17 beste verfkleuren voor uw kantoor (en hun effecten)

Inhoudsopgave:

17 beste verfkleuren voor uw kantoor (en hun effecten)
17 beste verfkleuren voor uw kantoor (en hun effecten)
Anonim

Psychologie van kleuren

Afbeelding
Afbeelding

Denk na over het psychologische effect van een verfkleur bij het kiezen van de beste verfkleuren voor uw kantoor. Traditioneel kiezen bedrijven voor neutrale beige, grijze en witte verfkleuren. Andere kleuren kunnen ook de sfeer creëren die nodig is voor een productief kantoor, terwijl sommige kleuren vermeden moeten worden.

Beige is al lang een standaard verfkleur voor kantoren en is een neutrale verfkleurkeuze. Sue Kim, senior kleurontwerper bij Valspar Paint, legt uit dat huiskleuren hun weg naar de werkplek vinden." We zien dat tijdloze kleuren zoals beige en wit opzij worden geschoven om plaats te maken voor meer expressieve en uitnodigende kleuren."

Blauw voor mentale helderheid en productiviteit

Afbeelding
Afbeelding

Dit kantoor is geschilderd in een koele blauwe kleur, waardoor je zeker kunt ontspannen tijdens het werken en tegelijkertijd creativiteit kunt inspireren. Volgens ColorPsychology.org heeft blauw een ontspannend effect en bevordert het de concentratie. Minder gestresste werknemers hebben doorgaans meer plezier in hun werk en zijn productiever.

Blauwgrijs staat voor kalmte

Afbeelding
Afbeelding

Deze verfkleur heeft een zeer rustgevend en kalmerend effect dat bevorderlijk is voor een goede werkomgeving. Sue Kim (Valspar Paint) biedt meer inzicht in de invloed van de hedendaagse kleurkeuzes en zegt: "De kantoormeubelindustrie leidt feitelijk de inspiratie voor toekomstige werkplekken."

Chartreuse Groen

Afbeelding
Afbeelding

Chartreuse is energiek en stimulerend voor elk kantoor waar creativiteit van vitaal belang is. Dit kantoor heeft een muur geschilderd in chartreusegroen die wordt herhaald in verschillende opbergmeubels met wit als accentkleur.

Andere groensoorten die vaak in huisdecoratie voorkomen, winnen aan populariteit. Sue Kim legt uit: "Blues zijn dominant geweest, maar verzorgende greens, zoals Valspar Sparkling Sage en Smoke Infusion, zorgen ervoor dat kantoorruimtes uitnodigender aanvoelen."

Chartreuse Geel

Afbeelding
Afbeelding

Deze waarde van chartreuse weerspiegelt de lente, vernieuwing en jeugd. Je vindt dit vaak een favoriete verfkleur voor technologiebedrijven en anderen die zich toeleggen op innovatieve ideeën en producten. Gebruik andere aardekleuren, zoals bruin, grijs en beige, om te voorkomen dat deze kleur uw kantoorinrichting overheerst.

Getextureerde Goudsbloem

Afbeelding
Afbeelding

Geel is een andere verfkleur die misschien te krachtig blijkt te zijn voor een kantoor. Het wordt voor het menselijk oog beschouwd als de meest intense kleur van het spectrum. Als u ervoor kiest om geel te gebruiken, blijf dan weg van fel geel. Misschien geeft u er de voorkeur aan om een gele accentmuur of -paneel te gebruiken in plaats van het hele kantoor. Deze goudsbloem wordt gebruikt met een beige kleur om een open kantoorruimte te definiëren.

Te veel geel

Afbeelding
Afbeelding

Dit is een uitstekend voorbeeld van hoe te veel geel overweldigend is voor het menselijk oog. Het open kantoorconcept is zelfs lichter dan de buitenruimtes, omdat het ook sterk reflecterende witte muren en plafonds heeft. Dit kantoor zal zeer moeilijk zijn om gedurende langere tijd in te werken. Werknemers zullen hoogstwaarschijnlijk last krijgen van hoofdpijn en vermoeide ogen.

Mosterdgeel

Afbeelding
Afbeelding

Een betere gele verfkleur is mosterdgeel. De helderheid van geel wordt afgezwakt en zorgt voor een inspirerende accentmuur voor deze gedeelde kantoorruimte. De emotieloze kleur die de grijze vloer biedt, is een goede stabiliserende tegenhanger van de verkwikkende mosterdkleur.

Oranje en industrieel grijs

Afbeelding
Afbeelding

Als we kijken naar de inrichting van het restaurant, vertrouwt deze bedrijfskantine op een intense sinaasappel om te voorkomen dat werknemers te lang blijven hangen. De grijze panelen zijn bevorderlijk om je neus bij de slijpsteen te houden. De psychologische boodschap voor deze bedrijfsruimte is: 'Weer aan het werk.'

Kleine doses kleuren

Afbeelding
Afbeelding

Dit kantoor stra alt vleugjes bleke meloen en goud uit die je normaal gesproken niet in kantoren aantreft. De combinatie van deze kleuren is onverwacht. Zowel verkwikkend als verfrissend, dit kantoor is uitnodigend en vrolijk.

Spaties opsplitsen met kleur

Afbeelding
Afbeelding

Een lange muur die wit of beige is geverfd, lijkt oneindig en koud. De meloenkleur brengt echter energie in de kantoorruimte met een levendige kleur. De muurruimte wordt verder opgedeeld met een donkere afbeelding die beweging/ritme aan het geheel toevoegt.

Psychologie van rood

Afbeelding
Afbeelding

Rode verf is een vrolijke, vrolijke kleur, maar dit stemmingsstimulans kan te stimulerend blijken voor werknemers. Restaurants profiteren van deze psychologische impact om klanten in en uit te laten bewegen. Kantoormedewerkers kunnen rood geschilderde muren irritant, ongemakkelijk en stressveroorzakend vinden. In een rood geschilderd kantoor lopen de gemoederen waarschijnlijk hoog op.

Sterk en stabiel grijs

Afbeelding
Afbeelding

Grijs is vaak de favoriete keuze voor een kantoorverfkleur. Deze kleur brengt de kracht van staal over en de emotionele standvastigheid van onthecht en emotieloos zijn. Deze eigenschappen zijn goed voor een werkomgeving die emoties vrijmaakt, zodat werknemers zich kunnen concentreren op hun taken.

Probleemoplossing Donkergrijs

Afbeelding
Afbeelding

Deze vergaderruimte heeft een donkergrijze accentmuur met een droog uitwisbaar bord waarop probleemoplossing plaatsvindt. Dit is een uitstekende kleur voor dergelijke taken. De psychologische impact van donkergrijs induceert en ondersteunt probleemoplossend vermogen. Gebruik deze kleur spaarzaam, bijvoorbeeld als accentmuur, om te voorkomen dat het kantoor somber en deprimerend wordt.

Industrieel grijs

Afbeelding
Afbeelding

Een architectenbureau profiteert van de psychologische impact van deze industriële grijze muur. Grijs weerspiegelt intellect en een blik op de toekomst, beide kwaliteiten die nodig zijn bij het creëren van architecturale structuren. Omdat het ook de kleur is die geassocieerd wordt met conformiteit, is het ideaal voor een beroep dat moet voldoen aan de bouwprincipes.

De Midas Touch

Afbeelding
Afbeelding

Deze gedeelde kantoorruimte is wit geschilderd en voorzien van een muur met gouden accenten. Het risico van het gebruik van witte verf voor kantoren is het psychologische gevoel van isolatie dat het met zich meebrengt en de meest reflecterende kleur in het spectrum. De gouden accentmuur beïnvloedt die gevoelens met een gevoel van voldoening en een winnende houding. Goud wordt geassocieerd met rijkdom en de kleur kan een positief effect hebben op het werk. De kleur komt terug in de keuze van de stoelen.

Oranje en beige

Afbeelding
Afbeelding

Dit kantoorontwerp heeft een kleine hoeveelheid levendig oranje dat niet overweldigend is, aangezien de aangrenzende muren beige zijn. De uitsparing en open planken onthullen de aangrenzende groene kleur van het kantoor.

Groen en oranje

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Het aangrenzende kantoor blijft de oranje accentkleur behouden, maar de algehele muurkleur is bleek. Een witte, open boekenkast is ook voorzien van dit zachte groen voor boekenkastladen. Er zijn nog veel meer kleurencombinaties voor interieurverf die u zou willen overwegen voordat u er een kiest voor uw kantoor.

Aanbevolen: