Afdrukbare Scrabble-scorebladen

Inhoudsopgave:

Afdrukbare Scrabble-scorebladen
Afdrukbare Scrabble-scorebladen
Anonim
Vrienden spelen scrabble op de veranda
Vrienden spelen scrabble op de veranda

Scrabble is een van 's werelds populairste woordspelletjes. Omdat het spel de geest van competitie aanwakkert, is het gemakkelijk om alle scoreformulieren die bij het bordspel worden geleverd, op te gebruiken. In plaats van meer scorebladen aan te schaffen, kunt u downloadbare scorebladen gebruiken die u thuis kunt afdrukken.

Het scoreblad downloaden

Deze scoreformulieren zijn geweldig voor Scrabble-spellen, ongeacht hoeveel mensen er spelen. Klik op een van de onderstaande miniaturen om een afdrukbare PDF op een ander tabblad te openen. Vanaf dat nieuwe tabblad kunt u de PDF downloaden en afdrukken. Als u hulp nodig heeft, raadpleegt u de handleiding voor Adobe-afdrukbare bestanden.

Het scoreblad gebruiken

De scoreformulieren zijn ontworpen om gemakkelijk te gebruiken en maken uw Scrabble-gameplay een fluitje van een cent. Elke afdrukbare versie bevat acht afzonderlijke scorekaarten.

  1. Bovenaan elke scorekaart bevindt zich een leeg veld 'Speler' waarin spelers hun naam kunnen schrijven. Er is ruimte voor vier spelers om hun naam te schrijven.
  2. Elke scorekaart bestaat uit drie kolommen:

    • Eén noteert het nummer van de beurt
    • Eén om het woord te schrijven dat in die beurt werd gespeeld
    • Eén om je puntentotaal op te schrijven aan het einde van die beurt
  3. Je kunt het woord en het aantal punten invullen, of je kunt het schrijven van het woord overslaan en gewoon de derde kolom gebruiken om het aantal verdiende punten op te schrijven.
  4. Afhankelijk van hoe je wiskunde het liefst doet, kun je wachten tot het einde van het spel en alle getallen in de derde kolom optellen. Of je kunt het aantal punten dat je in een beurt hebt verdiend, plus de eerder verdiende punten, in het vak zetten.
  5. Als uw eerste drie woorden bijvoorbeeld elk 10 punten opleveren, kunnen uw eerste drie scorekolommen "10", "10" en "10" bevatten. Voor de cumulatieve methode zouden dit "10", "20" en "30" zijn. Het voordeel van de tweede methode is dat je geen lange lijst met getallen hoeft op te tellen, omdat je bij elk spel het totaal aan de volgende rij hebt toegevoegd.

Een scoreblok maken

Je kunt een scoreblok maken door verschillende exemplaren van de scoreformulieren af te drukken en ze aan elkaar te knippen op een klembord, of op een stuk kartonnen achterkant en bindklemmen. Een andere optie is om ze naar je plaatselijke drukkerij te brengen en ze te laten kopiëren en in blocnotes te laten binden.

Houd de concurrentie levend

Print zoveel van deze scorebladen als je nodig hebt en kom terug als je meer nodig hebt! Je kunt de werkbladen zelfs gebruiken om nieuwe manieren te bedenken om te scoren en het spel voor een meer uitdagende tijd te spelen.

Aanbevolen: