Hoe u witte ruis kunt gebruiken om uw baby te helpen slapen

Inhoudsopgave:

Hoe u witte ruis kunt gebruiken om uw baby te helpen slapen
Hoe u witte ruis kunt gebruiken om uw baby te helpen slapen
Anonim

Laat je baby binnen enkele minuten in slaap vallen door deze handige tips voor het gebruik van witte ruis te volgen!

Kleine pasgeboren baby liggend in wieg wieg in bed
Kleine pasgeboren baby liggend in wieg wieg in bed

Het zoete geluid van stilte. Je baby is eindelijk in slaap gevallen, maar wordt gewekt door het geluid van een vuilniswagen buiten of het geschreeuw van je tweejarige vanuit de andere kamer. Dit zijn de momenten waar uitgeputte ouders bang voor zijn. Gelukkig kun je witte ruis gebruiken om je baby te helpen slapen! Maar hoe hard moet witte ruis zijn voor een baby? En moet je de hele nacht witte ruis aanhouden? Wij hebben de antwoorden op deze vragen en meer.

Waarom witte ruis baby's in slaap kan helpen

Voor nieuwe ouders is de vraag of witte ruis slecht is voor baby's een legitieme vraag. Gelukkig is het antwoord nee. Het kan zelfs heilzaam en rustgevend zijn voor uw kind als u een paar eenvoudige tips opvolgt. Waarom helpt witte ruis baby's? We splitsen het op.

Het kan achtergrondgeluiden blokkeren

Witte ruis is een stabiel geluid dat alle frequenties bevat. Vergelijkbaar met de ruis op je televisie of het gezoem van een ventilator of stofzuiger, blokkeert dit geluid in wezen andere achtergrondgeluiden door de ontbrekende tonen op te vullen. Dit maakt een witte ruismachine tot een ideaal slaapmiddel dat ouders kunnen gebruiken vanaf het moment dat ze hun baby uit het ziekenhuis thuisbrengen.

Het kan baby's helpen sneller in slaap te vallen

Onderzoek toont aan dat iemand door het gebruik van dit slaapmiddel niet alleen sneller in slaap v alt, maar ook langer in slaap kan blijven. Uit aanvullende experimenten blijkt zelfs datwitte ruis 80 procent van de baby's hielp in slaap te vallen in slechts vijf minuten!

Het kan rustgevend zijn voor baby's

Waarom houden baby's eigenlijk van witte ruis? Je beseft het misschien niet, maar instinctief maak je dit geluid regelmatig om je kleintje te kalmeren. Elke keer dat je je baby tot zwijgen brengt terwijl je hem wiegt, creëer je witte ruis. Witte ruis (of roze ruis, die vergelijkbaar is maar een zachtere toon heeft) kan een rustgevend effect hebben, waardoor andere geluiden worden geblokkeerd en uw baby effectiever in slaap kan vallen.

Potentiële nadelen van het gebruik van witte ruis

Er zijn veel voordelen waarom slapen met witte ruis een goede keuze kan zijn voor je baby. De enige nadelen van dit slaaphulpmiddel zijn:

  • Sommige kinderen kunnen afhankelijk worden van het geluid om in slaap te vallen.
  • Het moet op het juiste volume worden gebruikt: bij onjuist gebruik kan het het gehoor van een kind beschadigen.
  • Elke baby is anders; witte ruis is mogelijk niet voor elke baby even effectief.

Witte ruis veilig en effectief gebruiken voor baby's

Witte ruis is een geweldig slaaphulpmiddel, maar het is essentieel dat je het op de juiste manier gebruikt. Hier zijn een paar tips om het meeste uit deze tool te halen.

Houd witte ruis op een veilig volumeniveau

Hoe luid moet witte ruis zijn voor een baby? Slaapmachines zijn een geweldig hulpmiddel om andere geluiden te blokkeren en de slaap te verbeteren. De American Academy of Pediatrics stelt echter dat de geluidsniveausniet hoger mogen zijn dan 50 decibel (dB). Als ze dat wel doen, kan dit "schadelijk zijn voor het gehoor en de auditieve ontwikkeling van baby's."

Snel feit

Wat is precies een decibel? Het is de meting van de intensiteit van een geluid. Qua niveaus meet aanhoudende regen normaal gesproken ongeveer 50 dB, terwijl een haardroger een output heeft van ongeveer 90 dB. Dit betekent dat er niet veel voor nodig is om de oren van uw baby te beschadigen.

Om de oren van je baby te beschermen, ook:

  • Plaats uw witte-ruismachine op minstens twee meter afstand van de slaapruimte van uw baby.
  • Kies een machine met volumeregelaars en zet de machine op de laagste volume-instelling.

Snelle tip

Je kunt het volume van je witte-ruismachine verhogen als je baby huilt, maar zodra hij tot rust is gekomen, kun je het terugzetten naar 50 dB of minder. Als u zich zorgen maakt over het specifieke decibelniveau van uw machine, download dan eenvoudigweg een decibelmeter-app op uw telefoon om de geluidsuitvoer op uw specifieke apparaat te controleren.

Kies de juiste witte ruismachine voor baby's

Zoek naast volumeregelaars naar producten met functies zoals een automatische uitschakelfunctie en compatibiliteit met uw slimme apparaten. Met deze laatste kwalificatie kunt u de instellingen van uw geluidsapparaat op afstand aanpassen, zodat u niet per ongeluk de slaap van uw baby verstoort wanneer u deze probeert uit te zetten.

Ouders vragen zich misschien ook af welk soort geluid het beste is. Baby's reageren allemaal anders, dus het kiezen van een witte-ruismachine met meerdere geluidsopties is een goede gok. Ouders kunnen ook zoeken naar machines met roze geluiden. In de natuur is roze ruis gelijk aan het geluid van wind, regen, oceaangolven en ritselende bladeren. Studies hebben aangetoond dat deze geluiden mensen ook kunnen helpen sneller in slaap te vallen en dat ze de herstellende slaap kunnen verbeteren en verlengen.

Snelle tip

Zoek naar geluidsmachines die zowel roze als witte geluiden bevatten om je baby in slaap te krijgen.

Weet hoe lang je witte ruis moet aanhouden

Moet je de hele nacht witte ruis aanhouden voor de baby? Dit is een andere veel voorkomende vraag die ouders stellen. De beste optie is om het niet de hele nacht aan te laten staan. Dit is waarom:

De bedoeling van een witte-ruismachine is om uw kind te helpen in slaap te vallen en in slaap te blijven. Dit maakt het een nuttig hulpmiddel voor terwijl uw baby tot rust komt en gedurende perioden waarin omgevingsgeluiden het meest storend zijn. Langdurig gebruik van ongestructureerde witte ruis kan echter "de functionele en structurele integriteit van het centrale gehoorsysteem ondermijnen."

Aangezien slaap het moment is waarop onze hersenen zich opladen, is stilte vereist. Zet daarom de machine aan terwijl u uw kleintje klaarmaakt om naar bed te gaan en laat hem aan staan terwijl u en uw partner in huis blijven werken. Wanneer u vervolgens naar bed gaat en de meeste storende geluiden ophouden, zet u de machine uit.

Wanneer moet je stoppen met het gebruik van witte ruis voor baby

Miljoenen Amerikaanse volwassenen gebruiken elke dag slaapconditioners, zoals geluidsmachines, om een betere slaap te vergemakkelijken. Dit betekent dat uw kind dit apparaat in principe zijn hele leven lang kan gebruiken.

De meeste ouders merken echter op dat deze apparaten het meest nuttig zijn voor baby's en peuters. Waarom? Dit zijn de leeftijden waarop slaapregressies optreden. Het is ook de tijd waarin kinderziektes, groeispurten en grote ontwikkelingsmijlpalen plaatsvinden, die allemaal de slaap van een kind kunnen onderbreken.

Hoewel de slaap van uw peuter waarschijnlijk snel na zijn tweede verjaardag zal verbeteren, is het belangrijk op te merken dat slaapverstoringen tot op de basisschool kunnen voortduren, waardoor dit een handig hulpmiddel is voor kinderen die op elke leeftijd slaapproblemen ervaren. Houd dit apparaat daarom bij de hand als er zich problemen voordoen, zelfs als u ervoor kiest om het gebruik ervan te stoppen zodra ze naar de kleuterschool gaan.

Alternatieven voor geluidsmachines

Een van de grootste problemen bij het gebruik van een geluidsmachine is dat uw kind vaak afhankelijk wordt van het apparaat. Dit kan het slapen in verschillende omgevingen moeilijk maken. Deze gevallen kunnen bestaan uit een bezoek aan het huis van oma en opa of wanneer u een dutje doet in de kinderopvang of de kleuterschool. Gelukkig zijn er enkele alternatieven voor witte-ruismachines die de meeste mensen waarschijnlijk in huis hebben.

Luchtfilters en ventilatoren kunnen geweldige ruisblokkers zijn en de stabiele geluidsuitvoer zorgt voor een natuurlijke witte ruis. Omgekeerd: voor gezinnen die altijd onderweg zijn, is daar een app voor! Zoek gewoon naar opties met witte en roze geluiden die gemaakt zijn voor een baby.

Goed slapen kost tijd

Net als met al het andere in het leven, moet je je baby de tijd geven om te wennen aan je witte-ruismachine. Met andere woorden, herhaling en consistentie zijn de sleutelwoorden. En dat niet alleen, het kan ook enige tijd duren voordat u het geluid vindt dat het beste bij uw baby past. Sommige kinderen geven misschien de voorkeur aan witte ruis en anderen hebben misschien het geluid van zachte regen nodig om in slaap te komen. Geef elk geluid minimaal een week voordat u overschakelt naar het volgende. Na verloop van tijd zul je ontdekken wat je baby het beste kalmeert!

Aanbevolen: