Koplampen schoonmaken met tandpasta

Inhoudsopgave:

Koplampen schoonmaken met tandpasta
Koplampen schoonmaken met tandpasta
Anonim
Auto koplamp
Auto koplamp

Koplampen kunnen troebel worden omdat het plastic gevoelig is voor oxidatie en de ophoping van vuil en roet. Een van de beste methoden om ze schoon te maken, is gebruik maken van iets dat je in je medicijnkastje hebt: tandpasta. Deze methode werkt tegen opgehoopt gruis, vuil en oxidatie op koplampen.

Stap één: verzamel het juiste gereedschap

Om je koplampen schoon te maken, heb je het volgende nodig:

  • Verfmaskeringstape
  • Tandpasta (een die peroxide of zuiveringszout bevat, werkt het beste)
  • Zachte microvezeldoek
  • Autowas
  • Water (door het in een spuitfles te doen, kan het gemakkelijker worden aangebracht)
  • Afwasmiddel (elke soort, maar Dawn werkt het beste)
  • Tandenborstel

Kies de juiste tandpasta

Als je een tandpasta kiest, kies dan een merk of type en het zal werken. Colgate met peroxide of zuiveringszout werkt echter het beste. Dit komt omdat whitening-tandpasta meer korrel bevat dan een niet-whitening-pasta. Kies voor pasta in plaats van gel, omdat deze dikker is. Als je toch voor een gel kiest, zoek er dan een met microbolletjes, die als scrubmiddel werken.

Stap twee: wassen

Gebruik afwasmiddel en water om de koplamp krachtig te schrobben en eventuele grote stukken vuil of vuil te verwijderen. Veeg de lamp volledig droog en zorg ervoor dat de gebieden rond de lamp ook droog zijn.

Stap drie: Tape

Gebruik de afplaktape om de koplamp te isoleren. Dit zorgt ervoor dat u geen tandpasta op andere delen van uw voertuig krijgt. Hoewel de tandpasta je lak waarschijnlijk niet zal beschadigen, wil je geen enkel risico nemen.

Stap vier: schrobben

Doe de tandpasta op een tandenborstel en begin met kleine, cirkelvormige bewegingen te schrobben. Zorg ervoor dat je de hele koplamp schrobt. Als je geen reserve tandenborstel hebt, kun je ook een doekje gebruiken. Een tandenborstel is echter het beste omdat deze je meer schrobkracht geeft. Voeg meer water toe en plak indien nodig.

Stap vijf: Spoelen

Nadat u de koplamp grondig hebt geschrobd, spoelt u de koplamp af met water. Zorg ervoor dat je alle tandpasta verwijdert.

Stap zes: Herhaal indien nodig

Als niet al het vuil en de mist zijn verwijderd, herha alt u het proces.

Stap zeven: verbetering

Voeg autowas toe aan een schone doek en poets de koplamp. Dit biedt bescherming tegen toekomstige vertroebeling.

Waarom het gebeurt

Koplampen zijn gemaakt van plastic of polycarbonaat. Na verloop van tijd kan de zuurstof in de lucht ervoor zorgen dat de lenzen oxideren. Dit veroorzaakt vertroebeling en vermindert het zicht, wat onveilig is. Bovendien krijgen koplampen een laagje van het vuil en gruis op de weg.

Hoe het werkt

Als normaal onderdeel van het auto-onderhoud moet u deze folie verwijderen. De reden dat tandpasta op koplampen werkt, is omdat het het plastic schrobt en de film verwijdert.

Waarschuwing

Hoewel tandpasta relatief veilig is voor plastic in koplampen, kan het nuttig zijn om dit op een klein oppervlak te testen voordat je je hele lens bedekt. Dit zorgt ervoor dat de tandpasta en het materiaal geen onvoorziene reacties veroorzaken.

Andere oppervlakken

Naast het gebruik van tandpasta op koplampen, kun je ook tandpasta op je auto gebruiken om kleine krasjes weg te poetsen die niet door de blanke lak heen zijn gekomen. Nadat u het licht hebt ingesmeerd, gebruikt u water en de microvezeldoek om uw auto weer te laten glanzen. Dit helpt ook op doffe plekken.

Heldere lichten

Overuren kunnen uw koplampen troebel worden. Dit komt door het vuil en gruis dat uw auto erop krijgt tijdens normaal rijden en door oxidatie van het plastic. Om het schoon te maken, hoeft u uw portemonnee niet leeg te maken. Ga gewoon naar de badkamer en pak een tube tandpasta en een oude tandenborstel.

Aanbevolen: