Het Feng Shui-houtelement begrijpen

Inhoudsopgave:

Het Feng Shui-houtelement begrijpen
Het Feng Shui-houtelement begrijpen
Anonim
Moderne luxe keuken
Moderne luxe keuken

Hout is een van de vijf elementen van feng shui. Elk element, inclusief hout, moet op de juiste manier en in balans in de ruimte worden gebruikt voor een optimale stroom van chi-energie. Door de manier waarop u het houten element in uw ontwerp gebruikt te maximaliseren, kunt u de sfeer in uw huis of werkruimte verbeteren.

Kenmerken van houtelement in Feng Shui

Hout heeft voornamelijk yang (mannelijke, actieve) energie, maar het heeft ook elementen van yin (ontvankelijk, vrouwelijk). Het wordt geassocieerd met het seizoen van de lente en een nieuw begin, nieuw leven en nieuwe groei. Het heeft de kwaliteiten van gecombineerde kracht en flexibiliteit.

Houtelement in de destructieve cyclus

In de destructieve cyclus verzwakt hout de aarde en wordt verzwakt door metaal. Dit betekent dat als je minder hout nodig hebt in een ontwerp, je een paar (maar niet te veel) metalen elementen kunt toevoegen, en als je minder aarde nodig hebt in een ontwerp, je een paar houtelementen kunt toevoegen.

Houtelement in de productieve cyclus

In de productieve cyclus versterkt water hout en versterkt hout vuur, dus je kunt houtelementen aan vuurelementen toevoegen als je sterkere vuurenergie nodig hebt en waterelementen aan houtelementen toevoegen als je meer houtenergie nodig hebt.

Houtelementkleuren voor Feng Shui Design

Houtkleuren zijn bruin en groen. Door deze kleuren in het ontwerp te gebruiken, worden de houteigenschappen versterkt.

Feng Shui houtelementmaterialen

De materialen die hout in het ontwerp brengen zijn natuurlijk hout (zoals houten meubels), bamboe, rieten en gezond levende planten. Op dezelfde manier kunnen afbeeldingen van hout en bomen in de kunst ook hout in het ontwerp brengen.

Andere kenmerken van houten elementen

Andere eigenschappen van hout zijn:

  • Het wordt geassocieerd met de planeet Jupiter.
  • Flexibel jong hout wordt geassocieerd met het getal 4, dat staat voor zegeningen en fortuin.
  • Stevig ouder hout wordt geassocieerd met het getal 3, dat staat voor een nieuw begin en familie.
  • Het feng shui-dier dat geassocieerd wordt met hout is de groene draak.

Hout en de traditionele Bagua

Hout wordt op de traditionele bagua weergegeven door twee trigrammen, Zhèn (donder) en Xùn (wind).

Pixabay
Pixabay

Zhèn Trigram

Zhèn is één yang-lijn aan de onderkant met twee yin-lijnen erbovenop. Op de Bagua ligt Zhèn in het oosten, en het is het gebied voor familie en gezondheid. Zhèn staat voor stevig ouder hout. Om het Zhèn-gedeelte van een ruimte te vinden, moet je kompasmetingen doen en de oostelijke sector vinden.

In deze sector kun je de gezondheid en het gezin versterken door hier houten elementen te plaatsen, inclusief in je decoratie een van de hierboven genoemde kleuren of houtelementen, zoals planten, groene of bruine kleuren of een groene draak. Het plaatsen van deze elementen in drieën is bijzonder veelbelovend.

Xùn Trigram

Het Xùn-trigram is qua uiterlijk het tegenovergestelde van Zhèn; het heeft één yin-lijn aan de onderkant die twee yang-lijnen bovenaan ondersteunt. Het wordt vertegenwoordigd door jong, flexibel hout. Op de Bauga ligt Xùn in het zuidoosten, het gebied voor welvaart, rijkdom en gelukkige zegeningen.

In deze sector, die je kunt bepalen met een kompas, kun je rijkdom, geluk en zegeningen versterken door te decoreren met houten elementen en kleuren zoals hierboven vermeld. Voor zowel de Xùn- als de Zhèn-sector kun je het houtelement verder versterken door waterelementen en kleuren toe te voegen.

Feng Shui-houtelement en het westelijke Bagua

De locatie van de houtaspecten in een huis, kantoor of ruimte is anders als je de westerse school van feng shui volgt (ook bekend als zwarte hoed feng shui). In feng shui met zwarte hoed wordt hout geassocieerd met de volgende delen van een huis of ruimte:

  • Familie en gezondheid, dat zich in het midden links van een ruimte bevindt als je bij de voordeur staat en naar binnen kijkt
  • Rijkdom en welvaart, die zich in de linkerachterhoek van een ruimte bevindt als je bij de voordeur naar binnen staat

Net als bij traditionele feng shui kun je de energie van elk van deze drie gebieden versterken door te decoreren met elementen en kleuren van hout, en met waterelementen om de houtenergie te versterken.

Het houten element plaatsen voor Feng Shui

In je huis is het essentieel om de vijf elementen in evenwicht te brengen door te decoreren met kleuren en items die de elementen vertegenwoordigen in de juiste ruimtes. Wanneer je dit doet, is het echter belangrijk om een van de twee methoden te kiezen – traditioneel of westers – en de items dienovereenkomstig te plaatsen om een consistente energiestroom door de ruimte te creëren.

Aanbevolen: