Beste planten voor op kantoor

Inhoudsopgave:

Beste planten voor op kantoor
Beste planten voor op kantoor
Anonim
Zakelijke collega's ontmoeten elkaar
Zakelijke collega's ontmoeten elkaar

De vijf beste planten voor je kantoor zijn ideaal voor een grote of kleine ruimte. Met deze onderhoudsarme planten kunt u uw werkruimte verlevendigen zonder de werkdruk te vergroten.

1. Pothos

De pothosplant (Epipremnum aureum) is een geweldige aanvulling op een plank of hoge kast, zodat de hangende plant voldoende groeiruimte heeft. Je kunt kiezen voor een jade pothos of gouden pothos die textuur en bonte groene en gele kleuren biedt.

Kweektips voor Pothos-plant

Deze plant is veelzijdig en verdraagt ramenloze kantoren met kunstlicht, indirect en helder indirect licht. Als je vergeet water te geven, is hij erg vergevingsgezind, want hij houdt niet van veel water. Eén keer per week water geven is voldoende. Pothos-planten hebben lichte bemesting nodig, dus u kunt ze één keer per maand voeren. Misschien vindt u een mestpiek voor kamerplanten met een langzame afgifte over een aantal maanden handiger.

Pothos-plant
Pothos-plant

2. Vetplanten

Vetplanten zijn er in vele vormen en kleuren. Dit is een geweldige onderhoudsarme plant. Je kunt het verwaarlozen en hij zal het verschil niet weten.

Kweektips voor vetplanten

Een vetplant heeft overdag wat indirect licht nodig, en de meeste kunnen direct zonlicht verdragen. Vetplanten hoeft u slechts één keer per week licht water te geven. Een populaire vetplant is de jadeplant. In tegenstelling tot compacte vetplanten groeit de jadeplant in de hoogte, dus hij heeft voldoende hoofdruimte nodig om te groeien.

Vetplanten plant
Vetplanten plant

3. Luchtinstallatie

De luchtplant (Tillandsia) is een geweldige keuze voor elk kantoor. Deze plant is ideaal als u vaak niet op kantoor bent, omdat hij ernstig verwaarloosd kan worden en toch kan gedijen. Je hebt niet eens aarde nodig om deze plant te laten groeien, omdat hij zijn voedingsstoffen uit de lucht ha alt. Je kunt deze plant op een plank, een rots of een ander oppervlak plaatsen, zodat de wortels zich eraan kunnen hechten voor stabiliteit. Een aerium (atrium) voor een luchtinstallatie kan een mooie aanvulling zijn op uw bureau of archiefkast.

Kweektips voor luchtplanten

Luchtplanten geven de voorkeur aan indirect maar helder licht en moeten één keer per week met water worden besproeid. Je moet je plant(en) eens in de 10-14 dagen laten weken.

  1. Laat de plant(en) 10 minuten in water op kamertemperatuur weken.
  2. Na het weken van je plant schud je het overtollige water voorzichtig los.
  3. Laat de plant drogen op keukenpapier.
  4. Plantenwortels moeten binnen een paar uur drogen om wortelrot te voorkomen.
  5. Breng de plant terug naar zijn normale rustplaats.
Luchtinstallatie
Luchtinstallatie

4. Kruipende vijg

De groenblijvende kruipende vijg (Ficus pumila) is een onderhoudsarme plant die op een plank, hoge kast of in een hangmand kan worden geplaatst. Deze klimplant heeft kleine hartvormige bladeren. De stengels groeien in een gedraaid, draadachtig uiterlijk. Traditioneel wordt deze plant buiten gekweekt, net als klimop, maar kan gemakkelijk worden getraind om binnen te groeien. Er is ook een bonte soort.

Kweektips voor kruipende vijgenplanten

Je zult de kruipende vijg hoogstwaarschijnlijk zo nu en dan moeten snoeien om hem onder controle te houden, aangezien het een klimplant is. Van de stekken kun je altijd nieuwe planten maken, maar eerst in water bewortelen en dan verplanten. De plant heeft indirect fel licht nodig, maar kan overleven bij weinig licht. Geef voldoende water om de grond te verzadigen, maar zorg ervoor dat er geen water in een bak blijft staan, omdat dit wortelrot kan veroorzaken. Laat de grond niet uitdrogen. Eén keer per maand bemesten tijdens de groeiperiode in de lente en de zomer.

Kruipende afb
Kruipende afb

5. ZZ-fabriek

De ZZ-plant (Zamioculcas Zamiifolia) is een gemakkelijk te onderhouden plant. De plant heeft dikke stengels met glanzende donkergroene bladeren. Deze plant is een geweldige bureau- of kastplant. Het is een langzaam groeiende plant die uiteindelijk wel een meter hoog kan worden.

Kweektips voor ZZ Plant

De ZZ kan de meest nalatige planteneigenaar overleven. Het wortelsysteem en de extra grote stengels slaan water op en kunnen dit indien nodig vrijgeven. Hoewel de plant de voorkeur geeft aan helder indirect licht, kan hij omgevingen met weinig licht overleven. Je kunt de plant tijdens de groeimaanden in de lente bemesten, maar de plant heeft niet veel bemesting nodig.

Zamioculcas zamiifolia-plant
Zamioculcas zamiifolia-plant

De beste planten voor op kantoor kiezen

Zelfs als u geen natuurlijke tuinier bent, kunt u de beste planten voor uw kantoor selecteren door planten te kiezen die niet veel onderhoud vergen. Je collega's zullen jaloers zijn op je nieuwe groene vingers!

Aanbevolen: