Snel zeepresten reinigen: 5 waterdichte methoden

Inhoudsopgave:

Snel zeepresten reinigen: 5 waterdichte methoden
Snel zeepresten reinigen: 5 waterdichte methoden
Anonim
oude gootsteen
oude gootsteen

Het schoonmaken van de badkamer is niet het hoogtepunt van iemands schoonmaakschema, vooral niet als je zeepresten moet opruimen. In plaats van je door zeepresten te laten afschrikken, kun je een paar van deze onfeilbare methoden voor het verwijderen van zeepresten proberen. Of je nu een natuurlijke methode probeert of een commerciële reiniger gebruikt, het verwijderen van zeepresten kost wat moeite.

Wat is zeepresten?

Wanneer de mineralen in water en zeepvet zich vermengen, ontstaat er een zeer onaangename reactie die zeepresten wordt genoemd. Deze winnende of verliezende combinatie vormt een witachtig gele schilferige korst die langs de muren van uw douche en badkuip loopt, samen met uw douchedeuren. Het kan ook dikker worden naarmate het langer blijft liggen, waardoor een onaangename badkamerring ontstaat. Omdat het geen optie is om geen zeep of douche te gebruiken, kun je het beste leren hoe je deze lastige puinhoop kunt opruimen.

Zeepschuimreiniger

Zeepresten schoonmaken kan ondanks je inspanningen moeilijk te verwijderen zijn. Het kan uw glas, tegels, armaturen en badkuip beschadigen. Niet alleen dat, maar hoe langer het zit, hoe moeilijker het kan zijn om schoon te maken. Voordat u commerciële schoonmaakmiddelen aanschaft, zijn er een paar trucjes die u kunt proberen met ingrediënten in uw voorraadkast. Voor deze zelfgemaakte recepten heb je nodig:

  • Zuiveringszout
  • Witte azijn
  • Afwasmiddel (Dawn aanbevolen)
  • Spuitfles
  • Spons
  • Zachte borstel
  • Waterstofperoxide
  • Bowl
  • Doek

1. Hoe u zeepresten van douchewanden verwijdert

Als u uw glas, armaturen, douchewanden of douchedeuren wilt reinigen, kunt u een azijnspray proberen. Het zal niet alleen het witte, vuile glazuur wegnemen, maar het kan ook je glans herstellen.

  1. Doe in een schone spuitfles 1 kopje water en 1 kopje azijn. Voeg voor een extra kick een eetlepel afwasmiddel toe.
  2. Schud het goed en spuit je douchewanden, armaturen en glazen deuren naar beneden.
  3. Laat het ongeveer 20 minuten zitten.
  4. Schrob met de spons in langzame cirkels.
  5. Voor bijzonder schilferige plekken kun je de zachte borstel gebruiken.
  6. Spoelen en indien nodig herhalen.

2. Schoon zeepresten in kuipen en gootstenen

De binnenkant van uw glasvezel- of porseleinen badkuip en gootsteen kan de meeste zeepresten zien als u een bad neemt of heel hard water heeft. Voor deze gebieden heb je misschien wat meer vechtkracht nodig. In dit geval werkt zuiveringszout uitstekend, omdat het een beetje gruis toevoegt om het zeepresten te schrobben. Om zeepresten te verwijderen, heb je het volgende nodig:

  1. Voeg een kopje zuiveringszout toe aan ongeveer 1/4 tot 1/3 kopje azijn. (Je wilt een schuurpasta maken.)
  2. Laat het schuimen.
  3. Gebruik een spons om de pasta aan het bad of de gootsteen toe te voegen, waarbij u speciale aandacht moet besteden aan dikke zeepresten.
  4. Laat hem 20-30 minuten op het bad of de gootsteen staan.
  5. Schrob met de borstel het hele gebied in cirkelvormige bewegingen.
  6. Spoelen en indien nodig herhalen.
Zuiveringszout En Azijnfles
Zuiveringszout En Azijnfles

3. Jarenlange zeepresten verwijderen

Azijn en zuiveringszout zijn een krachtige combinatie. Als je echter jarenlang zeepresten moet verwijderen, zal het gewoon niet zwaar genoeg zijn. Waterstofperoxide heeft de kracht van azijn, maar met een bleekmiddel dat ideaal is voor de echt hardnekkige vlekken. Volg deze stappen om deze stoere, zelfgemaakte vlekbestrijder te gebruiken.

  1. Meng 2 kopjes zuiveringszout met 1 kopje waterstofperoxide. Als je een kleinere batch nodig hebt, meng deze dan gewoon 2:1.
  2. Breng de pasta met een doek op het zeepresten aan.
  3. Laat het minstens een uur zijn werk doen.
  4. Voeg een beetje water toe.
  5. Gebruik de borstel om het bad in cirkelvormige bewegingen te schrobben. Besteed speciale aandacht aan dik zeepresten.
  6. Voeg baking soda toe aan de borstel en geef hem een beetje elleboogvet voor de moeilijkste plekken.
  7. Spoelen en indien nodig herhalen totdat alles verdwenen is.

4. Zeepresten van tegels verwijderen

Als het om je tegelwanden gaat, pak dan de Dawn en azijn. Deze twee zijn als een prijsvechter als het gaat om het verwijderen van zeepresten op je tegels.

  1. Verwarm 1-2 kopjes azijn in de magnetron gedurende 30 seconden. Je wilt dat het warm is, en niet kookt.
  2. Voeg gelijke hoeveelheden Dawn toe aan een spuitfles.
  3. Giet de verwarmde azijn erbij.
  4. Schud om te mixen.
  5. Spuit de tegels in.
  6. Laat het mengsel 25-45 minuten staan.
  7. Veeg het af met een warme spons.
  8. Voeg voor eventueel achtergebleven zeepresten een beetje zuiveringszout toe aan de spons en boen met cirkelvormige bewegingen.
  9. Spoelen en genieten!

5. Probeer commerciële zeeprestenreinigers

Verschillende topschoonmaakmerken die vertrouwd zijn in huizen over de hele wereld, verkopen schoonmaakmiddelen die specifiek bedoeld zijn om zeepresten te verwijderen. Velen zijn niet alleen geweldig tegen zeepresten, maar werken ook uitstekend tegen schimmels en meeldauw. Slechts een paar van de schoonmakers zijn:

  • Mr. Clean Magic Eraser: Deze reiniger werkt uitstekend voor badkuipen en douches van glasvezel. Micro-scrubbers in de pad en schuimende reinigingsmiddelen breken het zeepresten af en verwijderen het.
  • Bring It On Cleaner Hard Water Vlekverwijderaar: Bring It On is speciaal ontworpen voor hardwatervlekken en gebruikt zuurstofbleekmiddel om het calcium en de resten van zeep af te breken.
  • Kaboom: Met de kracht van Oxi Clean breekt Kaboom zeepresten af, waardoor het wegveegt.
  • Scrubbing Bubbles: Door gebruik te maken van de kracht van bleekmiddel, hecht de dikke formule van Scrubbing Bubbles zich aan het zeepresten en lost het snel op.
  • CLR: Perfect voor alle oppervlakken, CLR gebruikt een unieke formule om hard water, zeepresten en calcium af te breken.

Het gebruik van commerciële schoonmaakmiddelen is eenvoudig. Volg de instructies en spuit de schoonmaakmiddelen op het zeepresten. Laat het zitten en veeg het eenvoudig weg. Zorg ervoor dat u alle instructies volgt.

Tips om zeepresten te vermijden

Aangezien je niet stopt met douchen, kan het moeilijk zijn om zeepresten te vermijden. Er zijn echter een paar dingen die u kunt doen om de vorming van zeepresten moeilijker te maken.

  • Houd een spuitfles met azijn en water in je badkamer en spuit alles na het douchen af. Veeg het af met je handdoek.
  • Probeer vloeibare lichaamszeep in plaats van zeep. Het gebruik van een douchegel kan een aanzienlijke vermindering van die vieze viezigheid veroorzaken.
  • Gebruik je handdoek en droog je badkuip en douche snel af. Het water en de zeep moeten samenkomen en een feestje geven om zeepresten te vormen. Door het water weg te vegen zal de reactie verminderen.
  • Hoe meer mineralen je in je water hebt, hoe erger je probleem met zeepresten zal zijn. Overweeg om te investeren in een waterontharder als u bijzonder hard water heeft.
  • Voeg een beetje Epsom-zout toe aan je bad om ervoor te zorgen dat de mineralen en zeep geen kans krijgen om met elkaar te reageren. Bovendien is Epsom-zout geweldig voor pijnlijke spieren.
Moeder en dochter maken glazen douche schoon
Moeder en dochter maken glazen douche schoon

Zeeprestenverwijderaar

Als je zeep gebruikt, kan zeepresten onvermijdelijk zijn, vooral als je hard water hebt. Haal het werk uit het verwijderen van dat lelijke uitschot door een paar natuurlijke en commerciële schoonmaakmiddelen te proberen. En onthoud: het dagelijks voorkomen van zeepresten kan betekenen dat je dat karwei meteen van je wekelijkse klusjeslijst kunt schrappen.

Aanbevolen: