Waar antiek verkopen: beste dealers & sites

Inhoudsopgave:

Waar antiek verkopen: beste dealers & sites
Waar antiek verkopen: beste dealers & sites
Anonim
antiek veiling
antiek veiling

Weten waar je antiek moet verkopen is belangrijk als je er klaar voor bent om afscheid te nemen van die vintage tafel, antieke vaas of retro lamp. Hoewel het gemakkelijk is om antiek te kopen, kan het verkopen ervan wat meer tijd en moeite kosten. U kunt tijd en energie besparen door de juiste verkoopplaats voor uw situatie te kiezen. Wanhoop niet, er zijn genoeg plaatsen waar u antiek kunt verkopen, zodat u uw ruimte kunt terugwinnen, uw spaarrekening kunt vetmesten en een andere verzamelaar heel blij kunt maken.

Waar kunt u antiek verkopen bij u in de buurt

Je hoeft niet ver te zoeken om plaatsen te vinden waar je antiek kunt verkopen. De meeste steden en dorpen hebben antiekwinkels, rommelmarkten en andere opties. Dit zijn enkele plaatsen om te overwegen.

Lokale antiekwinkels - een hands-off aanpak

Er zijn antiekwinkels in vrijwel elke gemeenschap, en ze kunnen een goede keuze zijn als je wilt verkopen met een hands-off aanpak. U kunt een tool als Find Antique Malls gebruiken om antiquairs bij u in de buurt te vinden die antiek kopen. Hoewel het logisch lijkt dat je antiek en verzamelobjecten verkoopt aan mensen die de kost verdienen door ze te verkopen, zijn er dingen die je moet overwegen voordat je daarvoor kiest. Antiekhandelaren zijn actief en betalen huur, nutsvoorzieningen, salarissen, enzovoort. Er mogen geen kosten in rekening worden gebracht als u rechtstreeks aan een dealer of winkel verkoopt, maar het is mogelijk dat u geen topprijs krijgt voor uw artikelen. Hoewel de winkel u een eerlijke prijs voor uw antiek zou moeten betalen, kan dat minder dan 50% van de waarde van het stuk betekenen.

  • Ga eerst naar de winkel en bekijk de voorraad: als ze alleen glas verkopen, zullen ze jouw stoel waarschijnlijk niet kopen.
  • Bekijk de prijzen. Luxere winkels betalen u mogelijk meer voor uw antiek of verzamelobjecten dan een winkel die eruitziet alsof hij niets verkoopt voor meer dan € 25.
  • Voordat je iets binnenbrengt om te verkopen, praat met de manager of eigenaar en kijk of ze geïnteresseerd zijn om te kopen. Vat afwijzing niet persoonlijk op. Dealers hebben geld in voorraad en het is voor hen niet altijd mogelijk om binnen een mum van tijd iets te kopen.
  • Ontvang een gedetailleerd aankoopbewijs.
eigenaar van een antiekwinkel in zijn winkel
eigenaar van een antiekwinkel in zijn winkel

Vlooienmarkten - ideaal voor antiek tot middelmatig geprijsd

Vlooienmarkten zijn een goede optie als je een groot publiek wilt bereiken en geen commissie wilt betalen. U beta alt voor een tafel of stand, die kan variëren van ongeveer €10,- en meer, afhankelijk van de markt. Vervolgens zet u uw waren op en verkoopt u uw antiek. Je kunt lokale rommelmarkten vinden met een tool als Flea Market Insiders. Op een goede dag kan een populaire vlooienmarkt duizenden mensen aantrekken die antiek kopen. Deze markten zijn het beste voor laag- tot middengeprijsde items die je wilt verplaatsen terwijl je een beetje plezier hebt.

  • Bekijk lokale advertenties en neem vervolgens contact op met de marktdirecteur. Gevestigde markten kunnen pikordes hebben (wie krijgt waar een tafel), dus het kan zijn dat u niet de premium stand krijgt die u wenst.
  • Verwacht dat je vroeg opstaat en laat afbreekt. Markten worden geleid door regels, en die moet je volgen.
  • Kom voorbereid met hoezen voor uw antiek (voor het geval het regent), parasols of parasols voor u, tafels, stoelen, water, eten, enz.
  • Markeer alle artikelen met prijzen; Niets houdt kopers meer tegen dan ervan uit te gaan dat je prijzen toewijst op basis van een opwelling.
  • Verwacht dat u minder wordt aangeboden dan de vraagprijs, die u beleefd kunt afwijzen.

Craigslist - Lokale verkoop online

Craigslist biedt ook de mogelijkheid om antiek online te verkopen, maar u verkoopt aan een lokaal klantenbestand. De vermeldingen zijn gratis, maar u moet al het werk doen. Dat omvat het maken van foto's, het op de markt brengen van de artikelen en het afhandelen van interacties met de klant. U krijgt niet het extra voordeel dat klanten uw waren vinden door te bladeren; ze moeten zoeken om je te vinden. Dit zijn nog een paar dingen waarmee u rekening moet houden:

  • Craigslist straft je niet als je een item lange tijd op de lijst hebt staan, dus als je op een specifieke prijs wilt wachten, is er geen nadeel.
  • Uw klantenbestand is beperkt tot lokale shoppers. Dit betekent dat je dingen moet verkopen waar lokaal vraag naar is.
  • Dit is een geweldige optie voor grote voorwerpen zoals naaimachines die duur zijn om te verzenden, maar het is misschien niet ideaal voor kleinere antieke voorwerpen.

Antiques Mall - Goed als je veel antiek te verkopen hebt

Als je veel te verkopen hebt in verschillende waarden, kun je overwegen om een standje te nemen in een antiekwinkelcentrum. Dit is echter iets om alleen over na te denken als u tijd en energie heeft en het niet erg vindt om vooraf te investeren. Antiekwinkelcentra zijn een langetermijninvestering voor een verkoper en kunnen het beste worden gebruikt als u veel voorraad heeft om te verhuizen en geen haast heeft om dat te doen. Praat met de manager over de vereisten van verkopers: Beta alt u een maandelijks bedrag? Een percentage van de omzet? Er kunnen ook tijdgerelateerde kosten zijn. Zoek uit of u moet helpen bij het runnen van het winkelcentrum, en zo ja, hoeveel uur per week u hieraan moet besteden.

  • Bezoek lokale antiek- en verzamelwinkelcentra en kijk of ze goed onderhouden en druk zijn en bijna vol zijn.
  • Praat indien mogelijk met leveranciers en vraag hun mening.
  • Maak kennis met de managers van het winkelcentrum: je gaat met deze mensen samenwerken, dus het is goed om vanaf het begin persoonlijkheden en attitudes te kennen.
  • Bepaal de verschillende standgroottes, vraag naar de vitrinekastruimte en wat de minimale huurtijd is.
  • Maak een begroting en schat hoeveel u moet verdienen voordat u winst maakt. Dat zou verrassend kunnen zijn.
  • Je kunt vragen wat je wilt, maar onthoud dat je in een beperkte ruimte met andere dealers concurreert. Als je € 25 vraagt voor een gerecht dat € 15 kost in een andere stand, moet je de verwachtingen wellicht bijstellen.

Facebook Marketplace - Bereik online een lokaal publiek

Net als Craigslist kunt u met Facebook Marketplace een lokaal publiek bereiken. Je kunt alles vermelden, van een koptelefoon tot een huis, allemaal vanaf je eigen pagina of je bedrijfspagina. Je kunt gratis een aanbieding maken en maximaal tien foto's gebruiken om de details van je item te laten zien. Om het afrekengedeelte van het systeem te gebruiken, moet u echter 30 cent per artikel betalen en een vergoeding van iets minder dan drie procent. Er zijn enkele redenen om te overwegen antiek te verkopen op Facebook Marketplace:

  • Als u verzending wilt vermijden en in plaats daarvan lokale leveringen wilt doen of wilt regelen dat de klant het artikel opha alt, is dit een goede optie.
  • Zelfs de drie procent kosten voor het afrekensysteem zijn lager dan bij veel andere online verkoopplatforms.
  • U kunt uw artikelen eenvoudig promoten met uw eigen Facebook-pagina of een pagina voor uw bedrijf.
eigenaar van antiekwinkel met behulp van laptop
eigenaar van antiekwinkel met behulp van laptop

Antiek verkopen via derden

Veel mensen willen niet het voetenwerk doen om hun antiek te verkopen en zullen daarom verkopen via veilingen, consignatiewinkels of landgoedverkopen die gebruik maken van de ervaring van andere experts op het gebied van antiek en/of verkooptechnieken.

Veilingen - Ideaal voor speciale items

Bij een interne veiling geeft u een item weg voor een uitverkoop, en bieden bieders het ter plekke aan. Veilingen zijn er in alle stijlen, van formele, hoogwaardige 'kamers' tot speciale veilingen en lokale veilinghuizen. U kunt contact opnemen met veilinghuizen om te zien of zij geïnteresseerd zijn in uw objecten. Vergeet niet om uw krant te lezen voor aankondigingen van lokale veilingen: deze vertellen u over bedrijven die binnenkort verkopen en geven u ook een idee van lokale veilingbedrijven waarmee u zou kunnen samenwerken. Slechts een paar speciale huizen om mee te beginnen zijn de volgende.

  • Sotheby's en Christie's verkopen al eeuwenlang hoogwaardig antiek. Neem contact met hen op als u items heeft die als zeldzaam of uniek zijn geïdentificeerd. Meubels, fijn zilver, sieraden, kunst en textiel verschijnen op hun frequente veilingen.
  • Heritage profileert zichzelf als 's werelds grootste verzamelobjectenveiling. Ze verkopen strips, ephemera (honkbalkaarten), filmposters, munten, boeken en andere items. Bezoek hun eregalerij, waar onder meer de recordverkoop te zien is.
  • Swann Auction Galleries verkoopt posters, boeken, beeldende kunst, kaarten en andere papieren artikelen. Als u een grote papiercollectie van goede kwaliteit heeft, neem dan contact met hen op om te zien of zij geïnteresseerd zijn om deze op te nemen.
  • Skinner Auctions staat onder meer bekend om de verkoop van textiel en volkskunst.
  • Theriault's heeft één specialiteit: zeldzame en prachtige poppen en bijbehorende items.

Consignatiewinkels - ideaal voor het verkopen van vintage items

Bij een consignatiewinkel plaats je een artikel te koop, de winkel doet het werk en neemt vervolgens een percentage. Consignatiewinkels zijn er in vele vormen, van lokale groepen tot wederverkoop van ontwerpers, en u kunt tussen de 30% en 70% verdienen (in het algemeen geldt: hoe duurder het stuk, hoe hoger uw percentage, meestal berekend op een glijdende schaal). Consignatiewinkels kunnen laag of duur zijn en bieden meestal een mix van oud en nieuw. Dit maakt ze ideaal voor het verkopen van vintage verzamelobjecten of kleding.

  • Soms komen consignatiewinkels ten goede aan goede doelen, dus je doet het goed en verdient niet alleen geld.
  • Kom langs en ontmoet de manager om te zien waar de winkel in gespecialiseerd is, hoe lang ze je artikel op de vloer houden en wanneer en of ze de prijs in de loop van de tijd verlagen.
  • Vul een vrachtbrief in.
  • Zorg ervoor dat je weet of er van je wordt verwacht dat je grote artikelen naar de winkel brengt, of dat de winkel een ophaalservice kan regelen.
  • De winkel neemt een percentage van de verkoopprijs. In het geval van kleding of ander textiel moeten de artikelen worden schoongemaakt en klaar zijn voor verkoop, dus dat kan u tijd en moeite kosten.

Tag- of landgoedverkoop - als u veel antiek te verkopen heeft

Soms eindig je met een huis vol antiek, verzamelobjecten, nieuwe spullen en gebruikte huishoudelijke artikelen, en het lijkt overweldigend, vooral als je alles moet opruimen. Dit is het moment waarop u een tag- of landgoedverkoop kunt overwegen: de professionals komen binnen, organiseren, prijzen de artikelen, adverteren en beheren de een- of tweedaagse uitverkoop.

  • Mond-tot-mondreclame helpt hier; Vraag rond om te zien welke bedrijven voor tagverkoop populair zijn, bekijk de kranten of vraag uw bank of makelaar om aanbevelingen.
  • Maak kennis met de manager, die uw antiek en huishoudelijke artikelen wil zien voordat hij een verkoop overweegt.
  • Als u ergens woont waar het onpraktisch is om een open huis te houden, vraag dan of het bedrijf uw goederen kan combineren met een andere verkoop.
  • Houd een paar verkoopdata in gedachten, maar wees bereid je aan te passen aan de planning van het bedrijf.
  • Experts weten hoe ze dingen moeten prijzen en kunnen voorkomen dat je een zeldzaam item voor centen weggeeft. Maar als een bedrijf u een vast bedrag biedt voor de aankoop van uw antiek, neem dan de tijd om erover na te denken en overweeg om het huishouden te laten taxeren voordat u het verkoopt.
vastgoed verkoop
vastgoed verkoop

Waar kunt u antiek online verkopen

Je kunt antiek ook online verkopen. Er zijn veel opties voor online retailers, maar een paar zijn echt goed voor antiek.

eBay - Een enorm klantenbestand

Als een van de eerste plaatsen waar mensen denken aan het online kopen en verkopen van antiek, biedt eBay een enorm klantenbestand voor uw waren. Wanneer u iets op eBay aanbiedt, profiteert u van deze gigantische pool van mogelijke klanten. Verkopen op eBay vereist echter een praktische aanpak. U moet foto's van de artikelen maken, goede beschrijvingen schrijven, klanten rechtstreeks ondersteunen en de verzending afhandelen. Hier zijn de basisprincipes:

  • Je kunt een eBay-winkel starten, waarin je je kunt specialiseren in een bepaald soort antiek en een algemeen beleid kunt opstellen over de manier waarop je zaken doet.
  • Je beta alt plaatsingskosten en verkoopkosten, die vaak ongeveer 2% tot 12% van de verkoopprijs van het artikel bedragen.
  • Met eBay kun je PayPal-betalingen accepteren, waardoor je gemakkelijk geld kunt bijhouden en ervoor kunt zorgen dat je wordt betaald.

Etsy - Perfect voor het creëren van een merk

Voor een kleine listingkosten en ongeveer 5% van de verkoopprijs geeft Etsy je de mogelijkheid om je eigen winkelmerk te creëren. Dit is een goed idee als u een loyale klantenbasis en een algehele uitstraling van uw winkel wilt stimuleren. Je kunt je bijvoorbeeld specialiseren in de verkoop van antiek textiel en daar een hele winkel aan wijden. Je bent verantwoordelijk voor het afhandelen van klantrelaties, het aanbieden van items en het verzenden van alles. Hier zijn enkele andere overwegingen waarmee u rekening moet houden:

  • Elke aanbieding verv alt na een periode van vier maanden, wat betekent dat u moet betalen om de aanbieding op dat moment opnieuw aan te bieden als deze niet wordt verkocht.
  • Het is een goed idee om je shop te optimaliseren met listings die in Etsy's zoekresultaten verschijnen. Anders kunnen uw waren verloren gaan tussen de duizenden beschikbare items.
  • Het kan zinvol zijn om uw artikelen te promoten door een vergoeding te betalen, vooral als u van plan bent terugkerende klanten te krijgen of antiek van grote waarde heeft.

Ruby Lane - Goed voor hoogwaardig antiek

Denk aan Ruby Lane als een virtueel antiekwinkelcentrum. Net zoals je een kraam of stand zou hebben in een antiekwinkelcentrum, heb je een winkelpui aan Ruby Lane. U beta alt een premie om deel uit te maken van de dienst, maar er zijn ook enkele voordelen. De installatiekosten kunnen oplopen tot $ 100, met daarbovenop ongeveer $ 69 per maand aan reguliere onderhoudskosten. Voor die prijs mag u echter maximaal 80 artikelen aanbieden en hoeft u geen commissie te betalen als iets wordt verkocht. Dit maakt het een goede optie voor antiek met een hogere waarde, waarvoor aanzienlijke commissiekosten kunnen gelden op eBay of Etsy.

  • Ruby Lane is een speciale dienst, wat betekent dat mensen hier speciaal komen om antiek en verzamelobjecten te kopen.
  • Hoewel de kosten vooraf hoog zijn, kan het gebrek aan commissie goed uitpakken als u artikelen met een hoge waarde verkoopt.
  • Als je elke maand meer dan 80 items wilt aanbieden, kun je daarvoor een kleine vergoeding betalen.

TIAS - Ideaal voor veel kleine spullen

Als u veel kleiner antiek wilt verkopen, overweeg dan TIAS (The Internet Antique Store). Deze site, die al sinds 1995 bestaat, rekent geen kosten per artikel of opstartkosten voor uw winkel. U beta alt echter ongeveer €35 tot €40 per maand, en er is een commissie van 10%. Voor grote verkopen van antiek met een kleinere waarde kan dit een goede keuze zijn.

  • Je kunt vrijwel elk type antiek op TIAS verkopen, maar het is vooral geschikt voor zaken als beeldjes, kostuumjuwelen en papieren ephemera.
  • TIAS is niet zo populair als sommige andere antieksites, wat betekent dat je misschien een deel van de promotie zelf moet doen.
  • Je zorgt voor het aanbieden en fotograferen van artikelen, het verzenden ervan en de interactie met klanten.

Go Antiques - Geen commissies

Go Antiques is een andere antiekspecialiteitssite waarmee u een aangepaste winkel kunt opzetten en uw waren kunt verkopen. U kunt kiezen uit een van de drie abonnementen, variërend van ongeveer $ 25 tot ongeveer $ 75 per maand. Er zijn geen commissies en het belangrijkste verschil tussen de plannen is het aantal items dat u kunt vermelden. Omdat Go Antiques geen commissies in rekening brengt, is het een uitstekende keuze voor antieke voorwerpen met een groot ticket. Het heeft echter niet de zoekkracht van Ruby Lane, dus u zult hard moeten werken om uw bedrijf te promoten.

  • Go Antiques is een goede keuze voor elk type antiek item. Je ziet veel sieraden, verzamelobjecten en glaswerk.
  • Net als de meeste andere sites is het een goed idee om je te specialiseren en een merk te creëren. Dat geeft je een uitstraling waar klanten op kunnen rekenen.
  • Go Antiques benadrukt nieuwe verkopers, waardoor u een boost krijgt wanneer u uw winkel voor het eerst start.
vlooienmarkt
vlooienmarkt

Antiek verkopen voor contant geld

Als u geen gedoe wilt met PayPal, cheques, creditcards of een andere betaalmethode, zijn er verschillende plaatsen waar u antiek tegen contant geld kunt verkopen. Dit is een goede optie als u haast heeft met verkopen om wat extra geld vrij te maken. Houd er rekening mee dat u de verkoop mogelijk op de een of andere manier moet documenteren om de belasting correct te kunnen indienen.

Wat voor oud antiek is geld waard?

Of je nu de zolder aan het opruimen bent of gewoon wat extra geld probeert te verdienen met je antiek, het is goed om je te verdiepen in de soorten waardevol antiek waar je op moet letten. Overweeg om een taxatie te laten uitvoeren, zodat u weet waar u uw vraagprijs moet bepalen. Als u een populair artikel heeft liggen, kunt u mogelijk een grote winst maken, ongeacht waar u het wilt verkopen.

Aanbevolen: