaalde zeldzame machines, zoals de Gem, zijn meer waard. De White Rotary Machine, die in grote hoeveelheden werd gemaakt, komt vaker voor en is daarom vaak minder waardevol dan andere modellen.
  • Conditie - Een machine in werkende staat zal altijd meer waard zijn dan hetzelfde model in ruwe staat, als alle andere factoren gelijk zijn. Om een machine het meeste waard te maken, moet deze bovendien aantrekkelijk zijn met duidelijke, mooie emblemen en verf die in goede staat verkeert.
  • Age - Oudere machines zijn doorgaans meer waard. Op veel machines is minstens één patent en een datum gestempeld, maar u kunt de leeftijd van uw machine bepalen aan de hand van het serienummer.

Voorbeeld van witte naaimachinewaarden op serienummer

Het serienummer van een White naaimachine is een goede manier om erachter te komen hoe oud deze is. Om het serienummer van een White-naaimachine te vinden, onderzoekt u de behuizing van de machine. Kijk naar de onderkant, achterkant en zijkanten. Je kunt het ook op de motor vinden als de machine elektrisch is. Hier is een voorbeeldlijst met serienummers van witte naaimachines, de bijbehorende datums en een waardebereik gebaseerd op informatie van Fiddlebase en aanvullend onderzoek naar de waarden van onlangs verkochte machines op eBay.

Serienummer Geproduceerde data Waardebereik
1-9, 000 1876 $300-$5.000
9, 001-63, 000 1877-1879 $100-$1.000
63, 001-370, 000 1880-1883 $100-$800
370, 001-970, 000 1884-1893 $100-$500
970, 001-1, 550, 000 1894-1903 $100-$500
1, 550, 001-2, 300, 000 1904-1914 $100-$400
2, 300, 001-4, 000, 000 1914-1918 $100-$400

Voorbeelden van recent verkochte machines en hun prijzen

Over het algemeen is de beste manier om te weten hoeveel een vintage witte naaimachine waard is, het opzoeken van recent verkochte machines op eBay. Vergelijk uw machine met anderen van dezelfde leeftijd, hetzelfde model en dezelfde staat om een idee te krijgen van de waarde ervan. Hier zijn enkele recent verkochte voorbeelden:

  • Een White Gem-naaimachine verkocht voor meer dan $ 530. Het was in volledig operationele staat en in prachtige staat.
  • De waarde van een witte roterende naaimachine uit 1927 kan misleidend zijn. Eén in uitstekende staat, verkocht voor $3.000, maar de meeste worden voor veel minder verkocht.
  • Een antieke witte trappermachine met een tafelblad van hoge kwaliteit en in prachtige staat, verkocht voor ongeveer $ 350.

Wit heeft een plaats in de geschiedenis

Of je nu een schat in handen hebt of gewoon een speciaal stukje vroege techniek, leren over antieke naaimachines is fascinerend. White was slechts een van de vele naaimachinemerken met een plaats in de geschiedenis. Anderen waren onder meer Singer, Willcox en Gibbs, National en nog veel meer. Samen hebben deze bedrijven de vooruitgang gecreëerd die nodig is voor de moderne naaimachines die tegenwoordig worden gebruikt.

Aanbevolen: