Hoe u uw eigen bellenoplossing kunt maken: 3 waterdichte methoden

Inhoudsopgave:

Hoe u uw eigen bellenoplossing kunt maken: 3 waterdichte methoden
Hoe u uw eigen bellenoplossing kunt maken: 3 waterdichte methoden
Anonim

Als je geen tijd hebt om nieuwe bubbels te kopen of als je een kosteneffectieve bubbeloplossing nodig hebt, zijn deze recepten eenvoudig en betaalbaar.

Moeder en dochter bellen blazen
Moeder en dochter bellen blazen

Je kinderen genieten van de buitenavonturen op zomerdagen en lijken op de slechtst mogelijke momenten altijd zonder bubbels te zitten. Je kunt niet snel genoeg naar de winkel komen of ze laten verzenden, maar hun speeltijd hoeft niet te stoppen. Je kunt je eigen zelfgemaakte bellenblaasoplossing maken, zodat je kinderen de hele zomer kunnen spelen. Deze recepten voor bellenblaasoplossingen besparen u tijd en geld en zorgen ervoor dat uw kinderen zich niet gaan vervelen.

Het waterdichte bubbelrecept

Als je op zoek bent naar een zelfgemaakte bubbeloplossing die kan wedijveren met de flessen die je in de winkel koopt, dan is dit degene. Deze oplossing maakt grote, iriserende belletjes die hoog blijven zweven en net zo lang – zo niet langer – meegaan dan oplossingen die je in de winkel koopt. Er zijn slechts drie ingrediënten bij betrokken, en je hebt ze waarschijnlijk allemaal bij de hand. Gebruik een grote glazen pot of een plastic bewaarbakje om de oplossing te mengen en te bewaren, en giet het in kleinere flesjes als je kinderen meer nodig hebben. Hier leest u hoe u op een gemakkelijke manier zelfgemaakte bubbels kunt maken.

Benodigdheden

  • Grote glazen pot of plastic container
  • 2 kopjes warm water
  • ¼ kopje glucosestroop (of glycerine)
  • ½ kopje afwasmiddel (Dawn is hiervoor het beste)

Routebeschrijving

  1. Begin met warm water in je bakje. Koud water zal werken, maar warm water zorgt ervoor dat de oplossing snel en gemakkelijk tot stand komt.
  2. Voeg de glucosestroop en het afwasmiddel toe en meng goed. Je kunt de container ook sluiten en schudden om de oplossing te mengen, maar hierdoor zullen er belletjes in de container ontstaan.
  3. Giet de oplossing in een leeg bellenbakje, een bakje voor grote bellenblaasstokjes, of geef je kinderen het hele bakje voor een dag vol bellen.

Alternatieve recepten voor bellenblaasoplossingen

Fles borrelende vloeistof
Fles borrelende vloeistof

Als je niet alles bij de hand hebt voor het beste recept voor bellenblaasoplossing, zullen deze alternatieven nog steeds werken. Misschien merk je dat ze niet zo hoog zweven of er niet zo kleurrijk uitzien als de versies die je in de winkel koopt, maar als je kinderen smeken om bubbels en je een snelle oplossing nodig hebt, zullen deze werken.

Zeeppoederbellen

Als je zeeppoeder bij de hand hebt, heb je eigenlijk alleen maar warm water nodig om een bellenoplossing te creëren. Je zult bij het maken van dit recept in grote hoeveelheden moeten werken om het mengsel precies goed te krijgen.

Benodigdheden

  • Grote emmer of plastic bak
  • ½ gallon warm water
  • 2 kopjes zeeppoeder

Routebeschrijving

  1. Voeg warm water toe aan je bakje.
  2. Voeg het zeeppoeder toe en roer om het op te lossen.
  3. Roer vaak tijdens gebruik om de juiste verhouding water en zeep te behouden.

Suikerbellen

Geloof het of niet, suiker is een belangrijk onderdeel van een bellenblaasoplossing. Als u geen glucosestroop of glycerine heeft, kunt u gewone kristalsuiker gebruiken. Hier is een op suiker gebaseerd recept dat je grote bellen geeft die hoog in de lucht zweven.

Benodigdheden

  • Glazen pot of plastic container
  • 2 kopjes warm water
  • 2 theelepels kristalsuiker
  • ¼ kopje afwasmiddel

Routebeschrijving

  1. Begin met warm water in je bakje. Het is belangrijk dat je water warm is, zodat de suiker goed oplost.
  2. Voeg de suiker toe en roer tot deze is opgelost.
  3. Voeg het afwasmiddel toe en roer opnieuw.
  4. Doe het in kleinere flesjes voor je kinderen en moedig ze aan om de fles te schudden voor gebruik.

Hoe u bellenoplossingen kunt maken die echt werken

Beginnen met een goed recept is belangrijk, maar hier zijn enkele dingen waar je rekening mee moet houden als je thuis je eigen bubbels maakt. Voeg deze tips toe aan je zelfgemaakte bubbelmaakreis, zodat je keer op keer een succesvolle oplossing hebt.

  • Gebruik gedestilleerd water voor de beste resultaten bij het maken van uw eigen bellenblaasoplossingen. Kraanwater kan mineralen bevatten die de zeep in de zeepbellen kunnen beïnvloeden, dus gebruik indien mogelijk gedestilleerd water.
  • Voeg kleurstof toe aan je standaard bubbeloplossingen om kleurrijkere bubbels te maken waar je kinderen dol op zullen zijn. Dit is een leuke manier om uw kinderen over kleuren te leren.
  • Gebruik voor het beste resultaat een afwasmiddel dat niet als 'ultra' op de markt wordt gebracht.
  • Dawn afwasmiddel is het beste voor recepten die vloeibare zeep bevatten. Alternatieven kunnen werken, maar Dawn produceert de grootste en langstdurende bubbels.
  • Gebruik glycerine in plaats van glucosestroop of suiker als je daartoe de mogelijkheid hebt. Het produceert grotere belletjes met meer glans.

De beste manier om zelfgemaakte bubbeloplossingen te bewaren

Nu je de bubbels hebt gemaakt, zorg ervoor dat je ze op de juiste manier opbergt, zodat je ze altijd kunt pakken als je kinderen een bubbelavontuur voelen aankomen. De beste manier om uw bubbels te bewaren is in een luchtdichte verpakking (glas of plastic) en buiten het bereik van jonge kinderen. Als u uw bellenblaasoplossing een nacht of een paar dagen open laat staan, zal de suiker kristalliseren, zal de zeep residu achterlaten en zal het water verdampen. Een stenen pot met deksel, een eerder gebruikte bubbelfles of een plastic voedselcontainer werken allemaal goed.

Hoe je je eigen bellenblaasstokjes maakt

Man die grote zeepbel maakt
Man die grote zeepbel maakt

Heb je geen reserve bellenblaasstokjes liggen? Met deze vervangingen kunnen uw kinderen creatief worden en de coolste bubbels ooit maken. Ze zijn misschien zelfs beter dan de traditionele bellenblaasstokjes die in de winkelflessen zitten.

  • Met plastic of metalen koekjesvormers kun je leuke bellenblaasstokjes maken in vrijwel elke vorm die je maar kunt bedenken.
  • Rijg het garen door twee plastic rietjes en knoop het samen voor een extra grote bellenblaasstok die ook flexibel is.
  • Buig en verbind pijpenragers voor leuke en pluizige zelfgemaakte bellenblaasstokjes.
  • Een klein vergiet of zeefje zorgt voor een leuk bellenblaasstokje.
  • Een plastic drinkfles waarvan de onderkant is afgesneden, vormt een grote bellenblaasstok waar kinderen gemakkelijk in kunnen blazen via de bovenkant van de fles.
  • Gebruik het grote uiteinde van een plastic trechter om in een bakje met bellenoplossing te dompelen en extra grote bellen te maken.

Burst de vervelingsbubbel

Als bubbels zo gemakkelijk (en zelfs leuk) te maken zijn, zullen je kinderen tijdens de warmere maanden nooit genoeg te doen hebben. Laat ze je helpen bij het creëren van de bellenoplossing of de geïmproviseerde bellenblaasstokjes om hun creativiteit en vindingrijkheid te inspireren. Deze bubbelrecepten zijn zo eenvoudig dat je misschien nooit meer bubbeloplossing in flessen koopt.

Aanbevolen: