Militaire tijdconversie

Inhoudsopgave:

Militaire tijdconversie
Militaire tijdconversie
Anonim

Een dag op een standaardklok loopt in twee delen van 12 uur, terwijl de militaire tijdklok in één blok van 24 uur loopt. Wanneer u de behoefte heeft, kan onze tijdconversiewidget u snel helpen de overstap van het ene systeem naar het andere te maken.

Hoe de widget te gebruiken

De widget helpt je het equivalent van de tijden op de standaard 12-uursklok te berekenen met die van de 24-uurs militaire klok, en ook omgekeerd.

Om te zetten van standaardtijd naar militaire tijd:

In de eerste regel van de widget:

  1. Voer de standaarduren en minuten in de eerste twee velden in.
  2. Klik op het vervolgkeuzemenu om AM of PM te selecteren.
  3. Klik op "Berekenen" om de equivalente militaire tijd te zien.

Om van militaire tijd naar standaardtijd te gaan:

In de tweede regel van de widget:

  1. Voer de militaire tijd in als vier cijfers: twee voor het uur en twee voor de minuten. Voer bijvoorbeeld 0700, 1300 of 1530 in, afhankelijk van wat van toepassing is.
  2. Klik op de knop "Berekenen" om uw conversie in standaardtijd te zien.

Om uw invoer voor een berekening te verwijderen, klikt u op de knop "Wissen".

Standaard versus militaire tijd

In de standaardtijd loopt de 12-uursklok van 0.00 uur middernacht tot 12.00 uur 's middags, en herha alt nog een cyclus van 12 uur tot het middernachtuur van die dag.

Aan de andere kant blijft de 24-uurs militaire tijdklok na 12.00 uur het totale aantal uren na middernacht tellen, van 1300 (dertienhonderd) uur tot 2359 (drieëntwintig negenenvijftig), voordat hij gaat fietsen tot middernacht de volgende dag. De militaire tijden van 1300 en 2359 komen overeen met respectievelijk 13:00 uur en 23:59 uur, uitgedrukt in standaardtijd.

Het gebruik van standaard- en militaire tijd

Over het algemeen wordt in het burgerleven in de Verenigde Staten en Canada de standaard 12-uursklok gebruikt, terwijl in veel andere landen de 24-uursklok wordt gebruikt. De VS, Canada en andere landen gebruiken de 24-uursklok voor hun leger.

De 24-uursklok wordt ook voor andere officiële doeleinden over de hele wereld gebruikt. Deze situaties omvatten het gebruik door ziekenhuis- en medisch noodpersoneel, maar ook door de luchtvaartsector om de tijd van gebeurtenissen vast te leggen.

Het schrijfformaat van de twee klokken

Let er voor beide klokken op dat u begrijpt hoe u de tijden van de dag in de juiste notatie schrijft.

Wandklok met militaire tijd
Wandklok met militaire tijd

Voor de standaard 12-uursklok:

  • Schrijf de tijd met een dubbele punt tussen het uur en de minuten.
  • De minuten worden geschreven als twee cijfers.
  • De tijd moet altijd worden gevolgd door AM of PM om aan te geven dat het vóór of na de middag is. Deze worden over het algemeen in meer formele contexten met een hoofdletter geschreven, met of zonder punten, maar anders is het equivalent in kleine letters meestal acceptabel.

Je zou bijvoorbeeld één minuut over twee uur in de ochtend schrijven als 02:01 uur.

Voor de militaire 24-uursklok:

  • Er mag geen dubbele punt tussen het uur en de minuten staan.
  • Noch AM, noch PM worden gebruikt om de periode van de dag aan te duiden.
  • Schrijf militaire tijd altijd als vier cijfers, twee voor het uur en twee voor de minuten. Schrijf bijvoorbeeld 'veertienhonderddertig' uur als 1430 (equivalent aan 14.30 uur in standaardtijd).
  • Voeg een voorloopnul toe vóór een uur van één cijfer. Dertig minuten na acht uur in de ochtend wordt bijvoorbeeld 08.30 uur geschreven en uitgesproken als "oh acht dertig" uur.

Een snelle conversie

Als je eenmaal de essentie ervan begrijpt, is het gemakkelijk te begrijpen hoe de militaire tijd van 24 uur zich verhoudt tot de standaardtijd van 12 uur. Gebruik onze eenvoudige widget als u snel een conversie wilt maken van de ene prikklok naar de andere.

Aanbevolen: