10 geluksbloemen voor geluk en welvaart

Inhoudsopgave:

10 geluksbloemen voor geluk en welvaart
10 geluksbloemen voor geluk en welvaart
Anonim
Buik van een vrouw die thuis een vaas versiert met chrysanten
Buik van een vrouw die thuis een vaas versiert met chrysanten

Geschilderd op porselein, geborduurd op zijden gewaden, geweven in tapijten en geëtst in jade en goud, overal in China zie je geluksbloemen. De gevierde bloemen zijn meer dan decoratief: ze zijn bewust gekozen, suggestief en krachtig. Feng shui spreekt de taal van bloemen en geluk als ze je ruimte sieren en energie geven.

Seizoensgebonden Feng Shui-bloemen die geluk betekenen

Levendige verse bloemen of zijden bloemen kunnen geluk brengen in feng shui door de stroom van chi-energie te versterken, de levenskracht die geluk versterkt en beschermt tegen negatieve gevolgen. Met behulp van de feng shui bagua-kaart kunt u de perfecte plaatsing voor uw bloeiende planten en bloemstukken vinden.

De bloemen van de vier seizoenen waren het onderwerp van kunst en poëzie in de Ming-dynastie. De voortgang van hun seizoensbloei markeerde het verstrijken van de tijd, en de bloemen werden symbolen voor de kwaliteiten die aan de seizoenen werden toegeschreven.

  • Lente - De orchidee, kersenbloesem en pioenroos vertegenwoordigen liefde, vruchtbaarheid, geluk en succes.
  • Zomer - Lotus staat voor doorzettingsvermogen, schoonheid en verlichting.
  • Herfst - Chrysant staat voor optimisme.
  • Winter - Pruimenbloesems, die tegen de sneeuw bloeien, vertegenwoordigen welzijn en langdurig geluk.

Orchideeën

Paarse mottenorchidee op houten bijzettafel
Paarse mottenorchidee op houten bijzettafel

Orchideeën strijden om de hoogste bloesem voor het activeren van positieve chi-energie. Toen China over zijn nationale bloem debatteerde, waren pioenrozen en orchideeën bijna een gelijkspel. Pioenen hadden een lichte voorsprong, maar niet genoeg om de officiële titel te claimen. Zowel orchideeën als pioenrozen zijn dus representatieve Chinese bloemen. Orchideeën zijn spiritueler dan de weelderige pioenrozen, omdat ze tot de hogere chakra's behoren. Orchideeën staan voor zuiverheid en vruchtbaarheid en vergroten het carrièresucces. Plaats een bos paarse phalaenopsis-orchideeën in uw thuiskantoor, uw meditatieruimte of uw familiekamer voor gratie, harmonie en vooruitgang.

Pioenen

Crock van mooie roze pioenrozen op de vensterbank in de keuken
Crock van mooie roze pioenrozen op de vensterbank in de keuken

Pioenrozen symboliseren een nieuwe heropleving van liefde en relaties in feng shui. De donzige roze horen thuis in je slaapkamer of de liefdes-/relatieruimte van je ruimte, omdat roze een hartkleur is. De diepere rode gaan nog een stapje verder en roepen bijna: 'Huwelijk!' Maar bij roze draait alles om romantiek - en met pioenrozen kun je niet mislopen, zo yang en zo krachtig zijn ze.

Pioenrozen worden al eeuwenlang afgebeeld in de Chinese kunst en zijn eeuwige favorieten in de landelijke enquêtes om een nationale bloem te kiezen, maar ze zijn er nog niet in geslaagd die prijs binnen te halen.

Lotus

Lotusbloem, rood en wit, cultuurreizen door Japan
Lotusbloem, rood en wit, cultuurreizen door Japan

Er is een gezegde in het boeddhisme dat het wonderbaarlijke bestaan van de lotusbloem perfect weergeeft: "Geen modder, geen lotus." De lotus wortelt zich in de modder op de bodem van de vijver en stuurt een zuivere, voortreffelijke bloem naar het licht. Het is een metafoor voor de menselijke reis naar verlichting.

Een lotusbloem wordt in veel Aziatische culturen als heilig beschouwd. Het wordt gecrediteerd voor het schenken van perfecte vrede en harmonie in uw huis. Als je een lotusbloem – of een waterpartij zoals een koivijver met lotussen – bij de ingang van je huis plaatst, zal de bloem enorme hoeveelheden positieve chi aantrekken en je eraan herinneren dat de drang naar licht, of perfectie, niet te stoppen.

Chrysanten

gele en witte chrysant
gele en witte chrysant

Chrysanten telegraferen jouw evenwichtige en moeiteloze succesvolle leven. Ze worden in heel Azië gekoesterd. De felgele zijn puur zonneschijn en zwoegen om je dromen waar te maken in de slaapkamer of de gemeenschappelijke ruimtes van je huis. Laat de buren ze zien. Zet grote potten met moeders in een raam, zodat zij ook kunnen delen in de vrolijkheid en het geluk.

Pruimenbloesems

Japanse abrikoos (Prunus mume)
Japanse abrikoos (Prunus mume)

Bloeiende takken, zoals pruimen, kornoelje en perzik, horen thuis in uw gezondheidsgebied omdat ze iconen zijn van zuiverheid en genezing. Vaak bloeien deze takken bij koud winterweer, een bewijs van hun taaiheid en uithoudingsvermogen en van het delicate wonder van hun uiterlijk. Dat is de reden waarom pruimenbloesem ook wordt voorgesteld als de nationale bloem van China.

Kersenbloesems

Prunus accolade agm - kers, lente, bloemen, roze, bloesem
Prunus accolade agm - kers, lente, bloemen, roze, bloesem

Kersenbloesems worden beschouwd als geluksbloemen voor het aantrekken en koesteren van liefde en huwelijk. Net als andere bloeiende takken zijn ze favoriete decoraties voor Chinese Nieuwjaarsfestiviteiten omdat ze positieve chi verzamelen. Niet alleen bevorderen alle bloesems een robuuste gezondheid, ze worden ook beschouwd als geluksvogels voor geluk op de lange termijn.

Favoriete geluksbloemen

Bloemen genereren positieve feng shui met stimulerende eigenschappen die geluk kunnen brengen op alle gebieden van je leven. Levende bloemen hebben de beste energie, maar snijbloemen kunnen net zo nuttig zijn als ze vers worden gehouden met schoon water. Kunstbloemen van zijde en andere kwaliteitsstoffen zijn acceptabele alternatieven voor levende of snijbloemen en brengen hetzelfde bloemengeluk met zich mee als ze mooi worden gerangschikt en onderhouden.

Magnolia's

De prachtige bloemen van Pink Magnolia lijken te dansen in het lentelicht.
De prachtige bloemen van Pink Magnolia lijken te dansen in het lentelicht.

Magnolia's, vooral de witte bloesems, betekenen liefde en zuiverheid, en staan bekend als krachtige bloemen voor voorspoed. Zet een schaal met magnolia's in je woonkamer of meditatieruimte.

Lelies

Roze leliebloem en bokeh achtergrond
Roze leliebloem en bokeh achtergrond

Lelies zijn kalmerende, vredige en vrolijke planten die niet alleen positieve energie toevoegen aan elke openbare ruimte van je huis, zoals de woon- of eetkamer of entree, maar ook perfect zijn voor een privémeditatieruimte. Een Chinees spreekwoord luidt: "Als je nog maar twee centen op de wereld over hebt, koop dan met de ene een brood en met de andere een lelie." Een enkele bloesem of een massa bloemen is bedwelmend en opbeurend, net zo nodig als brood voor een gevoel van welzijn.

Hortensia's

Blauwe hortensia's
Blauwe hortensia's

Hortensia's zijn symbolen van dankbaarheid en spirituele verlichting. Ze werken vooral goed op het creatieve gebied van uw huis. Zet er in de zomer bosjes van door je hele huis om de luchtige vreugde van het seizoen vast te leggen.

Bolbloemen

Boeketten van helderwitte en gele narcissen in diverse gekleurde vazen
Boeketten van helderwitte en gele narcissen in diverse gekleurde vazen

Narcis en andere bolbloemen zijn veelbelovende nieuwjaarscadeaus voor dierbaren, omdat ze zo'n sterk potentieel hebben. Zet een pot witte narcissen in je carrièregebied om de aandacht te trekken van je talent en harde werk. Gele narcissen, nog een bolbloem, voegen een vleugje optimisme en vrolijkheid toe. Carrièresucces is net zo onvermijdelijk als de bloei van die bollen als je versiert met narcissen.

Optimaliseer bloemengeluk

Bloemen voorbij hun hoogtepunt kunnen het tegenovergestelde effect hebben: geluk aantrekken. Bruine, afstervende, verdroogde of beschadigde bloemen zijn opslagplaatsen voor stagnerende, ongezonde energie.

  • Snoei en vervang dode bloemen onmiddellijk om de positieve chi in uw huis, bedrijf of kantoor te behouden.
  • Sla de bonsai over. Bonsaiplanten zijn prachtig, maar ze vertegenwoordigen een groeiachterstand en worden niet als goede feng shui-planten beschouwd.
  • Kies hoogwaardige kunstbloemen boven gedroogde bloemen. De gedroogde bloemen zijn uitgedroogd en levenloos, terwijl een prachtige zijden bloem de geest van een bloem op zijn hoogtepunt weergeeft.
  • Snijd de doornen van bloemen zoals rozen af voordat je ze neerzet. Doornen kunnen energie vasthouden en vasthouden en de harmonieuze stroom ervan in een ruimte belemmeren.

Algemene Feng Shui-tips voor het plaatsen van bloemen

Laat de bloemen zien in je slaapkamer, tuin, koivijver of in de hoek van je bureau. Vergroot hun geluksgevoel door de bloemen in veelbelovende delen van de feng shui bagua te plaatsen, de kaart die aangeeft welke delen van een ruimte het grootste effect hebben op rijkdom, relaties, creativiteit, carrièresucces, gezondheid en andere belangrijke elementen.

Bloeiend Feng Shui-geluk

Werken met bloemen en feng shui-principes is eenvoudig als je je gezond verstand toepast. Als je een romantische partner wilt, plaats je pioenrozen dan in bosjes van twee, en niet in solobloemen. Vergeet niet dat rood de kleur van voorspoed is, en dat het ook een energiestoot is om een onderneming of een relatie op gang te brengen. Roze is langzamer, zachter en zachter. Houd uw bloemen mooi gesnoeid, zodat ze perfect, mooi en opbeurend zijn. Schik een boeket of potbloemen gevuld met kleurrijke bloemen bij elkaar voor een maximaal effect. En gebruik gelukscitaten en bijschriften als u geluksbloemen cadeau doet, om de vreugde van geluk onder uw familie en vrienden te verspreiden.

Aanbevolen: