Het Feng Shui-metaalelement begrijpen

Inhoudsopgave:

Het Feng Shui-metaalelement begrijpen
Het Feng Shui-metaalelement begrijpen
Anonim
Messing bellen en zilveren kommen
Messing bellen en zilveren kommen

Metaal is een van de vijf elementen van feng shui, gebaseerd op de vijf taoïstische elementen van Wu Xing. De juiste plaatsing van metalen elementen en kleuren in huizen, kamers of ruimtes kan de optimale stroom van chi vergemakkelijken.

Feng Shui metalen elementattributen

Het metalen feng shui-element is een van de vijf elementen, die water versterken en hout vernietigen. Het wordt versterkt door de aarde en verzwakt door water. Metaal heeft dynamische en flexibele energie en ondersteunt de sectoren van behulpzame mensen, weldoeners, kinderen en gezinnen. Items met een metallic afwerking, maar ook items in de kleuren grijs en wit, kunnen het metalen element in die sectoren helpen versterken.

Metaal is vooral Yin

Het metalen element is voornamelijk yin (receptief en vrouwelijk) van aard, wat duidt op energie die naar binnen beweegt en samentrekt. Maar net als alle andere elementen kan het onder bepaalde omstandigheden ook yang van uitdrukking zijn. Metal heeft associaties met het herfstseizoen en met de cyclus van vertraging in de periode onmiddellijk voorafgaand aan de rustperiode. Het kan ook kracht, stijfheid of krachtige vastberadenheid vertegenwoordigen.

Metalen element in de Feng Shui constructieve cyclus

In de constructieve (productieve) cyclus versterkt of produceert de aarde metaal, en metaal versterkt of produceert water. Dit betekent dat je de elementen metaal in een ruimte of locatie kunt versterken door ook elementen van aarde toe te voegen. Op dezelfde manier kunt u metalen elementen gebruiken om de waterelementen in bepaalde delen van uw huis te versterken.

Metalen element in de destructieve cyclus

In de destructieve cyclus vernietigt of verzwakt vuur metaal, en metaal verzwakt of vernietigt hout. Daarom, als je te veel van een metalen element hebt, kun je een kleine hoeveelheid vuurelementen toevoegen om de impact ervan te verzwakken. Op dezelfde manier, als je te veel houtenergie hebt, kun je een kleine hoeveelheid metaal gebruiken om de impact ervan te verzwakken.

Uiteindelijk profiteert een ruimte van de juiste balans van alle vijf elementen op de juiste plaats.

Feng Shui-ontwerp met metalen elementkleuren

De kleuren die met metaal worden geassocieerd zijn grijs en wit. Door ruimtes in deze kleuren te decoreren en decoratieve items met deze kleuren te gebruiken, wordt het element metaal versterkt.

Feng Shui-ontwerp met metalen elementobjecten

Je kunt veel decoratieve voorwerpen gebruiken om metaalenergie te stimuleren. Dit omvat alle metalen voorwerpen zoals:

  • Vazen
  • Bestek
  • Gerechten
  • Windgong
  • Metalen Boeddha's
  • Munten
  • Metalen fotolijsten
  • Kunstwerk met metaal

Andere kenmerken van het metalen element

Metaal heeft ook andere eigenschappen, en je kunt deze in je interieur verwerken om de metaalenergie te versterken.

  • Het feng shui-dier voor het metalen element is de witte tijger.
  • In astrologie wordt metaal geassocieerd met de planeet Venus.

Metalen element op de traditionele Bagua

Op de bagua van de traditionele school van feng shui wordt metaal geassocieerd met twee trigrammen: Qián en Duì. Om de plaatsing van deze gebieden in een ruimte te bepalen, moet u kompasmetingen doen.

Qián-trigram

Qián-trigram
Qián-trigram

Het Qián-trigram wordt weergegeven door drie yang-lijnen. In de I Tjing vertegenwoordigt dit trigram de hemel en wordt het ook wel ch'ien genoemd. Op fysieke locaties zoals een huis, kamer of ruimte bevindt Qián zich in het noordwesten, de sector van behulpzame mensen en weldoeners.

Om gunstige chi te helpen creëren, behulpzame mensen in je leven te brengen en de steun van weldoeners te versterken, kun je elk van de bovenstaande elementen en kleuren metaal gebruiken in de noordwestelijke sector van elke ruimte.

Duì Trigram

Duì trigram
Duì trigram

Het Duì-trigram wordt weergegeven als twee yang-lijnen met daarboven één yin-lijn. In de I Tjing vertegenwoordigt dit trigram Meer, en het wordt ook wel tui genoemd. Fysiek bevindt Duì zich in de westelijke sector van een huis, kamer of ruimte, en de energie die hier wordt ondersteund is kinderen en creativiteit.

Om deze aspecten in je leven te versterken, kun je de westerse sector versieren met de hierboven genoemde kleuren en elementen van metaal.

Metalen element op de westelijke Bagua

Sommige mensen kiezen ervoor om de westerse school van feng shui te volgen (ook wel zwarte hoed feng shui genoemd). Om elk deel van uw huis in westerse feng shui te bepalen, gaat u bij de voordeur naar binnen staan en verdeelt u de ruimte in negen gelijke sectoren. Het is het beste om westerse of traditionele feng shui te gebruiken, maar niet beide.

Op de westelijke bagua zijn de metalen delen van je huis de gebieden van behulpzame mensen en reizen, die zich rechtsvoor bevinden, en kinderen en creativiteit, die zich in het midden rechts van elke ruimte bevinden. Je kunt elk van de hierboven genoemde metalen elementen op deze gebieden gebruiken om deze levensaspecten te versterken.

Gunstig Feng Shui metalen element

Hoewel je ruimtes alle vijf de taoïstische elementen oordeelkundig in evenwicht moeten brengen voor de juiste feng shui, is de juiste plaatsing van het element metaal essentieel voor optimale chi. Als u dit doet, kunt u de gebieden kinderen, creativiteit, reizen en weldoeners versterken.

Aanbevolen: