Bespaart het loskoppelen van elektronica energie?

Inhoudsopgave:

Bespaart het loskoppelen van elektronica energie?
Bespaart het loskoppelen van elektronica energie?
Anonim
Het loskoppelen van elektrische snoeren
Het loskoppelen van elektrische snoeren

Je verliest misschien geld zonder het te beseffen als je je elektronica aangesloten laat. Ontdek hoe je geld kunt besparen op je energierekening door enkele eenvoudige wijzigingen aan te brengen.

Aangesloten elektronica verbruikt energie

Sommige mensen denken dat het niet uitmaakt of je elektronica loskoppelt wanneer deze niet in gebruik is. Volgens de Northeast Ohio Public Energy Council (NOPEC) blijven elektronica en apparaten (vooral die met digitale displays) stroom verbruiken wanneer ze zijn aangesloten. Dit wordt ook wel fantoombelasting of vampierstroom genoemd. Dingen zoals opladers voor mobiele telefoons en oplaadbare batterijen blijven stroom verbruiken zolang ze zijn aangesloten, dus haal de stekker uit het stopcontact als je ze niet gebruikt.

  • Een artikel in de New York Times schat dat het gemiddelde huishouden ongeveer 50 apparaten heeft die altijd stroom verbruiken, en dat ongeveer een kwart van al het energieverbruik in woningen afkomstig is van elektronica die is uitgeschakeld en aangesloten of aangesloten blijft slaap- of standby-modus.
  • Volgens Energy.gov gebruiken opladers voor mobiele telefoons 2,24 watt energie wanneer ze zijn aangesloten en in gebruik, maar blijven ze nog steeds 0,26 watt verbruiken zodra je telefoon is losgekoppeld en de oplader aangesloten blijft. Voeg dat getal samen door vergelijkbare apparaten die mogelijk bij u thuis aanwezig zijn, en het stroomverbruik kan snel oplopen.
  • Hoewel de energie die door andere elektronica wordt verbruikt sterk kan variëren, gebruiken sommigen aanzienlijk meer een oplader voor mobiele telefoons. Een videogameconsole die is aangesloten en in de stand-bymodus staat, kan bijvoorbeeld ongeveer 70 watt aan stroom verbruiken.

Apparaten die de meeste fantoomenergie gebruiken

Hoewel het niet praktisch is om elk apparaat in je huis los te koppelen als je het niet gebruikt, zijn er enkele grote boosdoeners die je misschien zou willen overwegen om de stekker uit het stopcontact te halen. Volgens MarketWatch zijn enkele van de grootste energievampiers

  • Flatscreen-tv's
  • Videogameconsoles
  • Computers (desktop en notebook)
  • Kabelboxen en DVR's
  • Mobiele apparaten (mobiele telefoons en tablets)
  • Opladers voor mobiele apparaten
  • Printers
  • Faxapparaten
  • Kleine keukenapparatuur met elektrische componenten (zoals koffiezetapparaten en magnetrons)

De Lawrence Berkeley National Library biedt een compleet vermogensdiagram waarin het wattverbruik wordt weergegeven voor tientallen gewone huishoudelijke elektronica wanneer deze aan en uit staat. Het energieverbruik wanneer uitgeschakeld varieert sterk, van nachtverlichting (met 0,05 watt) tot set-top satelliet-DVR-boxen (met meer dan 28 watt).

Vaak over het hoofd geziene items

Er zijn ook enkele vaak over het hoofd geziene items die stroom verbruiken wanneer ze zijn aangesloten en uitgeschakeld. Voorbeelden hiervan zijn gereedschapsopladers, loopbanden, printers, faxmachines en batterijladers.

Verwachte besparingen

Stekkerdoos
Stekkerdoos

Consumer Reports blijkt dat huishoudens tussen de vijf en tien procent van hun energiekosten verspillen aan passieve stroom die wordt verbruikt door elektronische apparaten die niet in gebruik zijn. Door apparaten los te koppelen en stekkerdozen te gebruiken om apparaten en elektronische groepen uit te schakelen, kunt u energie besparen en naar verwachting tot enkele honderden dollars per jaar besparen.

Te nemen stappen

Deskundigen zijn het erover eens dat fantoomvoeding zowel onnodige energie verbruikt als de energierekening verhoogt. Gelukkig zijn er verschillende eenvoudige stappen die je kunt nemen om de planeet te helpen en de energiekosten laag te houden.

Passief energieverbruik meten

Een manier om precies te weten hoeveel passieve energie u gebruikt en welke apparaten uw grootste boosdoeners zijn, is door dit te meten met behulp van een eenvoudig monitorapparaat met plug-load. Een voorbeeld hiervan is de Kill A Watt-elektriciteitsmonitor (minder dan $ 20 op Amazon). Dit kan u specifieke informatie geven die u zal helpen beslissen welke items u wilt loskoppelen.

Ontkoppel individuele elektronica

Voor kleinere elektronica zoals opladers kan het simpelweg loskoppelen van het stopcontact wanneer ze niet in gebruik zijn een eenvoudige oplossing zijn. Stuur uzelf een herinnering of plaats een post-it-briefje ernaast om u eraan te herinneren totdat u een gewoonte heeft ontwikkeld.

Gebruik stekkerdozen

Experts raden aan om centrale stekkerdozen te installeren voor de meest gebruikte elektronica of groepen elektronica. Energy.gov stelt dat als u de apparaten op een stekkerdoos aansluit en vervolgens de stekkerdoos in de uit-stand zet als u klaar bent met het gebruik ervan, de stroomtoevoer wordt onderbroken en de apparaten geen stroom meer zullen blijven trekken. Deze methode kan eenvoudiger en net zo effectief zijn als het loskoppelen van individuele apparaten.

Gebruik slaapmodus

Als het onpraktisch zou zijn om uw computer los te koppelen omdat u deze zo vaak gebruikt, kan de slaapmodus een meer praktische optie zijn. Door uw computer in de slaapstand te zetten, kunt u het energieverbruik minimaliseren, zelfs als het apparaat aangesloten blijft. Hoewel het apparaat nog steeds wat stroom verbruikt, wordt de hoeveelheid aanzienlijk verminderd in plaats van het apparaat gewoon volledig ingeschakeld te laten.

Overweeg energie-efficiënte upgrades

Oudere elektronica kan meer stroom verbruiken, dus een energiezuinige upgrade is een andere optie om uw energiekosten te verlagen. Om het meeste uit uw geld te halen, moet u echter nog steeds energiezuinige apparaten loskoppelen of aansluiten op een stekkerdoos en deze uitschakelen als u ze niet gebruikt.

Trek aan de stekker om te besparen

Het kost niet veel tijd of moeite om apparaten los te koppelen of stekkerdozen te installeren waarmee u eenvoudig de stroom naar meerdere apparaten kunt uitschakelen. Gebruik deze eenvoudige tips om de energiekosten en het verbruik te verlagen.

Aanbevolen: