Tips voor het gebruik van zoekmachines voor vacatures

Inhoudsopgave:

Tips voor het gebruik van zoekmachines voor vacatures
Tips voor het gebruik van zoekmachines voor vacatures
Anonim
Zoek naar werk
Zoek naar werk

Als je op zoek bent naar een nieuwe baan, is het een goede strategie om vacatures te gebruiken om vacatures te zoeken. Omdat er zoveel sites beschikbaar zijn, is het echter belangrijk om je inspanningen te concentreren op een paar sites die het meest waarschijnlijk het soort banen bevatten waarin je geïnteresseerd bent. Anders zou je al je tijd kunnen besteden aan het doorzoeken van site na site, in plaats van dan actief solliciteren en je voorbereiden op een sollicitatiegesprek. Volg deze tips om het meeste uit uw inspanningen te halen.

Begin met zoeken naar vacatures

Wanneer u online naar een baan zoekt, begin dan met een paar belangrijke vacaturesites die een combinatie bieden van vacatures die zijn verzameld van andere sites en betaalde vacaturesites. Recruiter.com en SimplyHired kunnen goede opties zijn om mee te beginnen, en het kan zelfs zijn dat één (of enkele) van deze sites voldoende is voor uw behoeften. Dat komt omdat deze sites achter de schermen werken om vacatures te identificeren die elders online zijn geplaatst (zoals carrièrepagina's op bedrijfswebsites en andere plaatsen waar werkgevers vacatures adverteren) en om betaalde vacatures te accepteren.

Deze sites bieden een goede manier om een breed netwerk te verspreiden bij het zoeken naar vacatures, omdat ze doorgaans een zeer brede selectie van beschikbare vacatures aanbieden. Het is aan jou om je zoekopdracht te verfijnen om de gewenste resultaten te vinden.

Extra gerichte sites toevoegen

Afhankelijk van wat u zoekt, kunt u er baat bij hebben uw zoekopdracht uit te breiden met enkele gespecialiseerde vacaturesites. Bijvoorbeeld branchespecifieke vacaturesites of vacaturesites op relevante websites van beroepsverenigingen. Zoek ook naar vacaturesites die relevant zijn voor andere bijzondere kenmerken of criteria. Als u bijvoorbeeld in een specifiek geografisch gebied wilt werken, zoek dan naar sites die op die locatie zijn gericht. Als je voor de overheid wilt werken, gebruik dan sites die gericht zijn op banen bij de overheid.

Nadat u een eerste beoordeling van relevante sites heeft uitgevoerd, beslist u welke de moeite waard zijn. Als de meeste vacatures die daarop worden geplaatst ook op de aggregatorsites staan, kun je er beter aan vasthouden. Als dit niet het geval is, neem dan tijd op in uw planning om te zoeken naar mogelijkheden op belangrijke sites.

Ga mobiel

Zodra u heeft besloten welke sites het meest zinvol zijn voor uw situatie, installeert u hun mobiele apps op uw telefoon of tablet. Hierdoor kunt u uw vrije tijd gemakkelijk productief gebruiken. Nadat u dit heeft gedaan, kunt u snel en eenvoudig naar vacatures zoeken op momenten dat u gaten in uw planning heeft, zoals wanneer u wacht op een afspraak bij de dokter of wanneer u in de rij staat in de winkel.

Kortom, terwijl u actief op zoek bent naar een nieuwe baan, kunt u ervoor kiezen om apps voor banenzoekmachines te bekijken op momenten dat u normaal gesproken naar uw apparaat zou grijpen om een game te spelen of om te zien wat er aan de hand is met uw sociale media-verbindingen. Zodra u een nieuwe baan heeft gevonden, kunt u weer gewoon aan de slag!

Gebruik geavanceerde zoekfuncties

Het beoordelen van en solliciteren op vacatures kan erg tijdrovend zijn. Met dit in gedachten kan het gebruik van de geavanceerde zoekfuncties op vacaturesites u helpen tijd te besparen en betere resultaten te behalen. Wanneer u naar een vacaturezoekmachine gaat, kijk dan of de site geavanceerde zoekfuncties biedt. Sommige sites hebben een menuoptie waarop u kunt klikken om de geavanceerde zoekoptie te vinden, terwijl deze op andere sites wellicht moeilijker te vinden is. Een snelle tip is om de naam van de site en de zinsnede 'geavanceerd zoeken' (dat wil zeggen: 'Inderdaad geavanceerd zoeken') te googlen.

Met geavanceerd zoeken kunt u meerdere criteria invoeren in plaats van alleen een functietitel of een paar trefwoorden en een locatie. Met de geavanceerde functies voor het zoeken naar vacatures van Indeed kunt u bijvoorbeeld op verschillende manieren trefwoorden beperken en zaken opgeven zoals bedrijfsnaam, functietype, salaris, locatie, hoe lang de vacature is geplaatst en meer.

Vacaturemeldingen maken

Zodra u de banenzoekmachines heeft geïdentificeerd die het meest voordelig voor u zijn, kunt u vacature-alerts maken op de sites die dit soort functies beschikbaar hebben. Op Recruiter.com kunt u bijvoorbeeld snel en eenvoudig een vacature-alert aanmaken. De meeste banenzoekmachines bieden deze functie. Het instellen van waarschuwingen betekent dat u een melding ontvangt via e-mail of sms wanneer vacatures die aan uw opgegeven criteria voldoen, op de site worden geplaatst. U moet zich bij de site registreren om waarschuwingen te ontvangen.

Vacature zoeken succes

Het volgen van deze tips kan je helpen je tijd en moeite optimaal te benutten als het gaat om het gebruik van banenzoekmachines. Er komt echter meer kijken bij het vinden van een baan. Mogelijk wilt u bijvoorbeeld aanvullende zoekstrategieën voor werk toevoegen, zoals samenwerken met een uitzendbureau, contact opnemen met uw persoonlijke netwerk, banenbeurzen bijwonen of LinkedIn of Twitter gebruiken. Zodra u geschikte vacatures heeft gevonden, moet u solliciteren op de manier die in de vacature wordt aangegeven en u voorbereiden op een sollicitatiegesprek, zodat u klaar bent om indruk te maken wanneer rekruteringsmanagers beginnen te bellen!

Aanbevolen: