7 beste neutrale verfkleuren voor een transformatief huis

Inhoudsopgave:

7 beste neutrale verfkleuren voor een transformatief huis
7 beste neutrale verfkleuren voor een transformatief huis
Anonim
Mooie woonkamer
Mooie woonkamer

De beste neutrale verfkleuren die u in uw huis kunt gebruiken, kunnen variëren van warm wit tot tinten met een vleugje blauw of roze. De tintintensiteit van een verfkleur bepa alt de mate van neutraliteit in een kamerontwerp.

Medium tin

Een iets donkerder grijze kleur kan op muren worden gebruikt om een meer dramatische maar neutrale verfkeuze te creëren. Voor de afwerking kunt u spierwit of zachtgrijs gebruiken. Kies je voor strak wit, dan zorgt het contrast voor een dramatisch effect.

De neutrale tinkleur spelen

Je kunt ervoor kiezen om de tinkleur op de muur boven een stoelrail of lambrisering te gebruiken en de onderste helft van de muur in halfglanzend wit te schilderen voor een meer dynamische kamer. Je kunt dit zachte donkergrijs ook gebruiken als accentmuur voor de slaapkamermuur met de bed- of woonkamermuur.

Eetkamer appartement interieur
Eetkamer appartement interieur

Grijs Bruin

Een warm grijs heeft bruine ondertonen, waardoor het een geweldige neutrale kleur is om te gebruiken met donkerder bruin met grijze ondertonen. Deze muurkleur kan worden gebruikt bij donkerder meubilair, zoals een bruin gestoffeerd bed en een bijpassende kleur in de gordijnen.

Accentkleuren

Je kunt ook helderwitte accentkleuren gebruiken in beddengoed. Dit kleurenpalet is ideaal voor het introduceren van een vleugje kleur voor een dramatisch slaapkamerontwerp. Kob altblauwe of karmozijnrode rode accentstukken, zoals keramische lampen, kunst aan de muur, een dekbed, een gestoffeerde stoel en een paar kunstvoorwerpen die in de kamer worden geplaatst, geven dit type kamerontwerp een extra dimensie.

Moderne witte en beige slaapkamer
Moderne witte en beige slaapkamer

Warm ivoor

Warm ivoor met gele ondertonen creëert een zeer gezellige kamer. Je kunt in deze kamer rijke kleuren gebruiken, zoals goud, rood, oranje en bruin. Een woonkamer of slaapkamer in het noorden van uw huis is een ideale kandidaat voor deze muurkleur. Een kamer op het noorden krijgt de minste hoeveelheid licht en is meestal de koudste kamer in een huis, dus het gebruik van warme kleuren kan de sfeer ten goede komen. van de kamer.

Algemeen binnenaanzicht van een lounge
Algemeen binnenaanzicht van een lounge

Warm Taupe

Een warme taupe heeft bruine ondertonen, wat een gezellig gevoel geeft dat contrasteert met de zachte crèmewitte afwerking. De combinatie creëert een weelderig gevoel van een ontspannende kamer. Bij gebruik met beadboard dat in hetzelfde zachte crèmewit is geverfd als de rand, is de kleurovergang soepel en elegant. Bij gebruik in een badkamer creëren de kleuren een verfijnde spa-achtige sfeer.

Bad op pootjes
Bad op pootjes

Roze kleur

Je denkt misschien niet dat roze een neutrale kleur is, maar de juiste ondertoon van bruin/bruin, deze anders levendige kleur wordt gedempt in een zachte, bleke tint. Het roze in deze kleur komt naar voren als kamermeubilair in roze, bruin en goud wordt toegevoegd.

Subtiele kamerkleur

Je kunt deze subtiele kleur gebruiken in een slaapkamer, woonkamer, eetkamer of badkamer waar je een vleugje roze wilt hebben, geaccentueerd met stoffen voor gordijnen en stoffering. Je kunt de fellere kleuren zo veel of zo weinig gebruiken als je wilt, voor een vloeiende en gemakkelijke kleurovergang door de kamer of voor een helder, krachtig ontwerpstatement.

chaise longue in erker
chaise longue in erker

Donkergrijs Groen

Een donkergrijze kleur met groene ondertonen kan een neutrale kleur zijn voor een levendiger kleurenpalet. Bij dit type neutrale muurkleur kunt u een bruingrijs met hints van geel en groen, rood en/of blauw gebruiken. U kunt stoffen selecteren met diepe rode en groene tinten in bloemen- of betaalde patronen voor stoffering, gordijnen en kussens, of kiezen voor een vinpatroon en een accentkleur. Je kunt een ontwerp zoals dit maken met een felgele of goudsbloemaccentkleur voor stoffen en kunstvoorwerpen.

Zwart geschilderd bed in modern slaapkamerinterieur
Zwart geschilderd bed in modern slaapkamerinterieur

Lichtgrijs

Een favoriete neutrale verfkleur voor huizen is lichtgrijs. Deze koele kleur kan worden gebruikt met andere koele kleuren, zoals blauw, grijs en groen. Je kunt deze kleur in elke kamer van je huis of in een enkele kamer gebruiken. Je kunt deze kleur naar andere kamers overbrengen door een kleur uit het koele palet te kiezen, of door donkergrijs te kiezen om je kleurenschema dieper in je huis te laten doordringen. Werk deze kleur af met een sterk contrasterend wit of kies voor een donkerder grijs voor een donker tot licht contrast.

Woonkamer met foto's
Woonkamer met foto's

De beste neutrale verfkleuren voor uw huis selecteren

Neutrale verfkleuren kunnen een lichte kleur geven om uw kleurenpalet voor uw huis samen te stellen. Voordat u een neutrale kleur voor uw huis kiest, moet u rekening houden met de algehele sfeer die u voor uw huis wilt.

Aanbevolen: