Tips voor het kiezen van Feng Shui-schilderijen en -kunst

Inhoudsopgave:

Tips voor het kiezen van Feng Shui-schilderijen en -kunst
Tips voor het kiezen van Feng Shui-schilderijen en -kunst
Anonim
feng shui kunst Chinees schilderij met vogels die op bamboe staan
feng shui kunst Chinees schilderij met vogels die op bamboe staan

Schilderijen en kunst dragen bij aan de algehele energetische stroom en het gevoel van een ruimte. Op muurkunst en schilderijen zijn algemene feng shui-principes van toepassing. Gebruik de bagua om de ideale plaatsing van feng shui-schilderijen en -kunst in de woonkamer of elders te bepalen voor veelbelovende chi en om specifieke energie zoals welvaart te cultiveren. Kies je kunst op basis van de elementen die het afbeeldt en de energetische frequenties die het promoot.

Muurkunst en de Feng Shui-elementen

Kies schilderijen die een van de vijf elementen van feng shui bevatten om meer bij te dragen aan die elementaire energie. Op dezelfde manier kunnen elementen die op schilderijen worden afgebeeld andere elementen versterken of verzwakken.

  • Schilderijen van bomen of drijfhout, boslandschappen en soortgelijke afbeeldingen tonen het houtelement. Wandkunst gemaakt van houten materialen kan het houten element weerspiegelen.
  • Muurkunst met waterlandschappen, rivieren, watervallen, meren of andere vloeistoffen verbeelden het element water.
  • Kunst met kaarsen, open haarden of andere vurige dingen verbeelden het element vuur.
  • Landschappen en muurkunst met bergen, planten, kristallen en soortgelijke voorwerpen beelden het element aarde uit.
  • Muurkunst met bijvoorbeeld auto's, munten of zilveren verzorgingssets tonen allemaal elementen van metaal.

Feng Shui-kleuren in schilderijen en kunst

Je kunt ook zoeken naar de overheersende kleur in het schilderij om het element ervan te bepalen.

  • Objecten met rood, oranje of paars versterken het element vuur. Wandkunst met deze kleuren weerspiegelt vreugde, levendigheid, passie en warmte.
  • Kunst met bruin of groen versterkt het element hout. Schilderijen die deze kleuren bevatten, worden beschouwd als kleuren van welvaart en stimuleren vernieuwing.
  • Afbeeldingen met blauw of aqua versterken het element water. Ze worden geassocieerd met rust en vrede.
  • Schilderijen en kunst met bruine, beige, gele en aardetinten versterken het element aarde. Aarde-elementen worden geassocieerd met stabiliteit, aarding, koestering en ontvankelijkheid.
  • Items in bruin, zwart, wit, grijs en metallics versterken het element metaal. Metaal staat voor energie die naar binnen beweegt, productiviteit, rationeel denken en intellectualisme.

Gebruik schilderijen met deze kleuren om gebieden te verzachten waar je te veel van een bepaald soort energie hebt, met behulp van de cyclus van vernietiging met waterverzwakkend vuur, vuurverzwakkend metaal, metaalverzwakkend hout, houtverzwakkend aarde en aarde verzwakking van water.

Seizoenen in schilderijen

feng shui kunst winterlandschap
feng shui kunst winterlandschap

Als het schilderij een bepaald seizoen weergeeft, dan hebben deze ook betrekking op elementen en kunnen ze geplaatst worden volgens de bagua. Kunst die laat zien:

  • De late zomer is gerelateerd aan het element aarde
  • Herfst is gerelateerd aan het element metaal
  • Winter is gerelateerd aan het element water
  • De lente heeft betrekking op het element hout
  • De vroege zomer heeft betrekking op het element vuur

Feng Shui-schilderijen voor rijkdom

Symbolen van welvaart zijn populaire onderwerpen voor feng shui-kunst, zowel in schilderijen als in muurreliëfs. Op de veelbelovende schilderijen voor welvaart zijn vaak geluksbloemen en natuurlijke kenmerken afgebeeld, terwijl op muurreliëfs meestal geluksdieren zijn afgebeeld.

Dierlijke reliëfs

Een populaire keuze voor muurkunst om feng shui te versterken is een dierenreliëf of snijwerk. Deze kunnen worden gemaakt van metaal, hout, hars of andere media. Er zijn veel veelbelovende feng shui-dieren, dus je hebt veel opties om degene te kiezen waar je het meest mee te maken hebt, als je persoonlijke geluksschilderij.

  • Chinese draak
  • Kikker
  • Olifant
  • Paard
  • Ox
  • Phoenix

Rijksschepen

Een van de meest gebruikte symbolen van rijkdom, vooral door slimme zakenmensen, is het rijkdomschip, dat is geïnspireerd op oude koopvaardijschepen. De kunst aan de muur van een rijkdomschip moet aan uw muur worden gemonteerd, zodat deze uw huis binnenvaart en nooit meer weggaat. De meeste muurkunst van dit type is in hoog-reliëfstijl en bevat plaatsen waar u verschillende Chinese munten, edelstenen, goudstaven en andere symbolen van rijkdom kunt toevoegen, alsof u vracht op uw schip laadt. De meeste rijkdomschepen zijn goudgekleurd om dit metaal van grote rijkdom te symboliseren.

Koivissen

De karper, beter bekend als de koivis, is een ander symbool van rijkdom en geluk. Koivissen worden geassocieerd met welvaart. Daarom kunnen deze schilderijen helpen rijkdom en overvloed te vergroten, vooral in de geldhoek van uw huis. Hoewel de meeste mensen eraan gewend zijn deze in aquaria of siervijvers te zien, is er geen reden waarom je dit symbool niet in muurkunst zou kunnen gebruiken. Een zijden kamerscherm ontworpen voor aan de muur is een uitstekende keuze voor hoogwaardig design en feng shui-authenticiteit.

Feng Shui-tips voor schilderijen

feng shui kunst tijger Chinees schilderij op een pruimenbloesem achtergrond
feng shui kunst tijger Chinees schilderij op een pruimenbloesem achtergrond

Het vinden van het juiste schilderij voor je feng shui-huis biedt veel opties en past in vrijwel elke interieurstijl. Kies het type schilderij dat bij uw interieur en kleurenpalet past, en let erop wat u prettig vindt, want bij feng shui draait alles om het aanmoedigen van positieve energie.

Let op de energie van lijnen

Lijnen zijn ook belangrijk in feng shui en dit geldt ook voor die in schilderijen en kunst.

  • Rechte lijnen en scherpe hoeken worden als ongelukkig of negatief beschouwd, omdat negatieve energie zich in een rechte lijn voortplant. Hoewel schilderijen rechte lijnen kunnen hebben, moeten deze ook worden verzacht met rondingen en bogen.
  • Gebogen lijnen worden als toevallig beschouwd omdat positieve energie een gebogen pad aflegt.
  • Cirkels geven balans en cycli van energie en natuur weer.

Kies positieve Feng Shui-schilderijen

De volgende afbeeldingen in schilderijen kunnen bijdragen aan positieve energetische omstandigheden:

  • Van schilderijen van bamboe wordt gezegd dat ze geluk en voorspoed brengen.
  • Afbeeldingen van Boeddha (of het nu een standbeeld of een schilderij is) brengen geluk. Dit geldt echter alleen voor het Boeddha-schilderij, het is een geschenk dat iemand anders je heeft gegeven, aangezien je geluk niet kunt kopen.
  • Schilderijen met positieve afbeeldingen, zoals prachtige landschappen of feesten, brengen goede energie in uw hele huis of kantoor.
  • Veel andere kunstwerken, waaronder schilderijen, kunnen in delen van je huis worden geplaatst om verschillende energieën te ondersteunen.

Vermijd negatieve Chi

Sommige schilderijen kunnen volgens feng shui minder heilzame energieën opwekken.

  • Schilderijen van rampen, oorlogen, stormen, ongeluk, eenzaamheid of soortgelijke negatieve incidenten genereren negatieve energie.
  • Het hebben van schilderijen met water in de slaapkamer kan hartstochten verkoelen, omdat water vuur onderdrukt volgens de cyclus van vernietiging.

Schilderformaten en materialen

Over het algemeen brengen grotere stukken meer energie met zich mee dan kleinere werken. Op dezelfde manier kunnen aquarellen een zachtere energie hebben vanwege hun minder levendige kleuren dan die gemaakt met olie of acryl. Denk ook aan het inlijstmateriaal en let op welk element het afbeeldt. Feng shui-schilderijen voor de woonkamer kunnen groter zijn dan kunst in andere kamers, en vanwege de dynamische yang-energie van de kamer kunnen je kleuren ook krachtiger zijn.

Kies waar je van houdt

Het kiezen van kunst en schilderijen met feng shui in gedachten is belangrijk voor de manier waarop de chi-energie circuleert in je huis of werkruimte, maar zorg ervoor dat je muurkunst kiest met meer dan feng shui als doel. Het is ook belangrijk dat je stukken kiest waar je van houdt, omdat je er nog vele jaren naar zult kijken. Zoek uit welke soorten muurkunst je nodig hebt voor elke ruimte in huis en selecteer de feng shui-kunst waar je echt van geniet.

Aanbevolen: