6 leuke kaartspellen om alleen te spelen & Betrek je geest

Inhoudsopgave:

6 leuke kaartspellen om alleen te spelen & Betrek je geest
6 leuke kaartspellen om alleen te spelen & Betrek je geest
Anonim
solitair kaartspel
solitair kaartspel

Alleen kaartspelletjes spelen onder het genot van een kopje koffie is niet alleen ontspannend; het betrekt ook je geest en stimuleert strategisch denken. Hoewel solitaire zeker het meest bekende kaartspel voor één persoon is, zijn er naast solitaire ook veel kaartspellen die je alleen kunt spelen. Ook al heb je misschien nog nooit van deze spellen gehoord, mensen spelen en genieten er al jaren van, en met een beetje oefening kun jij dat ook.

Hoop uitgesteld

Hope Deferred is een eenvoudig kaartspel dat gespeeld kan worden met een Piquet-kaartspel (een pakket van 32 Franse kaarten van dezelfde kleur). Als je geen Piquet-kaartspel hebt, kun je er een maken door de 2-en, 3-en, 4-en, 5-en en 6-en van elk van de vier kleuren in een standaard kaartspel van 52 kaarten te verwijderen.

  1. Beslis om te beginnen een kleur, zeg klaveren.
  2. Schud de stapel en draai de eerste drie kaarten om, plaats ze open op tafel en leg een van de door jou gekozen kleurkaarten (klaveren) die tot de drie behoren opzij.
  3. Draai nog drie kaarten om en gooi opnieuw de kleurkaarten (klaveren) weg, en plaats deze bij de andere kleurkaarten (klaveren) die opzij zijn gelegd.
  4. Herhaal stap 1 tot en met 3 vijf keer, schud dan de kaarten die al zijn gebruikt, behalve de klaverenkaarten die je opzij hebt gelegd, en ga verder zoals voorheen.
  5. Herhaal dit proces drie keer.
  6. Als je alle klaveren eruit hebt gehaald, heb je gewonnen. Als je nog klaveren in je hand hebt, heb je verloren.

De Amazone-koninginnen

Close-up shot van vier koninginnen
Close-up shot van vier koninginnen

Deze versie van Amazon Queens is een kaartspel dat het traditionele idee van Amazon Queens solitaire wijzigt door de koningen te verwijderen (maar alle andere kaarten in een standaard kaartspel van 52 kaarten te houden) en zich richt op het vormen van vier families met behulp van de rest van het dek. Elke familie bestaat uit een complete reeks, beginnend met de Aas (laag) en eindigend met de Vrouw, en volgt een eenvoudige solitaire-stijl waarbij het onmogelijk is om tegen te verliezen.

  1. De eerste stap in Amazon Queens is om alle vier de koningen uit een standaard kaartspel van 52 kaarten te verwijderen en ze opzij te gooien.
  2. Vervolgens schud je je stapel en draai je de eerste vier kaarten in de stapel in een horizontale rij voor je om. Je zou uiteindelijk vier verschillende stapels van elk één kaart moeten hebben.
  3. Als een Aas tussen de vier geselecteerde kaarten zit, plaats je deze in een nieuwe rij boven de rij direct voor je. Uiteindelijk zul je eindigen met vier Azen in deze rij, die rechtstreeks de opzet van een gewoon solitaire-spel weerspiegelen.
  4. Ga vervolgens verder met het delen van nog vier kaarten (één per stapel) op de stapels die voor je liggen.
  5. Nogmaals, als er een Aas verschijnt, plaats deze dan in de bovenste rij.
  6. Zodra alle vier de azen zijn geplaatst, begin je kaarten van dezelfde reeks boven op de azen te verplaatsen in oplopende volgorde (2s, 3s, 4s, 5s).
  7. Als geen van de kaarten uit de onderste rij kan worden gespeeld en de stapel volledig is uitgedeeld, pak je alle kaarten en schud je een nieuwe stapel.
  8. Herhaal de beginstappen door vier nieuwe kaarten uit te delen en kaarten op de familiekleuren te plaatsen zodra ze verschijnen.
  9. Het doel is om elke familiekleur in zo min mogelijk zetten te voltooien; Op basis van de gameplay is het echter onmogelijk om deze game te verliezen. Dus als je een hekel hebt aan verliezen, dan is dit solo-kaartspel perfect voor jou, en met deze digitale versie heb je niet eens een pak kaarten nodig om van dit spel te genieten.
  10. Als je een meer uitdagende versie van dit spel wilt die je daadwerkelijk kunt verliezen, in plaats van kaarten van een willekeurige stapel naar het juiste vakje in de bovenste rij te verplaatsen, verplaats dan alleen kaarten naar de bovenste rij als ze van de dezelfde kleur als de kaarten in de rij er direct boven. Hierdoor ontstaat de kans dat je vastloopt en het spel verliest.

Opmerking -- Wanneer je deze aangepaste versie van Amazon Queens speelt, vergeet dan niet dat je geen kaarten in de verkeerde volgorde kunt verplaatsen uit de rij voor je. Zodra een kaart bovenop een andere kaart is geplaatst, kan de kaart op de achtergrond niet naar de rij Azen worden verplaatst totdat de kaart ervoor eerst is verplaatst.

Infographic Amazon Queens kaartspelinstructies
Infographic Amazon Queens kaartspelinstructies

Devil's Grip

Devil's Grip is een uniek solo-kaartstapelspel. Om dit spel te spelen zijn twee standaard kaartspellen van 52 kaarten, waaruit de azen zijn verwijderd, vereist.

De opzet en het doel

Schud alle kaarten en deel drie rijen van acht open uit. Leg de resterende kaarten opzij als voorraad. Het doel van het spel is om de kaarten van bijpassende kleuren in een specifieke volgorde te stapelen. De volgorde voor de drie rijen is:

  • Bovenste rij: 2, 5, 8 en boer
  • Middelste rij: 3, 6, 9 en Dame
  • Onderste rij: 4, 7, 10 en Koning

Het toneelstuk

Zodra de kaarten zijn gedeeld, begin je met het omwisselen en verplaatsen van de 2'en, 3'en en 4'en op de lay-out naar hun respectievelijke rijen.

  1. Ga nu verder met het spel door de kaarten overal op de lay-out op reeks te stapelen.
  2. Als je een kaart naar de juiste plaats in de rijen verplaatst, moet je de bovenste kaart uit de gedekte stapel trekken en deze in de lege ruimte leggen die de originele kaart heeft achtergelaten.
  3. Zodra je aan het einde van de beschikbare zetten bent gekomen, trek je drie kaarten tegelijk uit de voorraad.
  4. Plaats deze kaarten op de juiste stapel en vervang de lege ruimtes opnieuw met de bovenste kaart uit de voorraad.
  5. Blijf door de voorraad lopen door drie kaarten te trekken totdat je geen zetten meer hebt, of alle kaarten in hun stapels hebt gesorteerd en het spel hebt gewonnen.

Klok Solitaire

Clock solitaire is gemakkelijk te leren, maar bijna onmogelijk te verslaan. Als je zin hebt in een uitdaging, dan is dit het solo-kaartspel voor jou.

De opzet

Schud en deel de kaarten met de afbeelding naar beneden in 13 stapels, met vier kaarten in elke stapel. Plaats 12 stapels in een cirkel en de 13e stapel in het midden. Deze stapels moeten uiteindelijk op een klok lijken. Zodra je dit hebt gedaan, kun je de bovenste kaarten op de middelste stapel van de cirkel opendraaien.

Het is belangrijk om te begrijpen dat alle kaarten een specifieke plaats hebben waar ze moeten eindigen. Deze plaatsen zijn:

  • Azen=1 uur
  • 2's=2 uur
  • 3's=3 uur
  • 4's=4 uur
  • 5's=5 uur
  • 6's=6 uur
  • 7's=7 uur
  • 8's=8 uur
  • 9's=9 uur
  • 10's=10 uur
  • Jacks=11 uur
  • Koninginnen=12 uur
  • Koningen=de middelste stapel

Het toneelstuk

Om te spelen, neem je de open kaart in de middelste stapel en leg je die kaart open onder de stapel op de klok waar het nummer van die kaart hoort te staan. Draai vervolgens de kaart bovenop de stapel open en leg deze open onder de betreffende stapel. Dus als uw kaart bijvoorbeeld in het vakje van 1 uur een 9 is, dan legt u die kaart open onder de stapel van 9 uur. Als alle 12 stapels four-of-a-kind worden voordat de vierde koning opduikt, dan win je het spel.

Roll Call

Roll Call, gespeeld met een standaard kaartspel van 52 kaarten, is een snel spel waarin je probeert de kaarten te roepen.

  1. Schud de kaarten en houd ze in je hand
  2. Verdeel de kaarten één voor één met de afbeelding naar boven in een enkele "voorraad", waarbij hardop wordt geteld: één, twee, drie, vier, vijf, zes, zeven, acht, negen, tien, ridder, vrouw, heer - één, twee, drie, enzovoort.
  3. Als er een kaart verschijnt die overeenkomt met het opgeroepen nummer, gooi deze dan opzij.
  4. Nadat je voor de eerste keer door het kaartspel hebt gewerkt, pak je de voorraad op zonder de volgorde te verstoren en deel je opnieuw, terwijl je nog steeds de nummers belt, en ga verder waar je was gebleven bij de eerste ronde.
  5. Ga zo vaak als nodig door de voorraad totdat de kaarten op zijn en je het spel hebt gewonnen. Als de kaarten echter na verschillende pogingen in dezelfde volgorde verschijnen en geen enkele kaart antwoordt op de Roll Call, heb je verloren.

Vier seizoenenvariatie

Normaal gesproken zijn de meeste kaartspelers bekend met het Four Season solitaire-kaartspel, maar er is een variatie die het spelspel wijzigt. Het doel van deze Vier Seizoenen-variant is om te proberen vier kleuren te vormen, van Azen (laag) tot Heren, in opeenvolgende volgorde.

  1. Kies de vier azen uit een pak kaarten en plaats ze open in een verticale rij, afwisselend van rood naar zwart. Schud de resterende kaarten en plaats zes kaarten, ook met de afbeelding naar boven, aan beide zijden van de verticale rij van vier Azen.
  2. Als er in deze kolommen oplopende kaarten staan voor een van de azen (in eerste instantie een twee, enzovoort), plaats je deze op de aas en op dezelfde manier een hogere kaart in volgorde van de kaart die al is gespeeld op de Aas.
  3. Vul de gaten in de zijrijen van de resterende stapel totdat er geen kaarten meer zijn die naar de middelste rij kunnen worden gespeeld.
  4. Als een van de kaarten in de twee, nieuw gevulde, buitenste rijen dezelfde kleur heeft en in de juiste volgorde ten opzichte van elkaar ligt (bijvoorbeeld een klaveren vier en een vijf), plaats dan de kleinere kaart op de grotere kaart en vul de leegte op de lege stapel met een kaart uit de stapel. Als je dit doet, kunnen er nog een of twee kaarten speelbaar worden in de middelste rij en wordt de lege ruimte gevuld met een kaart uit de resterende stapel.
  5. Kaarten die niet in de middelste of zijrijen kunnen worden gebruikt, worden op een afvalstapel gelegd om opnieuw te worden gebruikt.
  6. Als je deze afvalstapel uitdeelt zonder elke kaart op de juiste plek boven de corresponderende Aas te kunnen leggen, heb je het spel verloren.
  7. Als alle vier de azen de basis vormen van vier volledige kleuren, van aas tot heer, dan win je.

Kaartspellen voor één speler voor dat eenzame leven

Volgens YourDictionary betekent solitaire 'een kluizenaar of kluizenaar', 'een diamant of een andere edelsteen die op zichzelf is gezet, zoals in een ring' en 'elk van de vele kaartspellen die door één persoon worden gespeeld.' Ter ere van die eenzame momenten kun je je loskoppelen van de maatschappij en je tijd voor jezelf vullen met deze uitdagende kaartspellen om alleen te spelen.

Aanbevolen: