Praktische gids voor bazige kinderen: hoe ermee om te gaan op elke leeftijd

Inhoudsopgave:

Praktische gids voor bazige kinderen: hoe ermee om te gaan op elke leeftijd
Praktische gids voor bazige kinderen: hoe ermee om te gaan op elke leeftijd
Anonim
schattig meisje dat serieus naar je gebaart
schattig meisje dat serieus naar je gebaart

Het opvoeden van bazige kinderen kan een hele opgave zijn, zelfs voor de meest geduldige ouders. Als je weet hoe je moet omgaan met kinderen met sterke persoonlijkheden en nog sterkere ideeën en eisen, kun je hun bazigheid op afstand houden en je rafelende zenuwen intact houden.

Waarom worden kinderen bazig?

Kinderen ontwikkelen aspecten van hun wezen, zowel goede als slechte, om allerlei redenen. De eigenschap van bazigheid die bij kinderen naar voren komt, kan vaak worden teruggebracht tot een paar veelvoorkomende boosdoeners.

  • Onzekerheid - Mensen beschouwen bazige kinderen vaak als overdreven zelfverzekerd, maar in werkelijkheid maskeren ze hun onzekerheden met bazig gedrag.
  • Een behoefte aan controle over zichzelf en de omgeving
  • Een behoefte aan structuur en het volgen van regels

Effectief omgaan met bazige kinderen

Het beheersen van bazig gedrag is waarschijnlijk geen snelle oplossing. Zoals bij elke gedragsverandering kan het enige tijd duren om deze manieren te veranderen. Zet je hakken in het zand, werk samen met je kind aan zijn bazigheid en doe je best om hem te helpen zijn vurige felheid te behouden, terwijl hij de behoefte om iedereen 24 uur per dag op zijn plaats te zetten, wegneemt.

Vraag, vraag niet

Maak er een gewoonte van om te vragen, niet te eisen, en uw kinderen zullen wellicht dit voorbeeld volgen. Herformuleer eisen en help uw kinderen de hunne opnieuw te formuleren.

  • In plaats van te zeggen: "Ga je kamer opruimen." Zeg: "Kun je alsjeblieft je kamer opruimen?"
  • In plaats van te zeggen: 'Doe je schoenen aan.' Zeg: "Wilt u alstublieft uw schoenen aantrekken?"

Bied de kracht van controle door keuze

Een van de belangrijkste redenen waarom kinderen bazige neigingen ontwikkelen, is het verlangen om de mensen in hun leven en omgeving onder controle te houden. Je kunt kinderen enige controle over hun leven geven door ze keuzes te bieden. Bied kinderen twee opties voor het avondeten of twee activiteiten om te doen tijdens creatief speeltijd. Naar buiten gaan? Vraag uw kinderen om te kiezen voor een fietstocht of een scooterrit. Ze zullen een gevoel van macht voelen bij het item dat ze selecteren, en je geeft niet echt op wat je als ouder wilt, aangezien de keuzes die je geeft de keuzes zijn waarmee je gemakkelijk kunt leven.

Geef gedrag geen macht

Als uw kind aan het hof is en de kleine dictatorschakelaar aanzet, let dan niet op zijn gedrag. Kinderen zullen eerder gedrag vertonen als ze aandacht krijgen, zowel positief als negatief. Geef bovendien niet toe aan de voortdurende bazige eisen van uw kind om een schijn van vrede in huis te bewaren. Kies er alleen voor om te reageren als hun eisen op de juiste manier zijn geformatteerd.

Beperk concurrentievermogen

Als je een bazig kind hebt dat elk aspect van een spel moet controleren en gek wordt als de dingen niet verlopen zoals gepland; het is een goed idee om competitieve games en sporten te beperken.

Betrek iedereen in het leven van uw kind bij Bossiness Lookout

Als u denkt dat de bazige neigingen van uw kind zich buitenshuis voordoen, vraag dan om input van leraren, andere ouders en coaches. Zien zij wat jij ziet? Maak uw zorgen kenbaar aan hen, en als iedereen merkt dat uw kind bazig gedrag vertoont, zorg er dan voor dat iedereen op één lijn zit met betrekking tot interventiestrategieën en communicatie.

Help empathie te ontwikkelen

Als uw kinderen bazig zijn tegen hun vrienden, neem ze dan apart en praat met ze. Help ze empathie te begrijpen, hoe hun acties hun vrienden laten voelen en wat ze anders zouden kunnen doen. Kijk of je bazige kinderen kunt helpen in de schoenen te stappen van degenen die ze proberen te controleren en de rollen om te draaien. Zouden ze het leuk vinden als vrienden op een onvriendelijke en onbeschofte toon tegen hen zouden praten en voortdurend eisen aan hen zouden stellen?

Leer en toon beleefdheid

Bossy-kinderen komen onbeleefd over, en geen enkele ouder wil dit voor hun kind. Leer uw kinderen beleefdheid en zorg ervoor dat u de mentaliteit zelf modelleert. Als u beleefd bent, bevordert u hetzelfde gedrag bij uw kinderen. Kijk eens hoe je met anderen praat. Blaft u bevelen uit of vraagt u beleefd dingen aan anderen? Is uw toon agressief en assertief, of spreekt u op een manier waarbij mensen willen doen wat u van hen vraagt?

Prijs correct gedrag

Als je merkt dat je kind vraagt in plaats van het te vertellen, of de suggestie van iemand anders gebruikt in plaats van zijn eigen wil aan anderen op te leggen, prijs hem/haar dan. Laat hen weten dat je hun inspanningen hebt opgemerkt en wees specifiek met je verbale complimenten. Kinderen moeten precies weten voor welk gedrag ze hebben gehandeld en waarvoor ze worden geprezen.

Bossy versus leiderschapskwaliteiten

Soms lijkt het erop dat er een heel dunne grens is tussen bazige kinderen en kinderen die ongetwijfeld geboren leiders zijn. Bepalen of uw kind een bazige baby is die een aanpassing van zijn houding nodig heeft, of een beginnende baas met een mooie toekomst in leiderschapsvaardigheden, kan lastig zijn, maar let op deze verschillen.

  • Bossy-kinderen hebben geen empathie. Natuurlijke leiders herkennen wanneer anderen van streek zijn, en passen hun gedrag dienovereenkomstig aan.
  • Leiders respecteren grenzen. Bazige kinderen blijven pushen, wat er ook gebeurt.
  • Leiders zijn eerlijk en oprecht. Al te bazige kinderen liegen misschien om te winnen of hun zin te krijgen.
  • Naarmate geboren leiders opgroeien en volwassen worden, ontwikkelen ze kritische luistervaardigheden.
  • Leiders maken geen misbruik van anderen; en ze jagen nooit op degenen die mentaal of emotioneel zwakker zijn.
  • Oudere kinderen die leiders zijn, beseffen dat zij niet de enigen zijn met briljante ideeën.

Baasschap is gedrag en gedrag kan worden veranderd

Ouders van bazige kinderen zijn berucht vanwege het uiten van de woorden: "Nou, zo is hij nu eenmaal. Baasheid maakt deel uit van zijn persoonlijkheid." De neiging tot bazigheid bij kinderen is gedrag en gedrag kan worden veranderd. Als je een bazig kind hebt, schrijf zijn bazigheid dan niet af als iets dat in zijn DNA zit. Gebruik het bovenstaande advies om het bazige gedrag effectief te veranderen en uw kind te helpen uitgroeien tot de beste versie van zichzelf.

Aanbevolen: