Het Feng Shui Aarde-element begrijpen

Inhoudsopgave:

Het Feng Shui Aarde-element begrijpen
Het Feng Shui Aarde-element begrijpen
Anonim
Woonkamer met feng shui aarde-element
Woonkamer met feng shui aarde-element

Aarde is een van de vijf elementen van feng shui. Door het aarde-element op de juiste manier te gebruiken in feng shui-ontwerp kan de manier waarop chi, of energie, stroomt in de ruimtes waar je werkt, speelt en leeft, worden geoptimaliseerd. Je kunt het element aarde activeren door specifieke materialen te gebruiken, of je kunt het element aarde gebruiken om andere elementen te versterken of te matigen om harmonie en balans te creëren.

Feng Shui Aarde-elementattributen

Het aarde-element is voornamelijk yin, dat vrouwelijk en ontvankelijk is. Het kan zich echter ook in een actievere en mannelijkere vorm uiten. Net als de planeet aarde is de energie van het element aarde stabiliserend en gecentreerd. Er zijn vier seizoenen en vijf elementen, dus de aarde vertegenwoordigt het tussenseizoen waarin ze van de ene naar de andere overgaan.

Aarde-element in de destructieve cyclus

In de destructieve cyclus verzwakt of vermindert hout de aarde, terwijl de aarde het water verzwakt of vermindert. Als je het element aarde wilt temperen, kun je daarom een paar decoratieve elementen gebruiken die verband houden met het element hout.

De aarde in de productieve cyclus

In de productieve cyclus versterkt het vuurelement de aarde, en de aarde metaal. Als u de aarde-elementen wilt voeden of versterken, kunt u daarom decoratieve voorwerpen en kleuren gebruiken die verband houden met het vuur-element. Op dezelfde manier kun je aardekleuren en decoraties gebruiken om gebieden met metalen elementen te versterken.

Aarde-elementkleuren in Feng Shui-ontwerp

Kleuren die je kunt gebruiken bij het decoreren om het element aarde te versterken zijn neutrale aardse tinten, zoals:

  • Geel
  • Bruin
  • Ecru
  • Lichtbruin

Decoratieve objecten ter ondersteuning van de energie van de aarde

Decoratieve elementen die de aarde weerspiegelen zijn onder meer:

Houten zentafeltuin
Houten zentafeltuin
  • Stenen en kristallen
  • Zoutlampen
  • Items gemaakt van klei of terracotta
  • Aardewerkelementen
  • Een zentuin
  • Kunstwerken die voorwerpen van de aarde uitbeelden

Aanvullende kenmerken van het aarde-element

De aarde heeft ook andere attributen:

  • Het wordt geassocieerd met de getallen vijf en 10.
  • De belangrijkste dierenassociatie op aarde is de gele slang.
  • De bijbehorende planeet is Saturnus.
  • De primaire vorm die met de aarde wordt geassocieerd, is het vierkant.

Aarde-element op de traditionele Bagua

Op de traditionele bagua hebben twee trigrammen aarde-energieën, Kūn (aarde) en Gèn (berg).

Kūn Trigram

Het Kūn-trigram wordt soms ook geschreven als K'un en bevat drie yin-lijnen. Op de bagua ligt Kūn in de zuidwestelijke sector en wordt geassocieerd met het gebied van liefde en huwelijk. U zult in uw huis, kamer of ruimte kompasmetingen moeten doen om te bepalen welke de Kūn-sector van invloed is op liefde, relaties en huwelijk.

Kun-trigram
Kun-trigram

Om veelbelovende chi voor liefde, huwelijk en relaties in je ruimtes te genereren, gebruik je aarde-elementen in de zuidwestelijke sector en decoreer je met de aarde-elementen en kleuren die hierboven zijn vermeld. Je kunt dit gebied ook versterken met vuurelementen, die de aarde zullen voeden en versterken.

Gèn Trigram

Je zult dit soms ook geschreven zien als Ken. Het is het bergtrigram en bestaat uit twee yin-lijnen met daarboven een yang-lijn. Op de traditionele bagua bevindt het zich in de noordoostelijke sector van elke kamer, huis of ruimte, wat het gebied is dat van invloed is op wijsheid en kennis.

Gen trigram
Gen trigram

Om wijsheid en kennis te versterken, breng je decoratieve voorwerpen en kleuren van aarde binnen, zoals hierboven vermeld. Als je in deze gebieden niet genoeg aarde hebt, kun je ook decoratieve voorwerpen meenemen die verband houden met het element vuur om de aarde te versterken.

Aarde-element op de westelijke Bagua

De westerse school van feng shui gebruikt geen kompasrichtingen. In plaats daarvan baseert het zijn zwarte hoed-bagua op negen sectoren, bepaald door waar ze zich bevinden vanaf de voordeur naar binnen gericht. In westerse feng shui vind je de aarde-elementen in de volgende sectoren:

  • De sector liefde en relaties bevindt zich achterin, in de rechterhoek van de voordeur, naar binnen gericht. Je kunt de bovenstaande decoratieve kleuren en elementen gebruiken om dit gebied te versterken.
  • De gelukssector bevindt zich in het midden van elke ruimte, vanaf de voordeur naar binnen gericht. Aarde-elementen, zoals hierboven vermeld, zullen de chi in dit gebied versterken.
  • De wijsheid en groei bevinden zich in de sector linksvoor, vanaf de voordeur naar binnen gericht. Om deze aspecten te versterken, decoreer je hier met aarde-elementen en het aardeversterkende element vuur.

Als je met feng shui werkt, is het essentieel dat je een van de twee soorten scholen kiest - westers of traditioneel - en de items dienovereenkomstig plaatst, zodat je geen verwarrende of ongeordende chi creëert.

Feng Shui's ondersteunende aarde-element

De aarde dient als het fundament waarop je je dagelijkse leven leidt. Omdat het fysiek fundamenteel is, creëert het aarde-element ook energetisch een solide en centrerende basis. Door de aarde-energie naar de juiste sectoren te brengen in de ruimtes waar je leeft, werkt en speelt, ontstaat er een meer geaarde en gecentreerde energie in je leven.

Aanbevolen: