Grappige spraakvoorbeelden voor kinderen

Inhoudsopgave:

Grappige spraakvoorbeelden voor kinderen
Grappige spraakvoorbeelden voor kinderen
Anonim
Meisje toespraak schrijven
Meisje toespraak schrijven

Het creëren van een leuke toespraak begint met het juiste onderwerp. Om ervoor te zorgen dat kinderen humor kunnen toevoegen, moet het onderwerp een beetje grappig zijn. Daarom zullen onderwerpen als mijn meest gênante moment of iets dat met broers en zussen te maken heeft doorgaans tot een paar lachjes leiden. En onthoud altijd: dit is een toespraak en geen essay, dus schrijf zoals je praat.

Persoonlijke toespraken

Een geweldige manier om je toespraak grappig te maken, is door te werken met een onderwerp dat humor schreeuwt. Gepersonaliseerde onderwerpen zijn hier perfect voor.

Mijn meest gênante moment

" Om het meest gênante moment dat ik in mijn twaalf jaar heb meegemaakt echt te begrijpen, is het belangrijk voor mij om het podium te bepalen. Het was mijn zesde verjaardagsfeestje en al mijn vrienden waren erbij. Sommigen waren er alleen maar voor taart, maar ik was er alleen voor cadeautjes, dus dat is helemaal oké. Ik maakte me klaar om cadeautjes te openen, het belangrijkste evenement van elk verjaardagsfeestje. Mijn zus Callie, die ik liefkozend Drools noem, zat naast me. moeder had me net mijn eerste verjaardagscadeau gegeven. Op het moment dat ik mijn handen eromheen wikkelde, trilde ik van elektriciteit. Ik was zo opgewonden. Ik was een beetje bang dat ik mezelf nat zou maken. Gelukkig gebeurde dat niet. Maar er was nog iets ergers gebeurde. Drools probeerde mijn cadeau af te pakken en rukte. Vastbesloten om Drools mijn feestje niet te laten verpesten, greep ik het cadeau harder vast. Maar ik was niet voorbereid op haar enorme kracht van een tweejarige. Mijn vastberaden greep was dat niet. Niet alleen schoot het cadeau als zeep uit mijn hand, maar mijn vuist schoot terug en raakte mijn oog. Ik had niet alleen een uitblinker voor mijn verjaardag, maar ik huilde ook in het bijzijn van al mijn vrienden. Dit maakte mijn zesde verjaardag tot het meest gênante moment van mijn leven."

Hoe toespraken

Een ander geweldig onderwerp om humor toe te voegen zijn toespraken. Normaal gesproken kun je wat leuke ironische of gekke humor toevoegen door te bespreken wat je niet moet doen.

Fietsen

" Er zijn verschillende stappen om te leren fietsen. Als je deze stappen volgt, kun je in een mum van tijd met je vrienden cruisen zonder zijwieltjes.

  • Stap 1: Zet je helm op, want het is belangrijk om je hersenen in je hoofd te houden. Het zou leuk zijn om je hele lichaam in noppenfolie te wikkelen, maar hoe kom je eruit?
  • Stap 2: Stap op de fiets. Zorg ervoor dat hij rechtop staat, want het is moeilijk om er op de grond op te komen. Je zult niet vallen, maar je ziet er misschien een beetje dwaas uit.
  • Stap 3: Zet uw voet op het pedaal. Dit is erg belangrijk omdat je fiets nergens heen gaat als je niet trapt.
  • Stap 4: Laat een ouder of iemand ouder de fiets vasthouden. Maar onthoud: ze zullen je laten gaan. En je zult waarschijnlijk vallen. Het is belangrijk om niet boos op ze te zijn als je v alt, omdat ze de achterkant van je fiets niet de rest van je leven kunnen vasthouden.
  • Stap 5: Begin met trappen. Denk eraan: kijk niet achterom, want die persoon zal je laten gaan. Als ze je laten gaan, als je achterom kijkt, zul je vallen. Niet vallen is wat je probeert te doen, dus houd je ogen naar voren gericht.
  • Stap 6: Sta op nadat je gevallen bent. Omdat ik je zei dat niet te doen, weet ik zeker dat je achterom keek, dus sta op en probeer het opnieuw.

En zo fiets je zonder zijwieltjes."

Overtuigende toespraken

Overtuigende toespraken zijn een geweldige plek waar kinderen humor kunnen toevoegen. Omdat je een aantal geweldige illustratieve details kunt toevoegen en in expliciete details kunt beschrijven wat je niet zou moeten doen of waarom het slecht is.

Waarom je regels moet volgen

" We weten allemaal dat het belangrijk is om de regels te volgen. Maar waarom is het belangrijk om de regels te volgen? Welnu, daar zijn een paar redenen voor. Ten eerste houden regels ons veilig. Ik bedoel, we willen allemaal spring van de bovenkant van de glijbaan en doe een drievoudige achterwaartse s alto met een perfecte landing. Maar als we van de bovenkant van de glijbaan springen, kunnen we Tommy raken. Dan huilt Tommy. Jij zou nog steeds de landing maken, maar Tommy zou huilen dus dat zou slecht zijn. Vervolgens zorgen de regels op de speelplaats voor orde. We weten allemaal dat we in één rij de glijbaan op moeten. Hoewel dit misschien een zinloze regel lijkt, kun je je voorstellen dat we dat niet zouden doen? zouden allemaal als gladiatoren naar de opening rennen, en we zouden vast kunnen komen te zitten in de opening omdat er niet genoeg ruimte was en we niet op onze beurt hadden gewacht. Dan zouden ze misschien de brandweer moeten bellen om ons te komen bevrijden. Misschien moeten we zelfs de kaken van het leven gebruiken of de rails afsnijden. We zouden niet meer kunnen glijden omdat er geen rails waren, en dat zou erg zijn. Het is dus altijd belangrijk om de regels te volgen om ons veilig te houden en de orde te bewaren."

De toespraken aanpassen

Je kunt kinderen helpen deze toespraken aan te passen door hun eigen details toe te voegen. Ze kunnen bijvoorbeeld de ervaringen aanpassen aan hun eigen ervaringen of hun eigen persoonlijke details toevoegen, zoals leeftijd, namen van kinderen in hun klas, namen van broers en zussen of de naam van hun school. Ze kunnen deze ook gebruiken als sjabloon voor een toespraakwedstrijd of om hun eigen unieke toespraak te creëren.

Een goede, grappige toespraak schrijven

Het schrijven van toespraken is niet zo moeilijk als je ze opsplitst. Ze hebben een inleiding, een kern en een einde. Maar wat maakt ze echt grappig? Hier zijn een paar tips om je vrienden aan het lachen te krijgen.

  • Gebruik grappige verhalen.
  • Begin met een grap of voeg overal grappen toe. Deze zijn essentieel als je bijvoorbeeld een grappige toespraak voor de studentenraad houdt op school.
  • Maak je voorbeelden schandalig (zoals de brandweerkazerne omdat je vast kwam te zitten op de glijbaan).
  • Gebruik illustratieve details.
  • Gebruik figuurlijk taalgebruik.
  • Schrijf over een grappig onderwerp (zoals je meest gênante moment).
  • Wees opgewonden als je je toespraak leest.
  • Vergeet niet te pauzeren bij de grappige gedeelten wanneer je het leest.

Een beetje humor toevoegen

Misschien kun je een beetje ironisch toevoegen aan je manier van spreken, of kun je een grappig persoonlijk moment bespreken. Wat je onderwerp ook is, bij het creëren van een leuke toespraak voor kinderen draait alles om de details en beelden.

Aanbevolen: