Populaire nationale naaimachinemodellen en waarden

Inhoudsopgave:

Populaire nationale naaimachinemodellen en waarden
Populaire nationale naaimachinemodellen en waarden
Anonim
Antiek Nationaal Naaimachinebedrijf
Antiek Nationaal Naaimachinebedrijf

National Sewing Machine was eind 19e en begin 20e eeuw een belangrijke producent van naaimachines voor thuisgebruik. Je kunt National naaimachines nog steeds vinden in antiekwinkels en rommelmarkten, en sommige kunnen behoorlijk waardevol zijn. Leer meer over de fascinerende geschiedenis van dit bedrijf, de populairste modellen en hoe u kunt bepalen of u een waardevolle machine heeft.

Geschiedenis van de National Sewing Machine Company

De National Sewing Machine Company was een van de weinige vroege naaimachinebedrijven met een fabriek buiten New England. Het bedrijf was gevestigd in Belvidere, Illinois, waar het naaimachines, fietsen, wasmachines en andere artikelen produceerde en honderden geschoolde werknemers in dienst had. Hoewel sommige machines vóór de naamgeving van het bedrijf door oprichter Barnabas Eldredge waren gemaakt, werd het bedrijf in 1890 officieel National Sewing Machine. Het paste zich met succes aan de veranderende eisen van de consument aan en produceerde machines voor een verscheidenheid aan detailhandelaren om onder andere namen te verkopen. Volgens de International Sewing Machine Collectors' Society (ISMCS) produceerde National tijdens zijn lange geschiedenis veel innovatieve naaimachinemodellen. Na de Tweede Wereldoorlog had National Sewing Machine moeite om te concurreren met Japanse fabrikanten en sloot het zijn deuren in 1953.

Nationale naaimachinemodellen identificeren

Het bedrijf produceerde in de loop der jaren tientallen verschillende National naaimachinemodellen, sommige met de National-naam en sommige voor andere merken. Als u zich afvraagt welk model u heeft: bij de meeste machines staat de modelnaam duidelijk op de behuizing van de machine geschreven met een sticker of op de onderkant van de behuizing. Dit zijn enkele van de meest opvallende nationale naaimachinemodellen, waaronder elektrische naaimachines, handslinger- en trapnaaimachines:

  • Model A- Het Nationale naaimachinemodel A, geïntroduceerd in 1910, was een roterende machine met automatische draadspanning. Het was erg populair en er zijn veel van deze machines op de antiekmarkt.
  • Rotary B - De Rotary B, gepatenteerd in 1920, kwam oorspronkelijk in een crankmodel en een elektrisch model.
  • Rotary 110 - Dit was een draagbare handbediende machine die in 1929 werd geïntroduceerd. Hij had een harde koffer.
  • Rotary 1120 - Deze vroege elektrische draagbare machine had een harde koffer.
  • Eldredge - Veel vroege nationale machines dragen de naam Eldredge. Deze omvatten de Eldredge en Eldredge B. Deze machines zijn gemaakt vóór de naamgeving van het bedrijf in 1890.
Antiek Nationaal Naaimachinebedrijf
Antiek Nationaal Naaimachinebedrijf
  • Vindec C- De Vindec C, geïntroduceerd in 1912, had een speciale naaivoet die ervoor zorgde dat er geen stof in de machine terechtkwam en voortijdige slijtage van de lagers veroorzaakte.
  • Reversew - De Reversew was een van de meest innovatieve ontwikkelingen op het gebied van nationale naaimachines. Hierdoor kon de naaister zowel achteruit als vooruit naaien.
  • American Girl - Deze machine op kinderformaat was erg populair en je kunt hem vaak te koop vinden op de antiekmarkt.

Nationale naaimachines gemaakt onder andere namen

Het is belangrijk op te merken dat National Sewing Machine veel machines aan andere merken heeft verkocht. De andere merken zouden dan de emblemen en andere identificerende informatie aanbrengen. Als je een van deze merken hebt, is deze mogelijk gemaakt door National Sewing Machine:

  • Velox
  • Harris
  • Detroit
  • Texas Advocate
  • Nieuw huis
  • Montgomery Ward
  • General Electric

Hoeveel zijn nationale naaimachines waard?

Een waarde toekennen aan een naaimachine betekent dat je er met een kritisch oog naar kijkt en vergelijkt met vergelijkbare recent verkochte exemplaren. De meeste naaimachines van het nationale merk worden verkocht voor tussen de $ 100 en $ 500. Er zijn verschillende factoren die de nationale naaimachinewaarden kunnen beïnvloeden:

  • Conditie - Is de machine in werkende staat met alle onderdelen? Heeft het minimaal verfverlies en schade? Een machine in goede staat brengt altijd meer op.
  • Rarity - Bepaalde modellen zijn wenselijker omdat er minder van op de markt zijn. Dit omvat de oudste modellen gemaakt door Eldredge.
  • Kast of koffer - Als de naaimachine een originele kast heeft, kan deze waardevoller zijn. Voor machines die draagbaar waren, kan het hebben van de originele behuizing in goede staat de waarde verhogen.

Voorbeeld van nationale naaimachinewaarden

Hoewel de beste manier om de waarde van uw National naaimachine te achterhalen is door deze professioneel te laten taxeren, is dit niet altijd de kosten van een taxatie waard. U kunt een informeel beeld krijgen van de waarde door deze te vergelijken met soortgelijke machines die onlangs zijn verkocht. Vergelijk uw machine nooit met de machines die momenteel te koop zijn, aangezien de catalogusprijzen niet altijd representatief zijn voor de waarde. Hier zijn enkele voorbeelden van recente verkopen van National naaimachines:

  • Een complete, werkende National naaimachine in de originele kast, verkocht voor $300 in 2020.
  • Een zeer vroege Eldredge-naaimachine, gemaakt vóór de oprichting van de National Sewing Machine, werd verkocht voor ongeveer $ 170.
  • Een American Girl-naaimachine van National verkocht voor ongeveer $ 85.

Slechts een van de vele opmerkelijke naaimachinemerken

Hoewel de National Sewing Machine Company een fascinerende geschiedenis heeft en duizenden naaimachines voor Amerikaanse consumenten produceerde, zijn ze niet het enige opmerkelijke naaimachinemerk dat je in antiekwinkels tegenkomt. Bekijk ook andere antieke naaimachines met een plek in de geschiedenis, waaronder bekende merken als Singer. Deze oude machines zijn fascinerend om te bestuderen en kunnen behoorlijk waardevol zijn voor verzamelaars. Volgende. leer meer over vintage White naaimachines en wat er speciaal aan is.

Aanbevolen: