Antiek verkopen op eBay: alles wat u moet weten

Inhoudsopgave:

Antiek verkopen op eBay: alles wat u moet weten
Antiek verkopen op eBay: alles wat u moet weten
Anonim
erfstukjuwelen in lade inspecteren
erfstukjuwelen in lade inspecteren

Als je een aantal items hebt die je hebt geërfd of als je je decoratiestijl wilt veranderen, is het verkopen van antiek op eBay gemakkelijker dan je zou denken. Met een paar handige tips en een basiskennis van het verkoopproces op eBay kun je winst maken en een nieuw onderkomen vinden voor items die je niet wilt houden.

Welk antiek verkoopt goed op eBay

eBay is niet de beste plek om elk type antiek te verkopen, maar er zijn veel items die wel goed verkopen op online veilingen. Deze vallen in een paar basiscategorieën.

Antiek die u betaalbaar kunt verzenden

Grote, zware voorwerpen zoals antieke naaimachines, meubels, landbouwwerktuigen, kappersstoelen en andere stukken kunnen beter verkopen in lokale advertenties dan op eBay. Het verzenden van deze stukken kan ongelooflijk duur zijn, soms meer dan de waarde van het artikel zelf. Je kunt ze alleen op eBay aanbieden als lokaal afhalen, maar je krijgt mogelijk meer aandacht door ze in consignatie te verkopen bij een plaatselijke winkel of op een lokale geclassificeerde website of marktplaats.

In plaats daarvan richt je je verkoopaandacht op eBay op items die je zonder al te veel kosten kunt verzenden. Kies stukken zoals porselein en glas die betaalbaar lange afstanden kunnen afleggen als ze goed verpakt zijn. Op dezelfde manier zijn verzamelobjecten, speelgoed, kleding, kleine decoratieve voorwerpen en andere kleine dingen goede verkoopopties op eBay.

Vintage items die passen bij de huidige trends

boerderij decor witte antieke klok en kruiken
boerderij decor witte antieke klok en kruiken

Hoewel veel antiek in de loop van de tijd in waarde stijgt, kent de antiekmarkt trends. Vaak volgen deze de interieur- of modetrends die overal gaande zijn. Als je op zoek bent naar antiek dat goed zal verkopen op eBay, kies dan items die momenteel 'in stijl' zijn in vintage-zin.

De moderne boerderijstijl is bijvoorbeeld gebaseerd op het combineren van neutraal getint antiek met moderne meubels. Natuurlijke materialen zijn ook belangrijk. Dit betekent dat kleine houten kratten en dozen meer zullen verkopen dan anders het geval zou zijn, evenals manden, neutraal katoenen of linnen textiel, gietijzeren decoraties en andere stukken die passen bij de moderne boerderijlook. eBay kan de perfecte plek zijn om deze dingen te verkopen, omdat je hierdoor een groot publiek van potentiële kopers kunt bereiken die allemaal proberen trendy te blijven in hun decoratie en de prijzen voor de items zullen verhogen.

Speelgoed en verzamelobjecten die nostalgie oproepen

Zelfs in gemakkelijke tijden kan volwassen zijn een beetje een uitdaging zijn. Wanneer de tijden moeilijker worden, is het normaal om te verlangen naar de geneugten van de kindertijd. Antiek en vintage items die nostalgie oproepen, kunnen snel worden verkocht op eBay, vooral als ze zeldzaam zijn of bijzonder iconisch zijn.

Voordat je die vintage Barbie-pop naar de donatiebak stuurt, kun je overwegen haar op eBay aan te bieden. Hetzelfde geldt voor ander klassiek speelgoed zoals Matchbox-auto's, actiefiguren, beroemde knuffels en meer. Als je er als kind dol op was of als je ouders er over hadden om ermee te spelen, is de kans groot dat het goed zal verkopen op eBay.

Basisproces voor het verkopen van antiek op eBay

vrouw die een eBay-account instelt op een laptopcomputer
vrouw die een eBay-account instelt op een laptopcomputer

Als je eenmaal weet wat je wilt verkopen, heb je een goed inzicht nodig in hoe je antiek op eBay kunt verkopen. Deze stapsgewijze handleiding kan u helpen.

1. Maak een verkoopaccount aan op eBay

Je hebt een account nodig om je antiek te verkopen. Aanmelden voor een eBay-verkopersaccount is gratis. Om een verkopersaccount aan te maken, moet u eerst bij eBay geregistreerd zijn. Hiervoor klikt u op het inschrijfformulier en vult u de benodigde persoonlijke gegevens in. Je moet het volgende doen:

  • Kies een eBay-gebruikers-ID en wachtwoord.
  • Verifieer uw identiteit door creditcard- of debetkaartgegevens op te geven en/of rekeninggegevens te controleren.
  • Word PayPal-geverifieerd.
  • Kies hoe u uw verkoperskosten wilt betalen.
  • Selecteer de betaalmethoden die u accepteert voor de artikelen die u verkoopt.

2. Open een PayPal-rekening

Als u geen PayPal-rekening heeft, moet u er een openen. PayPal is een online systeem waarmee u geld kunt verzenden en ontvangen zonder rechtstreekse creditcardtransacties uit te voeren. Veel mensen geven er de voorkeur aan om online te kopen met PayPal, omdat dit veiliger is dan het delen van creditcardgegevens. Als je geen account hebt, ga dan naar PayPal om er een te openen voordat je begint met verkopen.

3. Bedenk wat voor soort eBay-vermelding u wilt

eBay biedt een aantal manieren om antiek online te verkopen. Elk heeft voor- en nadelen, en u moet hierover nadenken voordat u uw item aanbiedt. Dit zijn jouw opties:

  • Auction- Met een veiling kunt u de startprijs laag instellen en een reserve- of minimumprijs vaststellen die u accepteert. Vervolgens zullen bieders met elkaar concurreren om het antieke of verzamelobject te bemachtigen, waardoor de prijs omhoog gaat. Dit werkt goed voor populaire items die iedereen wil.
  • Koop het nu - Met de functie Nu kopen van eBay kun je een prijs voor een antiek instellen en het zonder onderhandeling verkopen. Het is een goede manier voor kopers om iets te krijgen wat ze willen, zonder het gedoe van een veiling. Koop het nu-prijzen zijn doorgaans hoger dan veilingprijzen, maar dingen zullen niet verkopen als u ze niet concurrerend prijst.
  • Doe een bod - U kunt kopers de mogelijkheid geven een bod uit te brengen op uw artikel, ongeacht of u het aanbiedt als een veiling of als Nu kopen-prijs, of beide. De potentiële koper neemt contact met u op met een bod, dat u kunt accepteren, afwijzen of tegenspreken. Dit geeft u enige flexibiliteit in uw prijzen voor Nu kopen-artikelen.

4. Bepaal hoe u uw artikel gaat prijzen

Antiek die snel op eBay wordt verkocht, heeft een concurrerende prijs, maar het kan een uitdaging zijn om erachter te komen welke prijs aantrekkelijk zal zijn voor kopers. De sleutel tot nauwkeurige prijzen is een beetje onderzoek doen voordat u het artikel aanbiedt. Ontdek hoeveel uw antiek waard is, hoe de staat de waarde ervan kan beïnvloeden en voor welke vergelijkbare stukken er momenteel worden verkocht.

  • Identificeer het item. Neem een paar minuten de tijd om het antiek dat u heeft te onderzoeken en te identificeren. Markeringen, materialen, merknamen en onderscheidende kenmerken zijn van invloed op de waarde ervan.
  • Beoordeel de staat ervan. Kijk naar je item om te bepalen in welke vorm het zich bevindt. Als het beschadigd is, voor de hand liggende reparaties, ontbrekende onderdelen of andere problemen, noteer dan daarvan.
  • Onderzoek antieke waarden. Zoek uw item op in antieke prijsgidsen. Kijk eens voor welke vergelijkbare items in het verleden op eBay zijn verkocht.

5. Maak geweldige foto's van uw antieke voorwerpen

Tegenwoordig draait het verkopen van antiek op eBay vooral om het hebben van uitstekende foto's. Uw foto's moeten van goede kwaliteit zijn en zullen deel uitmaken van de beschrijving van uw artikel. Zorg ervoor dat u het volgende in uw foto's opneemt:

  • Aanzichten van alle kanten
  • Alle details van het item
  • Alle merken, kenmerken of handtekeningen van de maker
  • Identificerende tags of kenmerken
  • Eventuele gebreken of onvolkomenheden in het item

6. Schrijf een geweldige beschrijving van de antieke

De beschrijving die u schrijft, is een zeer belangrijk onderdeel van de manier waarop u antiek op eBay verkoopt. Je moet je item aantrekkelijk laten klinken, maar je moet ook eventuele gebreken duidelijk beschrijven. Je wilt niet dat iemand erop biedt en vervolgens ontdekt dat het niet aan zijn verwachtingen voldoet. Wees op alle mogelijke manieren duidelijk, inclusief de afmetingen van het item en eventuele onderscheidende kenmerken. Bedenk ook een goede titel voor uw vermelding. Controleer de spelling van de titel nogmaals om er zeker van te zijn dat u geen zoekopdrachten misloopt vanwege een fout.

Je moet ook informatie opnemen over het beleid van je winkel, zoals hoe je omgaat met retourzendingen, of je kortingen aanbiedt en waar je naartoe verzendt.

7. Vergeet niet om de verzendkosten op te nemen

Houd er rekening mee hoeveel het kost om het artikel naar verschillende plaatsen in de wereld te verzenden. U moet verzendkosten in rekening brengen of de verzendkosten in de prijs van het artikel opnemen. Als u met verschillende vervoerders of met verschillende snelheden verzendt, kunnen deze kosten aanzienlijk variëren. Houd er ook rekening mee dat u een verpakking nodig heeft om het antieke item tijdens het transport veilig te houden, dus dat moet deel uitmaken van uw verzendkosten.

Verzending is niet de enige kosten waarmee u rekening moet houden bij het vaststellen van prijzen. Vergeet niet om altijd je aanbiedings- en verkoopkosten op te nemen in de prijs die je voor je objecten instelt.

8. Volg uw vermelding

Zodra je een antiek op eBay hebt verkocht, hetzij door het accepteren van een winnend bod of door iemand die het object heeft gekocht via een Nu kopen-aanbieding, moet je de transactie voortzetten. Dit omvat het volgende:

  • Het artikel tijdig verzenden
  • Communiceren met de koper
  • De transactie met de koper beoordelen
  • Afhandelen van eventuele retourzendingen of andere problemen die de koper kan hebben

Antiek verkopen kan leuk en winstgevend zijn

Verkopen op eBay is een geweldige manier om uw ongewenste items in contanten om te zetten. Het is een van de vele manieren om antiek te verkopen, maar voor veel voorwerpen is het ook een van de beste. Zodra u leert verkopen op eBay en uw eerste verkoop doet, zult u merken dat dit een leuke manier is om uw ongewenste spullen op te ruimen en geld aan uw bankrekening toe te voegen.

Aanbevolen: