Hoe maak je een drogeropening schoon?

Inhoudsopgave:

Hoe maak je een drogeropening schoon?
Hoe maak je een drogeropening schoon?
Anonim
Man schoonmaak droger vent
Man schoonmaak droger vent

Huisonderhoud is belangrijk. En dit geldt ook voor uw vertrouwde droger. Onderhoud zorgt er niet alleen voor dat uw machine in topconditie blijft werken, maar kan u op de lange termijn ook geld besparen. Ontdek hoe u de ventilatieopening van uw droger kunt reinigen en waarom dit belangrijk is. Ontdek hoe vaak het moet worden schoongemaakt. En vergeet de waarschuwingssignalen niet dat het tijd is om de ventilatieopening van uw droger schoon te maken.

Uw droge ventilatieopening eenvoudig schoonmaken

Dacht u dat het schoonmaken van uw pluisvanger alles was wat u voor uw droger hoefde te doen? Niet zo veel. Het is erg belangrijk om ook de ventilatieopening van uw droger schoon te maken. Volgens de Amerikaanse brandweer moet u de ventilatieopening van uw droger ongeveer elke drie maanden reinigen.

Materialen

Vuil maken met je droger is, nou ja, een vies klusje. Daarom heb je het juiste gereedschap nodig om de klus te klaren.

  • Schroevendraaier
  • Vacuüm
  • Drogerventilatieborstel of draadhanger die in een lange haak is veranderd
  • Handschoenen

Stap 1: Haal de stekker uit het stopcontact

Je wilt er zeker van zijn dat de stekker van je droger uit het stopcontact is voordat je met leidingen gaat spelen. Je wilt niet geëlektrocuteerd worden terwijl je probeert je huis veilig te houden. Als u een gasaansluiting heeft, zorg er dan voor dat u deze eerst afsluit.

Stap 2: Zoek de ventilatieopening van uw droger

De meeste mensen weten niet echt hoe een drogeropening eruit ziet, maar deze is eigenlijk heel gemakkelijk te vinden. Het is de aluminium buis die van uw droger op uw muur aansluit. U zou uw droger een stukje van de muur moeten kunnen duwen, zodat deze beter zichtbaar is. Let bij het verplaatsen van spullen extra op de gasslang als je een gasdroger hebt. In plaats van een gaslek te hebben, kunt u bij twijfel een professional bellen.

Stap 3: Maak de uitlaat los van de ventilatieopening

Nu je die glimmende pluisjeshouder in de muur ziet gaan, is het tijd om vies of schoon te worden, afhankelijk van hoe je erover nadenkt. Met behulp van de schroevendraaier moet u de klemmen losmaken waarmee de uitlaat aan de ventilatieopening is bevestigd. Trek de twee nu uit elkaar.

Pluisjes worden verwijderd uit de ventilatieopening van een droger
Pluisjes worden verwijderd uit de ventilatieopening van een droger

Stap 4: Schoonmaken

Zodra je die schoonheid opent en een paar keer hoest, moet je de stofzuiger gereed maken.

  1. Begin met de uitlaat aan de achterkant van de droger.
  2. Gebruik de borstel of hanger om eventueel vuil voorzichtig los te maken en vervolgens op te zuigen.
  3. Controleer de slang op pluisjes en maak deze voorzichtig los. Stofzuig het uit.
  4. Controleer de slang op eventuele schade.
  5. Alles schoon. Bevestig de ventilatieopening opnieuw aan de droger.

Stap 5: Reinig de ventilatieopening aan de buitenkant

Uw ventilatieopening aan de buitenkant is net zo belangrijk als het reinigen van de binnenkant. Nadat je je ventilatieopening buiten hebt gevonden, zul je:

  1. Gebruik indien nodig de schroevendraaier om het deksel te verwijderen.
  2. Gebruik de borstel of uw gehandschoende hand om eventuele pluisjes te verwijderen.
  3. Laat de droger ongeveer 20-30 minuten leeg draaien.
  4. Controleer of eventuele extra pluisjes zijn uitgeblazen en plaats de buitenkap terug.

In slechts vijf eenvoudige stappen heeft u met succes uw droogkanaal gereinigd. Je kunt een lading was drogen om het te vieren!

Oude ventilatieopening met witte luiken
Oude ventilatieopening met witte luiken

Het belang van het reinigen van de ventilatieopening van uw droger

Niemand wil ooit zijn geld door het toilet gooien. Maar als u de ventilatieopening van uw droger niet schoonmaakt, kunt u dat net zo goed doen. Verstopte ventilatieopeningen van de droger kunnen ervoor zorgen dat het langer duurt voordat uw kleding droog is en dat de machine langer draait. Hierdoor kan uw elektriciteits- of gasrekening omhoog schieten. Dat wil niemand. Het is ook belangrijk om de ventilatieopening van uw droger schoon te houden voor uw persoonlijke veiligheid. Een verstopte drogeropening betekent dat de uitlaatgassen niet naar buiten komen en dat de warmte ergens heen moet. Niet alleen kan het pluisje zelf in brand vliegen, maar volgens de Duct Doctor kan uw machine ook erg heet worden. Dit is de reden dat verstopte kanalen volgens de Amerikaanse brandweer de belangrijkste oorzaak zijn van kledingbranden.

Waarschuwingssignalen dat uw ventilatieopening verstopt is

Aangezien het reinigen van de ventilatieopening van uw droger misschien niet echt hoog op uw lijst met wasprioriteiten staat of iets is dat gemakkelijk kan worden vergeten, zijn er veelbetekenende tekenen die u laten weten dat de ventilatieopening van uw droger verstopt is.

  • Vanwege het gebrek aan luchtstroom zullen je kleding en zelfs buiten je droger erg heet gaan aanvoelen.
  • Het drogen van je kleding duurt langer dan normaal.
  • Ruik je een brandende geur? Een brandende geur kan betekenen dat pluisjes daadwerkelijk in brand vliegen.
  • Lint verzamelt zich rond uw huis of uw ventilatieopening buiten. Misschien gaat je ventilatieopening niet open zoals zou moeten. Dit levert problemen op.
  • Stoom of vocht begint zich op te hopen in de droger.
  • Er komt geen lucht uit de pluisvanger als u deze verwijdert terwijl de droger in werking is. Dit betekent dat er geen luchtstroom is.
  • En tot slot, als je niet weet wanneer de laatste keer is gecontroleerd, moet je er waarschijnlijk eens naar kijken.
Vuil aluminium luchtdrogerkanaal
Vuil aluminium luchtdrogerkanaal

Schone, vrolijke droger

Je droger schoonmaken is meer dan alleen de pluisjes van de pluizenvanger schrapen. Hoewel dit belangrijk is, moet u ervoor zorgen dat u de ventilatieopeningen van uw droger schoonmaakt. Door deze schoon en vuilvrij te houden, kunt u niet alleen een huisbrand voorkomen, maar ook uw geld in uw zak houden waar het hoort.

Aanbevolen: