5 geniale hacks om hardwatervlekken van elk oppervlak te verwijderen

Inhoudsopgave:

5 geniale hacks om hardwatervlekken van elk oppervlak te verwijderen
5 geniale hacks om hardwatervlekken van elk oppervlak te verwijderen
Anonim

Werk slimmer, niet harder! De beste hardwatervlekkenverwijderaars doen het werk voor u. We beschrijven de beste oplossingen voor het omgaan met deze harde rommel.

Vuile kraan met harde waterafzettingen
Vuile kraan met harde waterafzettingen

Harde waterophoping komt zelfs in de schoonste huishoudens voor. Deze witte, roze, grijze en zelfs bruin getinte afzettingen vormen zich langzaam, maar als ze dat eenmaal doen, kunnen ze een behoorlijk schoonmaakvraagstuk worden. We leggen uit wat de beste vlekkenverwijderaars voor hard water zijn en hoe ze uw oppervlakken weer kunnen laten sprankelen!

De vijf vlekkenverwijderaars voor hard water die het werk voor u zullen doen

Wanneer u welk type reiniger dan ook gebruikt, is er één belangrijke stap die u altijd moet nemen: wachten tot het product daadwerkelijk werkt. Als je de chemicaliën niet de tijd geeft om de kalkaanslag af te breken, zullen de minerale afzettingen achterblijven. Lees de fles en volg de aanwijzingen.

1. CLR

CLR staat voor calcium, kalk en roest. Dit zijn de belangrijkste mineralen waarvoor deze multifunctionele reiniger is ontworpen, waardoor het de beste vlekkenverwijderaar voor hard water is.

Om de vlek los te maken:

  1. Spuit het product op het getroffen gebied en laat het twee minuten inwerken.
  2. Veeg het weg met een krasvrije spons gedrenkt in koud water.
  3. Als er nog wat van de vlek achterblijft, herha alt u het proces opnieuw.

Handige hack

Spuit voor kraanhandvatten een ruime hoeveelheid CLR rechtstreeks op een papieren handdoek of microvezeldoek. Wikkel het rond het met hard water besmeurde oppervlak en laat het twee minuten zitten. Volg daarna dezelfde instructies hierboven voor verwijdering.

BELANGRIJK:Gebruik CLR niet op aluminium, messing, koper of natuursteen. Dit product zal deze oppervlakken aantasten.

2. Vriend van de barkeeper

Bar Keeper's Friend is een andere chemische stof die fantastisch is in het wegsmelten van hardwatervlekken. U brengt het poeder gewoon op het oppervlak aan, schrobt het voorzichtig met een microvezeldoek of een niet-krasende spons en veegt het binnen een minuut na het aanbrengen weg. Herhaal dit totdat de vlek verdwenen is!

BELANGRIJK: Gebruik Bar Keeper's Friend niet op stenen oppervlakken zoals marmer of graniet.

3. Witte azijnspray of bad

Witte azijn is een wonderbaarlijke reinigingsoplossing, vooral als het om hard water gaat! Als u ervoor kiest om schoonmaakazijn te gebruiken (meer dan 5 procent azijnzuur), kunt u deze het beste verdunnen met gedestilleerd water in een verhouding van 1 op 1. Onthoud: het water dat uit uw kraan komt, veroorzaakt de vlekken en opbouw van hard water. Dit maakt het een ineffectieve keuze voor schoonmaken! Gebruik in plaats daarvan altijd gedestilleerd water.

Om de vlek los te maken:

  1. Spuit de azijnoplossing op het aangetaste oppervlak.
  2. Laat het minstens 15 minuten zitten.
  3. Veeg weg met een microvezelspons. Als alternatief kun je, als je een roestvrijstalen gootsteen schoonmaakt, de azijnoplossing op verfrommeld aluminiumfolie spuiten en de vlek voorzichtig schrobben.
  4. Als er nog wat van de vlek achterblijft, probeer dan een van de hardwatervlekkenverwijderaars uit deze lijst.

Handige hack

Voor douchekoppen en gootsteenuitlopen met hard water, neem je een ritssluitingszak, vul deze voor de helft met witte azijn en dompel het getroffen gebied onder. Gebruik een rubberen band om de zak aan de tuit te bevestigen en laat hem minimaal 30 minuten zitten. Het zal je verbazen hoe snel deze afzettingen wegsmelten!

BELANGRIJK: Gebruik geen witte azijn op stenen oppervlakken zoals marmer of graniet.

4. Fluoridetandpasta

Je vertrouwt erop dat het je tanden reinigt, dus waarom zou je de wastafel in de badkamer niet gebruiken? Als je hardwatervlekken wilt verwijderen, breng dan gewoon een kleine hoeveelheid tandpasta aan op het gebied en gebruik een vochtige microvezeldoek om het voorzichtig weg te schrobben. Spoel af en herhaal totdat de vlek verdwenen is.

5. Plakken

Voor extreem moeilijke vlekken zijn er vier soorten pasta's die je kunt maken om de afzettingen van hard water te helpen verwijderen.

  1. Zuiveringszout en gedestilleerd water [verhouding 3:1]
  2. Zuiveringszout en witte azijn [verhouding 3:1]
  3. Zuiveringszout en waterstofperoxide [verhouding 2:1]
  4. Creme van wijnsteen en witte azijn [verhouding 1:1]

Als je deze vlekkenverwijderaars met hard water gebruikt, vooral de middelen die azijn en waterstofperoxide bevatten, kun je het beste de pasta maken en deze onmiddellijk op de vlek aanbrengen. Laat de combinatie 30 minuten staan. Schrob het gebied vervolgens met een microvezeldoek of een niet-krasende spons en veeg het weg als u klaar bent! Bij gebruik van deze mengsels zijn handschoenen ook altijd een goed idee. Dit kan ervoor zorgen dat uw handen tijdens het reinigingsproces beschermd blijven.

Wat is hard water?

Volgens de U. S. Geological Survey is hard water "de hoeveelheid opgelost calcium en magnesium in water."

Hoe ontstaan deze stortingen? Zodra u klaar bent met douchen of uw handen hebt gewassen, verdampt het water en blijven deze mineralen achter. Na verloop van tijd beginnen ze zich te klonteren op de plek waar het water het meest samenkomt.

Mensen in New York en North Carolina merken dit soort problemen misschien niet op, maar voor degenen die in plaatsen als Indiana, Nevada, Texas en Minnesota wonen, is deze lelijke, korstige aanslag op gootsteenkoppen, kraanhandgrepen, badkuip armaturen, toiletten en douchedeuren komen regelmatig voor.

Helaas kan dit residu, als het te lang blijft zitten, erg moeilijk te verwijderen zijn, althans dat zou je denken. Wat veel mensen zich niet realiseren is dat je met de juiste benodigdheden je badkamer- en keukenmeubilair met minimale inspanning weer in hun oorspronkelijke glorie kunt krijgen!

Wilt u weten hoe u hardwatervlekken voorgoed kunt verwijderen?

Als je hard water hebt, zijn vlekken onvermijdelijk. Door echter een paar voorzorgsmaatregelen te nemen, kun je voorkomen dat je verzandt in het voortdurend opruimen!

  • Na het stromend water of het douchen, veegt u het gebied af met een wisser of microvezeldoek.
  • Voorkom vlekken door de plekken dagelijks te besproeien met een mengsel van gedestilleerd water en witte azijn om aanslag te voorkomen.
  • Maak gootstenen en badkuipen regelmatig schoon om aanslag te verminderen.

Eindelijk, voor degenen die voorgoed van hard water af willen: het enige dat u hoeft te doen, is een waterontharder voor thuis installeren! Hierdoor worden magnesium, calcium en andere mineralen daadwerkelijk uit het water verwijderd, waardoor hard water tot het verleden behoort.

Aanbevolen: