Gebruik van dennenoliereiniger voor uw huis

Inhoudsopgave:

Gebruik van dennenoliereiniger voor uw huis
Gebruik van dennenoliereiniger voor uw huis
Anonim
Een flesje etherische olie van dennen
Een flesje etherische olie van dennen

Als je een nieuwe reiniger aan je schrobarsenaal wilt toevoegen, wil je misschien pijnboomolie eens proberen. Niet alleen ontgeuren en desinfecteren pijnoliereinigers, maar ze hebben ook een overvloed aan toepassingen in huis. Ontdek de feiten over het gebruik van pijnoliereinigers bij u thuis.

Wat is pijnboomolie?

Als je aan dennenolie denkt, gaan je gedachten misschien meteen naar Pine-Sol. Dit is waarschijnlijk een van de meest bekende dennenoliereinigers die er zijn. Interessant genoeg bevat Pine-Sol eigenlijk geen pijnboomolie. Maar wat is pijnboomolie precies? Het is niet verrassend dat dennenolie door middel van stoomdestillatie uit dennennaalden wordt gewonnen. Hoewel dennenolie kan worden gewonnen uit alle verschillende soorten pijnbomen, zijn de meest voorkomende soorten Schotse en dwergdennen.

Soorten pijnboomolie

Als het om dennenolie gaat, kun je enorme commerciële kannen met dennenolie-reinigers vinden die alleen als reinigingsmiddel worden gebruikt. Er zijn echter ook etherische oliën van pijnboomolie. Deze worden in veel hogere concentraties aangeboden en bieden andere toepassingen dan alleen schoonmaken. Het type dat u gebruikt, is aan u. Als u echter een gymzaal schoonmaakt, geeft de commerciële kan u zeker meer waar voor uw geld. Maar als je pijnboomoliereinigers gebruikt om de schoenen van je zoon op te frissen, zijn etherische oliën wellicht de juiste keuze.

Wat te gebruiken voor dennenoliereiniger

Pijnoliereinigers zijn niet alleen bedoeld voor het dweilen van je vloeren. In feite kunnen dennenoliereinigers op vrijwel elk oppervlak van uw huis worden gebruikt. Desinfectiemiddel voor dennenolie is een geweldig multifunctioneel reinigingsmiddel dat u in uw badkamer kunt gebruiken op werkbladen, armaturen en vloeren. Het is ook effectief tegen vuil en roet op keukenoppervlakken en muren.

Desinfectiemiddel voor pijnboomolie in wasgoed

Je denkt er misschien niet aan om dennenoliereiniger in de was te gebruiken, maar het is een geweldig wasdesinfectiemiddel. Hoewel je het niet op speciale stoffen zou willen gebruiken, kan dennenolie prima werken bij hardnekkige vlekken op werkkleding. Het is echter belangrijk om ervoor te zorgen dat u een hogere concentratie dennenolie gebruikt om er zeker van te zijn dat deze effectief is. Onthoud ook dat uw wasgoed een sterke dennengeur zal hebben.

Luchtverfrisser

Pijnolie werkt niet alleen voor het reinigen, maar is ook geweldig voor geuren. Misschien merk je dat je het gebruikt om je vuilnisbakken weg te vagen. Je kunt zelfs een paar druppels etherische olie van dennen gebruiken om geurtjes in schoenen te verminderen.

Hoe u dennenoliereiniger gebruikt

Aangezien pijnoliereinigers in allerlei verschillende concentraties en soorten verkrijgbaar zijn, zal de manier waarop je het bij je thuis gebruikt variëren, afhankelijk van het oppervlak.

Emmerrecept

Als je de vloeren dweilt of gewoon een emmer maakt voor algemene huishoudelijke schoonmaak, meng dan ¼ kopje dennenolie met ongeveer een liter water. Misschien wil je wat meer toevoegen voor een lagere concentratie desinfectiemiddel van dennenolie, maar dit is een goed startpunt. Dan veeg je alles goed af en laat je het afspoelen achterwege.

Vrouw dweilt de keukenvloer
Vrouw dweilt de keukenvloer

DIY pijnoliespray

Voor een dennenolie-reinigingsspray moet je je formule aanpassen.

  1. Vul een spuitfles met water.
  2. Voeg 20 druppels etherische olie van dennenolie of een theelepel dennenoliereiniger toe.
  3. Spuit het te reinigen oppervlak in en veeg het af.

Nogmaals, het hangt af van de zuiverheid van je dennenolie, dus zorg er altijd voor dat je de aanbevelingen van de fabrikant opvolgt.

Is dennenoliereiniger veilig?

Pijnolie is over het algemeen veilig als het op de juiste manier en volgens de aanbevelingen van de fabrikant wordt gebruikt. Hoewel wordt aangenomen dat pijnolie een laag toxiciteitsniveau heeft, irriteert het sommige mensen wel. Daarom moet u, net als bij elk ander schoonmaakmiddel, voorzorgsmaatregelen nemen bij het gebruik ervan, zoals het gebruik van rubberen handschoenen en het gebruik ervan in een goed geventileerde ruimte. Bovendien kan het creëren van het juiste mengsel helpen bij eventuele irritatie.

Dennenoliereiniger gebruiken

Dennenolie is een natuurlijke olie uit de naalden van pijnbomen en is een geweldige allesreiniger voor uw huis. Nu je de feiten kent, kun je proberen pijnoliereinigers toe te voegen aan je schoonmaakroutine.

Aanbevolen: