Het Feng Shui-waterelement begrijpen

Inhoudsopgave:

Het Feng Shui-waterelement begrijpen
Het Feng Shui-waterelement begrijpen
Anonim
Aquarium in blauwe kamer
Aquarium in blauwe kamer

Water is een van de vijf elementen van feng shui. Bij het inrichten en organiseren van een ruimte volgens de feng shui-principes is het belangrijk om het waterelement op de juiste manieren en plaatsen te integreren om de optimale stroom van chi te bevorderen. Water kan ook helpen andere elementen in evenwicht te brengen door ze te verzwakken of te versterken.

Kenmerken van het waterelement

Water is voornamelijk yin, hoewel het ook yang-elementen kan bevatten. Dit betekent dat het in de eerste plaats vrouwelijk en ontvankelijk is, hoewel het, wanneer water agressief stroomt, zoals in een rivier of krachtige oceaangolven, meer kenmerken van yang kan hebben (mannelijk, agressief). Water stroomt soepel en gemakkelijk en baant zich zachtjes een weg rond obstakels zonder zijn aard op te geven.

Destructieve cyclus

In de destructieve cyclus wordt water verzwakt door de aarde en verzwakt het vuur. Dit betekent dat als je te veel van een waterelement hebt of de waterenergie in een ruimte te sterk is, je deze kunt verzwakken door een paar (niet te veel) elementen aarde toe te voegen. Op dezelfde manier kun je, als je te veel vuurenergie op een locatie hebt, de impact ervan verminderen door elementen van water toe te voegen.

Constructieve cyclus

In de constructieve cyclus voedt metaal water en water hout. Dit betekent dat je in gebieden waar je waterenergie hebt en die energie wilt ondersteunen, je dit kunt doen door elementen van metaal toe te voegen, net zoals je in houtgebieden elementen van water kunt gebruiken om het houtelement te voeden.

Kleuren

De kleuren van water zijn blauw en aqua. Voor water met een meer yang-kwaliteit is de kleur zwart. Als u deze kleuren in uw decoratieschema's gebruikt, brengt u het essentiële element water overal waar u het gebruikt.

Materialen

De meest voor de hand liggende materialen om het waterelement aan een ruimte toe te voegen zijn voorwerpen die zelf water bevatten, zoals aquariums, waterpartijen en fonteinen. Glas en spiegels kunnen ook het waterelement vertegenwoordigen, net als elke kunst die water afbeeldt. Vissen, zeedieren, kannen en andere watervaten vertegenwoordigen ook het waterelement in ruimtes. Omdat water voornamelijk yin van aard is, kunnen objecten en kunst met gebogen lijnen deze energie weergeven (in tegenstelling tot rechte lijnen en scherpe hoeken voor yang).

Andere kenmerken van het waterelement

Water heeft ook andere eigenschappen.

  • In feng shui vertegenwoordigt het geluk en rijkdom.
  • Het is gerelateerd aan de planeet Mercurius en de maan.
  • Het feng shui-element dat geassocieerd wordt met water is de zwarte schildpad.

Water en de traditionele Bagua

Op de bagua die verband houdt met de traditionele school van feng shui, wordt water weergegeven in één trigram, Kan. Het Kan-trigram bevat één yang-lijn omringd door twee yin-lijnen.

Kan-trigram
Kan-trigram

Op de traditionele bagua bevindt Kan zich in de noordelijke sector van een huis, kamer of ruimte. Dit gebied regelt de energie van carrière en werk, dus het gebruik van aquarellen en decoratieve elementen in deze ruimte kan helpen bij het creëren van veelbelovende chi in dit aspect van je leven. Je kunt de watersector verder versterken door deze te voeden met metalen elementen, die water voeden.

Decoratieve waterelementen kunnen ook helpen de houten delen van het huis, die zich in het oosten en zuidoosten bevinden, te versterken.

Water en het westelijke Bagua

Aanhangers van de westerse feng shui-school (ook bekend als feng shui met zwarte hoed), plaatsen water vooraan in het midden van een ruimte wanneer je bij de voordeur naar binnen staat. Het is het beste om te kiezen of je de westerse stijl wilt volgen of traditionele feng shui, maar niet beide bij het organiseren van een ruimte. Net als traditionele feng shui ondersteunt en versterkt het creëren van veelbelovende chi in het watergebied carrière en werk.

Zorgvuldige plaatsing van water

In feng shui worden sommige waterplaatsingen als ongunstig beschouwd.

  • Als je een waterpartij buiten je voordeur plaatst, zorg er dan voor dat deze naar je huis toe stroomt en niet ervan weg. Als je het wegkijkt, betekent dit dat geld en rijkdom wegvloeien uit je huis.
  • Plaats nooit waterfonteinen of afbeeldingen van water in uw slaapkamer, omdat water het vuur koelt, wat de huwelijkspassie kan doven.
  • Tenzij je badkamer zich in de watersector van je huis bevindt, kun je het beste geen extra waterelementen toevoegen, aangezien de badkamer al sterk neigen naar waterenergie met een wastafel, douche en toilet.

Cultiveer veelbelovende waterenergie met Feng Shui

Het op de juiste manier plaatsen van elementen die water vertegenwoordigen in je huis, kamer of ruimte kan veelbelovende chi creëren die geluk, voorspoed en carrièresucces ondersteunt. Door de decoratieve elementen in de juiste ruimtes te gebruiken, kun je de energie van dit belangrijke element benutten om de stroom van chi te optimaliseren.

Aanbevolen: